Yerel
“ARTIK KINAMA DEĞİL, YAPTIRIM ZAMANI”
Saadet Partisi’nin İstanbul Üsküdar Meydanı’nda gerçekleştirdiği Özgür Gazze Mitingi, yoğun katılımla ve güçlü mesajlarla gerçekleşti.
Saadet Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı da bu anlamlı mitinge heykel meydanından 2 otobüs kaldırarak iştirak etti.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisince düzenlenen İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara ve insan hakları ihlallerine tepki göstermek ve uluslararası kamuoyunun “vicdanını harekete geçirmek” amacıyla Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Özgür Gazze Mitingi’nde konuştu.
Mitingin katılımcıları arasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin yer aldı.

Arıkan, mitinge katılım sağlayan parti genel başkanlarına ve partisinin İstanbul teşkilatına teşekkür etti.
Arıkan, mitingde yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşananların yalnızca bir insani kriz değil apaçık bir soykırım olduğunu belirterek, Türkiye’nin artık somut adımlar atması gerektiğini vurguladı.
Arıkan, “Terör devleti İsrail’in Gazze Ablukası yeni başlamadı. Karadan, denizden ve havadan uygulanan bu abluka, Onlarca yıldır Gazze’ye nefes aldırmıyor. 2023’ten itibaren ise sadece şiddeti arttı. Gazze’deki katliamın boyutu o kadar büyük ki, resmi rakamlar 50 bin 000 dese de; BM Özel Raportörü, Gazze’de katledilen Filistinli sayısının 400 bini geçtiğini duyurdu. Öyle ki; bu harabeye çevrilen şehirde aç bırakılan küçücük çocuklar ve masum siviller, bir kap yemek, bir avuç un alabilmek için gittikleri gıda dağıtım noktalarında tuzağa düşürülerek orada katlediliyorlar. Tüm bunlar karşısında diyoruz ki, Gazze ablukadaysa, Türkiye ayaktadır. İşte bu meydan, bunun ispatıdır. Türkiye’nin dört bir yanından koşup gelen siz vicdanlı insanlar, bunun ispatıdır. Yine buradan tüm dünyaya diyoruz, ki; Gazze ablukadaysa, insanlık ayaktadır.”

Arıkan, yaptığı konuşmada hükümete yönelik net ifadeler kullandı. İsrail’e karşı yapılan açıklamaların, sosyal medya mesajlarının ve mitinglerin yeterli olmadığını vurgulayan Arıkan, Türkiye’nin İsrail ile olan ticari ve diplomatik ilişkilerini hâlâ sürdürmesini eleştirerek, “Bugün Mersin Limanı’ndan çıkan gemiler İsrail’e çelik taşımaya devam ediyorsa, Bakû-Ceyhan hattından İsrail’e petrol akışı sürüyorsa, hava sahamız ve limanlarımız açık, istihbarat paylaşımı devam ediyorsa, bu halkın vicdanı bu ikili durumu kabul etmez” dedi.
“Size, ‘hadi İsrail ile savaşa girelim’ demiyoruz. Biliyoruz ki buna cesaretiniz yok. Biz, size yapılabilir şeyler söyleyeceğiz. Öncelikle; ‘Filistin’ derken, ‘Gazze’ derken, ‘Mescid-i Aksa’ derken, ‘Kudüs’ derken samimi olun. Türkiye ile İsrail arasındaki tüm anlaşmaları, İsrail’in alenen işlediği, savaş suçları ve soykırım politikaları nedeniyle iptal edin. Bakü-Ceyhan petrol boru hattı üzerinden İsrail’e petrol sevkiyatını engelleyin. Türkiye ile İsrail arasındaki resmi ya da gayri resmi, dolaylı ya da doğrudan tüm ticari faaliyetleri durdurun. Limanlarımızı İsrail’e sevkiyat yapan tüm gemilere kapatın. Hava sahamızı İsrail uçuşlarına kapatın. Ülkemizdeki üslerden İsrail’e verilen her türlü desteği engelleyin. Türkiye’de ikamet ettiği halde, vatandaşımız olsun ya da olmasın 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunda görev yapıp savaş suçuna iştirak eden kim varsa tespit edip yargılanmasını sağlayın. Uluslararası her alanda İsrail’e yönelik yaptırımları artırmanın çabası içerisinde olun. Her türlü spor müsabakasından tutun, ekonomik, teknolojik, akademik ya da kültürel organizasyonlara İsrail’in katılmasına engel olun. İsrail’in, işlediği savaş ve soykırım suçunun her türlü bedelini ödemesi için uluslararası mahkemelerde taraf olun. Bütün bunları yapın. Biz de yanınızda olalım. Yediden yetmişe tüm halk, tüm Türkiye size destek versin.”

Yerel
BAŞKAN KARABATI’DAN KURBAN MESAJI VE PERSONELLE BAYRAMLAŞMA
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma vurgusu yaparak tüm vatandaşların bayramını kutladı. Bayramların toplumsal kaynaşmayı güçlendiren özel günler olduğunu ifade eden Başkan Karabatı, belediye ekiplerinin bayram boyunca vatandaşların huzuru için görev başında olacağını belirtti. Öte yandan Başkan Karabatı, Karacabey Belediyesi Kademe Sahası’nda personelle bir araya gelerek çalışanların bayramını tek tek kutladı. Samimi atmosferde gerçekleşen programda belediye çalışanlarına özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Karabatı, “Karacabey için büyük bir aile anlayışıyla çalışıyoruz” mesajı verdi.
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaparken, belediye personeliyle de Kademe Sahası’nda bir araya gelerek bayramlaştı. Samimi görüntülere sahne olan programda Başkan Karabatı, belediye çalışanlarının bayramını tek tek kutlayarak özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kurban Bayramı’nın toplumsal dayanışmayı güçlendiren, paylaşma ve yardımlaşma duygularını artıran en özel zamanlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Karabatı, yayımladığı mesajında bayramların manevi değerlerin en yoğun yaşandığı günler olduğuna dikkat çekti.
Başkan Karabatı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bayramlar; sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde hissedildiği müstesna günlerdir. Kurban Bayramı da bizlere birlik olmanın, gönüllere dokunmanın ve ihtiyaç sahiplerini hatırlamanın önemini bir kez daha göstermektedir. Büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, küçüklerimizi sevindirdiğimiz, kırgınlıkları geride bıraktığımız bu güzel günlerin, toplumumuzdaki birlik ve beraberlik ruhunu daha da güçlendireceğine inanıyorum.”

Karacabey Belediyesi olarak vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Karabatı, bayram süresince belediye ekiplerinin sahada görev başında olacağını söyledi. Temizlik İşleri, Zabıta, Fen İşleri, Veterinerlik ve ilgili tüm birimlerin bayram boyunca çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Karabatı, özellikle kurban kesim alanlarında hijyen ve düzen konusunda gerekli tüm önlemlerin alındığını kaydetti.
Başkan Karabatı mesajının sonunda tüm Karacabey halkının ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak; “Bu vesileyle başta kıymetli Karacabeyli hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın ülkemize sağlık, huzur, bereket ve mutluluk getirmesini diliyor; herkesin sevdikleriyle birlikte nice bayramlara sağlık ve mutluluk içerisinde ulaşmasını temenni ediyorum.”

Kademe’de personelle bayramlaşma
Karacabey Belediyesi Kademe Sahası’nda belediye personeliyle bir araya gelen Başkan Fatih Karabatı, çalışanlarla tek tek bayramlaşarak personelin Kurban Bayramı’nı kutladı. Belediye çalışanlarının Karacabey’e hizmet noktasında büyük bir özveriyle görev yaptığını belirten Karabatı, emeklerinden dolayı tüm personele teşekkür etti.
Kademe’deki bayramlaşma programında konuşan Başkan Karabatı, belediyeciliğin ekip işi olduğuna vurgu yaparak, “Karacabey’e hizmet yolunda gece gündüz demeden çalışan tüm mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Belediyemizin her bir çalışanı, ilçemize değer katmak adına büyük emek veriyor. Biz büyük bir aileyiz. Vatandaşlarımızın memnuniyeti için gösterdiğiniz fedakârlık ve özveri çok kıymetli. İnşallah hep birlikte Karacabey için çalışmaya, üretmeye ve güzel hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Personelle sohbet eden ve çalışanların taleplerini de dinleyen Başkan Karabatı, belediye bünyesinde birlik ve dayanışma ruhunun önemine dikkat çekti. Samimi atmosferde gerçekleşen bayramlaşma programı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Yerel
SAYGISEVER: “TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ BAYRAMLAŞMAYA BEKLİYORUZ”
AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında kurban ibadetinin getirdiği paylaşma, dayanışma ve kardeşlik bağlarına vurgu yapan Saygısever, geleneksel bayramlaşma programının arife günü saat 12.00’de parti hizmet binasında gerçekleştirileceğini belirterek tüm ilçe halkını davet etti.
Başkan Saygısever, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Bizleri yardımlaşmanın, dayanışmanın ve bir araya gelmenin eşsiz huzuruyla kuşatan mübarek bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.
Kurban; fedakarlığın, teslimiyetin ve en önemlisi de kardeşliğin simgesidir. Paylaştıkça çoğalan, bölüştükçe bereketlenen bu müstesna günler, kırgınlıkların unutulduğu, gönül köprülerinin kurulduğu çok özel zamanlardır. Karacabey’imizde her zaman canlı tuttuğumuz o güçlü birlik ve beraberlik ruhunun, bu bayramda da kesilen kurbanlar ve paylaşılan aşlar eşliğinde evlerimizden sokaklarımıza taşacağına yürekten inanıyorum.
Bu mübarek günlerde, başta aziz şehitlerimizin emanetleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere; anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, yetimleri, öksüzleri ve ilgiye muhtaç tüm gönülleri ziyaret ederek bayramın bereketini ve sevincini hep birlikte büyütelim.
Bu vesileyle, bayramın coşkusunu ve kardeşlik iklimini omuz omuza yaşamak adına, arife günü saat 12.00’de AK Parti Karacabey İlçe Hizmet Binamızda gerçekleştireceğimiz geleneksel bayramlaşma programımıza tüm hemşehrilerimizi, dava arkadaşlarımızı ve Karacabey halkını canıgönülden davet ediyorum. Gelin, bayram sevincini ilk olarak parti çatımız altında, kucaklaşarak paylaşalım.
Bu duygu ve düşüncelerle; Karacabeyli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Kurban Bayramı’nın ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve bereket getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Kurban Bayramımız mübarek olsun.”
Yerel
UTKU: “VATANDAŞ BAYRAMA BORÇLA, KAYGIYLA VE UMUTSUZLUKLA GİRİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde parti teşkilatı adına yazılı bir tebrik mesajı yayımladı. Mesajında bayramın birleştirici ve dayanışma ruhuna vurgu yapan Utku, aynı zamanda ülkenin ve ilçenin içinde bulunduğu derin ekonomik krize ve vatandaşın geçim sıkıntısına dikkat çekti.
Vatandaşların ekonomik kaygılar ve fahiş fiyatlar nedeniyle bayram hazırlığı yapmakta zorlandığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Utku, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kurban Bayramı; paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin ve birlik olmanın en güçlü şekilde hissedildiği müstesna günlerdir.
Ancak ne yazık ki bu bayrama da milyonlarca vatandaşımız derin bir geçim sıkıntısı ve ekonomik kaygılar içerisinde girmektedir.
Bugün emeklilerimiz, asgari ücretle geçinmeye çalışan yurttaşlarımız, çiftçilerimiz ve dar gelirli ailelerimiz bırakın bayram hazırlığı yapmayı, temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanmaktadır.
Birçok vatandaşımız artan fiyatlar nedeniyle çocuklarına yeni kıyafet alamaz, sofralarını gönlünce kuramaz hale gelmiştir.
Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız ise fahiş hayvan fiyatları, yem ve üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle büyük bir çaresizlik yaşamaktadır.
Bir dönem mahallelerde, köylerde dayanışma içerisinde yaşanan bayram hazırlıkları bugün yerini “Acaba bu yıl kurban kesebilecek miyiz?” endişesine bırakmıştır.
Bayramların gerçek anlamını yaşatmanın yolu; vatandaşın huzurlu, güvende ve ekonomik olarak nefes alabildiği bir Türkiye’den geçmektedir.
Hiç kimsenin bayrama borçla, kaygıyla ve umutsuzlukla girmediği bir ülke mümkündür.
Bizler inanıyoruz ki; adaletin, üretimin ve paylaşmanın güçlendiği bir Türkiye’de bayramlar yeniden gerçek bayram gibi yaşanacaktır.
Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor; sağlık, huzur, bereket ve dayanışma dolu günler diliyoruz.”
-
Bursa Bölge7 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması





Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login