Connect with us

Bursa Bölge

AB Projesi misafirleri Karacabey’de!

Karacabey’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde AB Projesi 1. Hareketliliği gerçekleşiyor. Bu kapsamda, “Mülteci Öğrencilerin Eğitimine Yönelik Öğretmen Yeterliliklerinin Güçlendirilmesi” adlı KA201 (Karma Stratejik Ortaklıklar) projesi, 1036 başvuru arasından ilk 13’e girerek asil listeden 58.000 Euro hibe almaya hak kazandı. Ayrıca, Karacabey’in söz konusu projesi, Bursa genelinde hibe almaya hak kazanan tek ilçe oldu.

AB-Projesi-misafirleri-Karacabey’de-2

Konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Projemizin ilk hareketliliğini ‘Koordinatör Ülke’ olarak Türkiye’de gerçekleştirmek üzere Almanya ve Macaristan’dan gelen proje ekipleri ile Kaymakamımız Sayın Dr. Yusuf Gökhan Yolcu makamında ziyaret edildi. Mülteci eğitimi üzerine geliştirilen politikalar, iyi uygulamaların temel alındığı çalıştaylar hafta boyunca yerel ortağımız olan Ömer Matlı İlkokulu ve Murat Hüdavendigar İlkokulu öğretmenleri, Almanya ve Macaristan’dan gelen proje ekipleri ile birlikte Ömer Matlı İlkokulu Çok Amaçlı Salonu’nda devam edecektir.” denildi.

AB-Projesi-misafirleri-Karacabey’de-3

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BAŞKAN EROL’DAN BGC’YE 10 OCAK ZİYARETİ

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’yı ziyaret etti.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Kültür Sarayı’ndaki yönetim merkezinde gerçekleşen ziyarete, Kestel Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Taner Taştekin ile BGC Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Başkan Kolaylı ve çalışma arkadaşlarını ziyaret ettiğini ifade eden Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşması için zor koşullar altında görev yapan gazetecilerin emeğini hatırlamak için önemli bir gündür. Basın özgürlüğünün güçlendiği, gazetecilerin mesleki haklarının korunduğu bir ortam, demokratik toplumun vazgeçilmez unsurudur. Kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunu büyük bir özveriyle yerine getiren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi;

“Nazik ziyaretiniz ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle paylaştığınız içten düşünceler için çok teşekkür ederim.

Gazetecilik, demokrasilerin sağlıklı işlemesi için temel bir kamusal görevdir. Toplumların doğru bilgiye erişimini sağlar, şeffaflığı güçlendirir ve hesap verebilirliği mümkün kılar.

Özgür ve güçlü bir basın olmadan, yurttaşların bilinçli kararlar alması ve ortak yaşamın sağlıklı biçimde sürmesi zorlaşır. Gazeteciler, yalnızca haber aktaran değil; toplumsal vicdanı diri tutan, hakikat arayışını sürdüren emekçilerdir.

Bu sorumluluğu zor koşullar altında dahi kararlılıkla yerine getiren tüm meslektaşlarımızın emeği çok değerlidir. Bu anlamlı günde hatırlanmak ve bu ortak sorumluluğun bir parçası olarak görülmek benim için büyük bir onurdur. İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.”

Continue Reading

Bursa Bölge

BURSA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜRETİCİYE GÜÇLÜ DESTEK

Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması ve çiftçinin gelir düzeyinin artırılması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, üretime değer katan adımlar atmaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), Bursa Bölgesi Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğinde ‘Kooperatifçilik ve Gıda Güvenliği Eğitimi’ programı düzenlendi.

Bursa Tarımsal Ürünler Tanıtım ve Eğitim Merkezi’nde (BUTATEM) gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen kooperatif ve dernekler, fikir alışverişinde bulundu. Derneklerin kooperatifleşme sürecinde izlemesi gereken adımların konuşulduğu programda, kooperatifçilik ve gıda güvenliği konularında bilgilendirme de yapıldı.

“Toprağımıza ve gıdamıza sahip çıkmayı devam ediyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen eğitim programının açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Metin Tunçel, Bursa’nın verimli toprakları ve köklü tarım kültürüyle emeğin kenti olduğunu ifade etti. İklim değişikliği, artan üretim maliyetleri ve pazara erişimde yaşanan zorluklar nedeniyle daha planlı tarım yapılması gerektiğinin altını çizen Tunçel, “Kooperatifçilik; üreticimiz için sadece bir tercih değil, dayanışmayı büyüten, emeği koruyan ve üreticiyi güçlendiren en sağlam modellerden biridir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimizin yanında durmaya, toprağımıza ve gıdamıza sahip çıkmayı devam ediyoruz. Eğitim programıyla, kooperatiflerin daha sağlam yapılarla yol almasını, ortaklık bilincinin güçlenmesini ve gıda güvenliği konusunda doğru üretimin yaygınlaşmasını amaçlıyoruz. Doğru tarım için eğitim çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, emeğin ve dayanışmanın gücünü teknolojiyle birleştirmeyi önemsediklerini belirtti. Dijital Gelişim Ofisi hakkında da bilgi veren Bilgit, asıl amaçlarının kadın emeğini daha görünür kılmak ve ekonomik olarak güçlenmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, 3 gün sürecek olan eğitim programında sürdürülebilirlik, markalaşma, kalite konularının konuşulacağını dile getirdi. Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Ceylan, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ticaret İl Müdürlüğü Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Şube Müdürü Ersan Aybar, her zaman emekçilerin yanında olduklarını belirterek gerekli destekleri sunmayı sürdüreceklerini söyledi.

Program, uzman isimlerin katıldığı sunumlarla devam etti.

Continue Reading

Bursa Bölge

ÇOCUKLAR AFET BİLİNCİNİ EĞLENEREK KAZANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen ‘Güvenli Yaşam Atölyesi’nde çocuklar, eğlenceli ve uygulamalı etkinliklerle afetlere karşı bilinçlendirilerek olası risklere karşı hazırlıklı hale getirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi birlikteliğiyle Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Kent Konseyi Çınar Salon’da düzenlenen etkinlikte çocuklara, afet öncesi, afet anı ve sonrası için güvenli yaşam becerileri kazandırılması hedeflendi. AKOM yetkilileri tarafından çocuklara, afet nedir, afetlere karşı alınabilecek önlemler nelerdir, deprem nedir gibi soruların yanıtları verilirken, depreme hazırlık, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışlar eğitici ve uygulamalı çalışmalarla aktarıldı.

Atölye çalışmasının ardından çocuklar, AKOM yetkilileri eşliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek çalışma alanlarını yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında şehir kameralarıyla yapılan gözlemler ile hava durumu izleme ve analiz süreçleri hakkında bilgi edinen çocuklar yönelttikleri sorularla merak ettikleri konulara ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.

Etkinliğin sonunda aileler, çocuklarının eğlenceli ve öğretici bir gün geçirdiğini belirterek Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Continue Reading

Trending