Yerel
ALTYAPIDAN ÜSTYAPIYA KAPSAMLI HİZMET ATAĞI
Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2025 yılı faaliyet raporu, ilçede altyapıdan üstyapıya kadar geniş bir hizmet atağını ortaya koydu. Yıl boyunca binlerce ton asfalt dökümü, on binlerce metrekare parke taşı uygulaması, 280 kilometrelik kırsal yol bakım çalışması ve çok sayıda sosyal alan yenilemesi gerçekleştirilirken, devam eden projelerle birlikte ilçenin çehresi önemli ölçüde değişti. Belediye Başkanı Fatih Karabatı ise yapılan yatırımların Karacabey’de yaşam kalitesini artırdığını vurguladı.
Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2025 yılı boyunca ilçe genelinde altyapı, üstyapı ve sosyal donatı alanlarında geniş kapsamlı çalışmalara imza attı. Hazırlanan faaliyet raporuna göre, hem ihale yoluyla yürütülen projeler hem de müdürlük bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilçenin çehresi önemli ölçüde değiştirildi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında yol yapımı, asfaltlama ve parke taşı döşeme işleri öne çıktı. İlçenin farklı mahallelerinde gerçekleştirilen parke taşlı yol yapım işi Mart 2025’te tamamlanırken, tretuvar ve bakım-onarım çalışmaları da yıl sonuna kadar bitirildi.
Asfalt çalışmaları kapsamında merkez mahallelerde 11 bin 520 ton asfalt dökümü yapıldı, kırsalda ise 565 ton asfalt çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca kırsal mahallelerde 30 bin m², merkez mahallelerde ise 4 bin m² parke taşı döşeme çalışması yapıldı.

Devam eden ve tamamlanan projeler
2025 yılı içinde ihalesi yapılan projelerden bazıları tamamlanırken, bazıları ise devam ediyor. Özellikle: Yeni Mahalle’de yapımı süren Düğün Salonu projesi devam ediyor. Bitümlü sıcak karışım asfalt kaplama ve yama işi başarıyla tamamlandı. Agrega alımı ve yol malzemesi teminiyle altyapı güçlendirildi. Yapılan ihalelerin toplam maliyetleri milyonlarca TL’yi bulurken, bu yatırımların büyük bölümü ulaşım ve altyapı kalitesini artırmaya yönelik oldu.
Mahallelerde yoğun hizmet
Fen İşleri ekipleri yalnızca büyük projelerle değil, mahalle bazlı ihtiyaçlara yönelik çalışmalarla da dikkat çekti. Bu kapsamda: parklar, okul bahçeleri ve kamu alanlarında beton, parke ve bordür çalışmaları yapıldı. Çeşitli mahallelerde çatı onarımları, sıva işleri ve sundurma yapımları gerçekleştirildi. Parklara ve okul alanlarına tel çit uygulamaları yapıldı. Atatürk Kültürparkı’ndaki yüzme havuzu yenilendi. Ayrıca anıt alanlarında mermer kaplama çalışmalarıyla çevre düzenlemeleri modernize edildi.

Kırsal mahallelere özel hizmet
Kırsal mahallelerde toplam 280 kilometrelik arazi yolunda bakım ve düzenleme çalışması yapıldı. Bunun yanında koruge boru ve beton büz yerleştirme çalışmalarıyla altyapı güçlendirildi. Kar yağışlarında yol açma ve tuzlama çalışmaları kesintisiz sürdürüldü.
Sosyal donatı ve kamu binalarında yenileme
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediye hizmet binaları, lojmanlar, okullar ve sosyal alanlarda kapsamlı tadilatlar gerçekleştirdi. Çok sayıda mahallede hizmet binaları yenilendi. Okullarda bakım ve onarım yapıldı. Spor alanları ve tuvaletler modernize edildi.

Kaçak yapılarla mücadele ve ruhsat işlemleri
2025 yılı içinde; 35 metruk yapı yıkıldı. 113 kazı ruhsatı başvurusu alındı. Bunların 104’ü onaylandı, 9’u reddedildi. Ayrıca müdürlük tarafından 1542 resmi yazışma yapılarak kurumlar ve vatandaşlarla iletişim sağlandı.
2025 yılı Fen İşleri faaliyetleri, Karacabey genelinde hem altyapı hem de üstyapı alanında ciddi bir hizmet atağına işaret ediyor. Büyük ölçekli projelerle birlikte mahalle bazlı küçük ama etkili dokunuşların bir arada yürütülmesi, hizmetlerin geniş bir alana yayılmasını sağladı. Bu çalışmalarla birlikte ilçe genelinde ulaşım konforu artırılırken, sosyal yaşam alanları da daha modern ve kullanışlı hale getirildi.

Karabatı: “Karacabey’de yaşam kalitesini yükseltiyoruz”
Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 2025 yılı boyunca hayata geçirilen projelerin ilçenin yaşam kalitesine doğrudan katkı sağladığını belirtti. Karabatı, “2025 yılı boyunca özellikle ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik asfalt, parke ve yol bakım çalışmalarımıza ağırlık verdik. İlçemizin hem merkezinde hem de kırsal mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla ulaşım konforunu artırırken, vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştırdık. Bunun yanı sıra parklar, okul çevreleri, kamu binaları ve sosyal alanlarda yürüttüğümüz bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla daha düzenli, güvenli ve modern yaşam alanları oluşturduk. Kırsal mahallelerimizde yaptığımız yol düzenleme ve altyapı çalışmalarıyla üretim ve ulaşım süreçlerine de katkı sağladık. Önümüzdeki süreçte de aynı kararlılıkla, planlı ve sürdürülebilir hizmet anlayışımızı sürdürerek ilçemizin her noktasına eşit hizmet götürmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.



Yerel
BAL-GÖÇ’TEN SEÇİM ÇAĞRISI
Karacabey BAL-GÖÇ Başkanı Musa Öztürk, 19 Nisan 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Bulgaristan seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, sandık başında yoğunluk yaşanabileceğine dikkat çekerek, önceden başvuru yapmayan vatandaşların da oy kullanabileceğini müjdeledi.
Bulgaristan genel seçimleri için heyecan dorukta. Karacabey ve Bursa genelinde yaşayan çifte vatandaşlar, 19 Nisan Pazar günü demokratik haklarını kullanmak üzere sandık başına gitmeye hazırlanıyor. BAL-GÖÇ Karacabey Şube Başkanı Musa Öztürk, seçim günü işleyişine dair kritik detayları paylaştı.
“Başvuru yapmayanlar da oy kullanabilecek”
Daha önce online beyanname doldurmayan veya başvuru süresini kaçıran vatandaşların merak ettiği konuya açıklık getiren Başkan Öztürk, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Seçim günü sandık alanına giderek orada dolduracakları dilekçelerle oylarını kullanabilirler. Başvuru yapmamış olmak oy kullanmaya engel değildir. Tüm hemşehrilerimizi bu önemli günde sandıklara davet ediyoruz,” dedi.
Yoğunluk uyarısı: “Erken saatlerde gelin”
Seçime katılımın yüksek olmasını beklediklerini ifade eden Öztürk, olası yoğunluklara karşı seçmenleri uyardı: “Bursa genelinde kurulacak olan sandıklarda ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Vatandaşlarımızın işlemlerini daha rahat halledebilmeleri ve bekleme sürelerini azaltmaları adına, oy kullanma işlemlerini günün erken saatlerine yaymaları faydalı olacaktır.”
Bursa ve Çevresinde Kurulacak Sandık Noktaları
Bursa ve yakın çevresinde seçmenlerin oy kullanabileceği merkezler şunlardır:
Osmangazi: Bulgaristan Cumhuriyeti Konsolosluk Ofisi (Adalet Mah. Aydın Sk. No:1)
Nilüfer/Görükle: Ali Durmaz Ortaokulu (Balkan Mah. Kanuni Sok. No:40)
Osmangazi/Hamitler: Ali Hadi Türkay İlkokulu (Yenibağlar Mevkii, Ay Cad. No:74)
Osmangazi/Demirtaş: Demirtaş Gevher Sönmez İlkokulu (Sakarya Mah. 26. Sok. No:2)
Yıldırım: Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu (Millet Mah. Cengizhan Cad.)
Kestel: Toplu Konutlar Ortaokulu (Yenimahalle Mh. Osmangazi Cd. No:1)
Yalova: Gaziosmanpaşa İlkokulu (Gaziosmanpaşa Mah. Plevne Cad. No:3)
Başkan Öztürk, tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, Bulgaristan’daki temsil gücünün artması için tüm soydaşları 19 Nisan’da sandığa sahip çıkmaya çağırdı.
Yerel
OKULLAR SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Siverek’te yaşanan okul saldırılarının ardından Türkiye genelinde yükselen güvenlik endişesi, Karacabey’de de somut şekilde hissedildi. Yaşanan gelişmelerin ardından hem öğretmenlerin iş bırakma eylemi hem de velilerin bireysel kararları ilçedeki eğitim-öğretim sürecini ciddi ölçüde etkiledi.
Sınıflar boş kaldı, okullarda sessizlik hakim oldu
Dün ve bugün Karacabey genelindeki birçok okulda sınıfların büyük ölçüde boş kaldığı gözlemlendi. Sabah saatlerinde okul önlerinde alışılmış yoğunluk yaşanmazken, okullara gelen öğrenci sayısında ciddi düşüş dikkat çekti. Bazı öğrencilerin sınıflarında arkadaşlarını göremeyince geri dönmek zorunda kaldıkları öğrenildi.
Bu durumun iki temel nedeni öne çıktı: öğretmenlerin sendikal eylemi ve velilerin artan güvenlik kaygısı. Türkiye genelinde sendikaların aldığı karar doğrultusunda öğretmenlerin iş bırakma eylemine katıldığı, bu eylemin Karacabey’de de yüksek oranda karşılık bulduğu belirtildi.
Karacabey’de yaklaşık 800 öğretmen iş bıraktı
Edinilen bilgilere göre Karacabey’de görev yapan yaklaşık 800 öğretmenin iş bırakma eylemine katıldığı ve bu sayının toplam öğretmen sayısının yaklaşık %90’ına denk geldiği ifade edildi. İlçedeki neredeyse tüm okullarda eyleme geniş katılım sağlanırken, birçok sınıfta ders yapılamadı.
Türkiye genelindeki bu eyleme ilişkin detaylar da Bursada Bugün tarafından yayımlanan haberde yer aldı. Haberde, öğretmenlerin iki gün süreyle iş bırakma kararı aldığı ve eylemin ülke çapında yaygın şekilde uygulandığı bilgisi paylaşıldı.
Veliler Whatsapp gruplarında organize oldu
Öte yandan velilerin de sürece aktif şekilde dahil olduğu görüldü. Dün yaşanan olayların ardından velilerin özellikle WhatsApp grupları üzerinden yoğun iletişim kurduğu, çocuklarının güvenliğini öncelik alarak ortak bir karar doğrultusunda okula göndermeme eğiliminde birleştiği öğrenildi.
Veliler, sadece fiziksel güvenliği değil, çocukların psikolojik durumunu da göz önünde bulundurduklarını ifade ederken, net ve somut güvenlik adımları atılana kadar temkinli davranmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Eğitimde aksamalar ve psikolojik etki uyarısı
Öğretmen eylemi ve düşük öğrenci katılımının birleşmesiyle eğitimde ciddi aksamalar yaşandı. Bazı okullarda yok denecek kadar az öğrenciyle ders yapılmaya çalışılırken, birçok sınıfta eğitim tamamen durma noktasına geldi.
Eğitimciler, yaşanan sürecin yalnızca akademik değil, aynı zamanda öğrencilerin psikolojisi üzerinde de olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekiyor.
Velilerin talebi: Daha fazla güvenlik önlemi
Karacabey’de velilerin ortak gündemi ise okul güvenliği oldu. En çok dile getirilen talepler arasında:
Okul giriş-çıkış kontrollerinin sıkılaştırılması
Güvenlik personeli sayısının artırılması
Kamera sistemlerinin güçlendirilmesi
Psikolojik destek mekanizmalarının devreye alınması yer alıyor.
Veliler ayrıca, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına ülke genelinde kapsamlı ve sürdürülebilir bir güvenlik politikası oluşturulması gerektiğini vurguluyor.
Bakanlıktan geniş kapsamlı güvenlik toplantısı ve eylem planı
Yaşanan gelişmelerin ardından İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda; İçişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı’nın katılımıyla Türkiye genelinde kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya valiler, emniyet ve jandarma yetkilileri ile il milli eğitim müdürleri de katıldı.
Toplantıda özellikle:
Okul içi ve çevre güvenliği
Giriş-çıkış sistemleri
Kamera ve denetim mekanizmaları
Servis güzergâhları
Erken uyarı ve müdahale sistemleri detaylı şekilde ele alındı.
Ayrıca çocukları şiddete yönlendirebilecek unsurlar da çok boyutlu olarak değerlendirildi. Sosyal medya, dijital içerikler, sanal zorbalık ve popüler kültürün etkileri üzerinde durularak, koruyucu-önleyici çalışmaların artırılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Toplantı sonucunda kısa, orta ve uzun vadeli çok katmanlı bir eylem planı hazırlanması kararlaştırıldı. Okul güvenliğinin daha etkin hale getirilmesi, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve risk analizlerinin güncellenmesi yönünde adımlar atılacağı açıklandı.
Yetkililer, çocukların güvenliğinin devletin en temel önceliği olduğunu vurgulayarak, kamuoyunun yalnızca resmi ve teyitli bilgilere itibar etmesi gerektiğini belirtti.
Karacabey’de süreç yakından takip ediliyor
Tüm bu gelişmeler ışığında Karacabey’de hem eğitim camiası hem de veliler süreci yakından izlemeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde alınacak kararların ve uygulanacak güvenlik tedbirlerinin, ilçedeki eğitim düzeninin yeniden normale dönmesinde belirleyici olması bekleniyor.
Yerel
BİLGİT’İN KARACABEY KOZU KULA MI BARBAROS MU?
3 Mayıs 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) seçimleri öncesi Karacabey cephesinde kulis kazanı kaynamaya başladı. Mevcut Başkan Fahrettin Bilgit ve adaylığını açıklayan Sadi Aydın arasındaki yarışta, yönetim listelerine girecek isimler üzerinden yürütülen kulis faaliyetleri gündemin ilk sırasına oturdu.
Bilgit’ten “Birlik” yemeği
7 Nisan 2026 akşamı Class Düğün Salonu’nda düzenlenen yemekte 8 oda başkanı ve yönetimleriyle bir araya gelen Fahrettin Bilgit, gövde gösterisi yaparak bir dönem daha “devam” dedi. uzun yıllara dayanan tecrübesini ve Esnaf Kart gibi vizyon projelerini masaya yatıran Bilgit, oda başkanlarından tam destek sözü alırken; asıl merak konusu yeni yönetim listesinde Karacabey’den hangi ismin yer alacağı oldu.


Karacabey’in temsiliyetinde “Kula” faktörü
Kulislerden sızan bilgilere göre Bilgit’in listesinde Karacabey’i temsil edecek isimler netleşmeye başladı. Üye sayılarının ağırlığı nedeniyle Demirci ve Marangoz Esnaf Odası Başkanı Altan Onuk ve Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kula isimleri masada güçlü isimler arasında anılırken, tecrübesiyle Terziler ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şerafettin Barbaros’un bir “vefa” nişanesi olarak listeye girebileceği konuşuluyor. Kahveciler Aşçılar Köfteciler Gazozcular ve Tatlıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selçuk Aytaş’ın ise yoğun iş temposu nedeniyle üst yönetime mesafeli olduğu sızan bilgiler arasında. Ancak kulislerin en çok konuştuğu isim kuşkusuz Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kula.
Sektördeki kurumsal tecrübesi ve esnafla kurduğu samimi, doğrudan diyaloglar Hasan Hüseyin Kula ismini bir adım öne çıkarıyor. Kulislerde, Kula’nın hem genç enerjisi hem de çözüm odaklı yaklaşımıyla BESOB yönetiminde Karacabey’in elini güçlendireceği ve esnafın Karacabey ile Bursa arasındaki köprüsü olacağı görüşü hakim.


Sadi Aydın cephesinde durum ne?
Muhalefet kanadında ise Sadi Aydın, Karacabey’den Nusret Orumdaş ismiyle denge kurmaya çalıştığı iddia ediliyor. Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Orumdaş’ın, Aydın’ın listesindeki en önemli kozu olarak görülüyor.
Son karar esnafın
Demirci ve Marangozlar Odası ile Berberler Odası’nın daha önceki dönemlerde temsil edilmeleri nedeniyle bu dönem “denklemin dışında” tutulabileceği söylentisi, Hasan Hüseyin Kula ve Şerafettin Barbaros isimleri üzerindeki yoğunlaşmayı öne çıkarıyor. Karacabey esnaf teşkilatı, 3 Mayıs’ta kendi içinden çıkacak bu güçlü isimlerin BESOB yönetiminde nasıl bir karşılık bulacağını merakla bekliyor.
Öte yandan 3 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek BESOB seçimlerinde Karacabey’den 56 üye oy kullanacak.
-
Bursa Bölge6 yıl agoKaracabey’de cinayet: 1 ölü
-
Genel1 yıl agoKARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Genel3 yıl agoKARACABEYLİ DUAYEN SANATÇI SEVENLERİNİ ÜZDÜ
-
Bursa Bölge7 yıl agoRABBİMİZ BİZDEN NELER İSTİYOR
-
Güncel2 yıl agoİYİ VE KÖTÜ AHLAK
-
Güncel6 yıl agoARAPÇA’DA “VAV” HARFİ
-
Güncel4 yıl agoHAKİM VE SAVCILARA ANLAMLI VEDA
-
Ekonomi6 yıl agoSütaş’tan “Tereyağı” açıklaması





Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login