Connect with us

Yerel

59 YILLIK KOOPERATİFTE TEK YÜREK

Karacabey’e bağlı Hürriyet Köyü’nde, 1951 yılından bu yana süregelen toprak davası ve yasal hak arayışı mücadelesinde kritik bir viraj daha geride kaldı. Köy halkının mülkiyet haklarını ve tarımsal geleceğini omuzlayan S.S. Hürriyet Köyü Tarım ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, köklü geçmişinin 59. yılında Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Köy halkı ve kooperatif ortaklarının yoğun katılım gösterdiği kongrede, mevcut Başkan Sevim Üstün tek ve rakipsiz liste ile seçimlere girdi. Genel kurula katılan tüm üyelerin firesiz desteğini alan Üstün, oy birliğiyle yeniden başkanlık görevine seçilerek güven tazeledi.

Siyaset dünyasından geniş katılım

Hürriyet Köyü halkının göçmen atalarından kalan toprak mirasını koruma amacıyla yürüttüğü yasal sürece destek vermek isteyen çok sayıda siyasi figür kongre salonundaki yerini aldı. Ankara ve Bursa siyasetinin önemli aktörlerini bir araya getiren genel kurula katılan isimler ve heyetler şu şekilde kayıtlara geçti:

İYİ Parti Heyeti: Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya ve beraberindeki ilçe teşkilat üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP): Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, Yeniden Refah Partisi: Karacabey İlçe Başkanı Adem Tosun, Saadet Partisi Heyeti: Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Gökhan Gerçek ve Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı Zeynel Koçak, Anahtar Parti (A Parti): Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım’ı temsilen İbrahim Ülker, Vatan Partisi Heyeti: İl Başkan Yardımcısı Nadir Erol ve Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Salih Altıparmak ile parti yöneticileri.

Kongre kulislerinde üç partinin eksikliği konuşuldu

Çok sesli ve geniş katılımlı bir siyasi yelpazeye ev sahipliği yapan tarihî kongrede, gözler bölgenin bazı iktidar ve muhalefet temsilcilerini de aradı. Bursa ve Karacabey yerel siyasetinin böylesine yüksek bir katılım sağladığı genel kurula; AK Parti, MHP ve Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanlarının ya da resmi temsilcilerinin katılmaması dikkat çekti.

Köy halkı ve davetliler arasında şaşkınlıkla karşılanan bu durum, kongrenin en çok tartışılan ve üzerine konuşulan kulis detaylarından biri haline geldi. Katılımcılar, bölgenin tüm siyasi dinamiklerinin bu önemli günde yan yana durması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Ulusal medya gelişmeleri yerinden aktardı

Hürriyet Köyü kooperatifinin yarım asrı aşan toprak mücadelesi, sadece yerel basının değil ulusal medyanın da odağındaydı. Ulusal Kanal (Ulusal TV) ekibi, kongre alanına canlı yayın araçları ve muhabirleriyle adeta çıkarma yaptı.

Genel kurul alanından gerçekleştirilen özel yayınlar, hukuki süreçlere dair detaylar ve köy sakinleriyle yapılan röportajlar, Hürriyet Köyü’nün sesinin ulusal ölçekte yankı bulmasını sağladı.

“Mücadelemiz kararlılıkla sürecek”

59 yıllık kurumsal geçmişiyle üretimi artırmayı, tarım topraklarına sahip çıkmayı ve tarihî mirası korumayı hedefleyen kooperatifte, seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yapıldı. Köy halkının yoğun sevgi gösterileri eşliğinde kürsüye çıkan Sevim Üstün, kendisini bu göreve yeniden layık gören tüm kooperatif ortaklarına ve kendilerini yalnız bırakmayan siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti.

Üstün, kooperatif çatısı altında yürütülen yasal ve hukuki hak arayışının, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tavizsiz ve birlik içinde sürdürüleceğini tüm kamuoyuna ilan etti.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

ERDEM, “ÇİFTÇİ ZARARDA, MALİYETLER KARŞILANMIYOR”

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, çiftçilerin en büyük gündem maddesinin arpa ve buğday olduğunu belirterek, “Yaptığımız maliyetlerle baktığımızda, mazot ve gübre parasını karşılamadığını görüyoruz. Devletimiz acilen ya fiyatları revize etmeli ya da arpa ve buğdaya büyük çaplı destekleri arttırmalıdır” dedi.

Başkan Erdem, arpa ve buğdaydan sonra bezelyenin de çiftçiye para kazandırmadığını ifade etti. Dekarda maliyeti 15 bin TL olan bezelyenin bu dönemki hasatta ortalama 700-800 kilogram olduğunu, tonunun ise 20 bin TL seviyesinde bulunduğunu aktaran Erdem, “Bırakın mazotu, gübreyi, amortismanı bile karşılamadı” diye konuştu.

Yıllar sonra sadece soğanda bir miktar hareketlenme olduğunu söyleyen Erdem, “Soğanı ile anılan Karacabey’imizde ekilen soğanın genel dekarına baktığımızda o da çiftçimiz için hiçbir şey ifade etmedi” ifadelerini kullandı.

Büyük emekler, mücadeleler ve riskler altında çiftçilik yaptıklarını vurgulayan Başkan Erdem, “Üretmekten başka bir derdimiz yok. Devletimiz için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Böyle zor bir dönemde de devlet çiftçisinin yanında olmalı” şeklinde konuştu.

Continue Reading

Yerel

YENİDEN REFAH MUHTARLARLA BULUŞTU

Yeniden Refah Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek kahvaltılı bir istişare toplantısı düzenledi. Özkan Lokantası’nda gerçekleştirilen buluşmada, mahalle ve köy muhtarlarının yaşadığı sorunlar dinlenirken, çözüm önerileri ve projeler ele alındı

Toplantıya Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Avukat Ahmet Gök, İlçe Başkanı Adem Tosun, Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldırım, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda muhtar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Adem Tosun, geleneksel hale getirdikleri kahvaltı buluşmalarında sorunları doğrudan muhtarların ağzından dinlemek istediklerini belirtti. Tosun, “Daha yaşanabilir bir Karacabey için ne yapabiliriz diye her gün kafa yoruyoruz. Bizleri kırmayıp buraya gelen tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa İl Başkanı Avukat Ahmet Gök ise konuşmasında özellikle kırsal mahallelerdeki sorunlara dikkat çekti. Büyükşehir yasasının ardından köy tüzel kişiliğinin kaldırılmasının pek çok yerde sıkıntıya yol açtığını belirten Gök, “Hürriyet köyünde bu sorunu yakinen biliyoruz. Biz Yeniden Refah Partisi olarak projelerimizden birinin, her köyde bir ziraat mühendisi ve bir veteriner bulundurulması ve bu kişilerin köylerde ikamet etmesi olduğunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

İklim krizi ve su kaynaklarının yönetimine de değinen Ahmet Gök, geçen yıl yaşanan su sıkıntısını hatırlatarak, “Geçen sene abdest almaya su bulamaz hale gelmiştik. Bu yıl küresel güçler İran ile yaşanan savaş dolayısıyla buna zaman bulamadı. Bu yıl bu sebeple bütün barajlarımız doldu. Fakat buna önlem alınmalı ve plan yapılmalı. Aksi takdirde su krizi yine kapımızda. Mustafakemalpaşa’daki madenlerde kullanılan suyun tarım arazilerine verilmemesi izah edilebilecek bir durum değil. Bu nasıl bir mantık, anlamış değiliz” diye konuştu. İl Başkanı, kendileri için en büyük görevin sorunları yerinde dinleyerek Genel Merkez’e iletmek olduğunu sözlerine ekledi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yıldırım da toplantıyı düzenleyen il ve ilçe başkanlarına teşekkür ederek, bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kahvaltının ardından sorunlar detaylı şekilde konuşulurken, çözüm önerileri ve projeler masaya yatırıldı.

Continue Reading

Yerel

KARACABEY’DE TEŞKİLAT SAHADA, GÖNÜLLER AK PARTİ’DE BULUŞUYOR

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ve yönetim kurulu üyeleri, saha çalışmaları kapsamında Gazi Mahallesi ve Mustafakemalpaşalılar Derneği’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde mahalle sakinleri ve dernek üyeleriyle istişarelerde bulunularak talep, öneri ve beklentiler dinlendi. Vatandaşlarla kurulan güçlü iletişimin önemine vurgu yapılırken, teşkilat çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Saygısever “Bizim siyaset anlayışımızın temelinde milletimizle gönül gönüle olmak vardır.”

Saygısever, “Bizim siyaset anlayışımızın temelinde milletimizle gönül gönüle olmak vardır. Her zaman sahada, hemşehrilerimizle iç içe olmaya devam edeceğiz. Karacabey’imizin her mahallesinde vatandaşlarımızı dinleyerek, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Mustafakemalpaşalılar Derneği ziyaretinde sivil toplum kuruluşlarıyla istişarenin önemine değinen İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, “Şehrimizin geleceği için ortak akıl ve dayanışma içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızla ve vatandaşlarımızla kurduğumuz bağ bizim için çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretler kapsamında AK Parti’ye katılım sağlayan yeni üyeler için rozet takma töreni gerçekleştirildi. Yeni üyelere rozetlerini takdim eden İlçe Başkanı Saygısever, “AK Parti ailesi her geçen gün büyüyen büyük bir ailedir. Azalmadan çoğalıyoruz; aramıza katılan her bir yeni yol arkadaşımızla daha da güçleniyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde Karacabey için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı, vatandaş buluşmalarına, saha çalışmalarına ve istişare ziyaretlerine kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Continue Reading

Trending