Connect with us

Yerel

2027 YATIRIM VE ATILIM YILI OLACAK

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 2027 yılını, Karacabey’in yatırım, değişim ve atılım yılı yapmak istediklerini belirterek, “Yeni Belediye Hizmet Binamızdan AVM projemize, Hamam-Sauna, Kafeterya ve Fitness Kompleksimizden Yeniköy Aquapark’a, Millet Bahçesi’nden Karaca Park yatırımlarına, kapalı yüzme havuzundan yeni spor alanlarına kadar Karacabey’in geleceğine dokunacak projeleri adım adım hayata geçireceğiz” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, ilçede görev yapan basın mensupları ve sosyal medya yöneticileriyle biraraya gelerek, Karacabey’in bugününü, yarınını ve önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri masaya yatırdı.

Başkanlık makamında gerçekleşen programa, Yörem Radyo TV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alper Tunalı, Yörem Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sercan Can, Karacabey Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yasin Keskin ile Sayfa Editörü Rabia Fidan ve sosyal medya yöneticileri katıldı.

Toplantının amacının yalnızca yapılan çalışmaları sıralamak olmadığını söyleyen Başkan Karabatı, “Bugün sizlerle yalnızca yapılan çalışmaları sıralamak için değil; Karacabey’imizin bugününü, yarınını ve önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığımız projeleri konuşmak için bir araya geldik” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sizler, Karacabey’de yapılan her çalışmanın vatandaşlarımıza ulaşmasında çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Eleştirilerinizle, önerilerinizle ve kamuoyunun beklentilerini bizlere aktarmanızla kentimizin gelişimine katkı sağlıyorsunuz. Bu nedenle yerel basınımızı ve işini doğru yapan sosyal medya platformlarını her zaman önemli bir paydaşımız olarak görüyoruz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana tek bir anlayışla hareket ediyoruz: Karacabey’in kaynaklarını Karacabey halkı için kullanmak, vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmak ve ilçemizi geleceğe hazırlamak.

Tüm birimler sahada

Bugün belediyemizin bütün birimleri sahada. Fen İşleri Müdürlüğümüzden Temizlik İşleri Müdürlüğümüze, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzden Zabıta Müdürlüğümüze, Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzden Kültür Müdürlüğümüze kadar tüm çalışma arkadaşlarımız yoğun bir tempoyla görev yapıyor.

Ben özellikle burada belediyemizin her kademesinde görev yapan çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ortaya çıkan her hizmetin arkasında büyük bir emek var. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda, gerektiğinde gece gündüz demeden çalışan büyük bir Karacabey Belediyesi ailesi var.

Bizim belediyecilik anlayışımızda merkez-kırsal ayrımı yok. Karacabey 85 mahallesiyle bir bütündür. Bu anlayışla kırsal mahallelerimizde özellikle üreticilerimizin arazilerine daha rahat ulaşabilmesi için arazi yollarımızda önemli çalışmalar gerçekleştirdik.

Yakın zaman önce Akhisar ve İsmetpaşa mahallelerimizde yaklaşık 12 kilometrelik arazi yolunu iyileştirdik. Gölecik, Yarış, Seyran, Yenikaraağaç, Bayramdere ve Kıranlar mahallelerimizin de aralarında bulunduğu toplam 9 kırsal mahallemizde ihtiyaç ve talepler doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık.

Çünkü Karacabey bir tarım ve hayvancılık kentidir. Üreticimizin tarlasına ulaşması, ürününü taşıması, kırsalda yaşayan vatandaşımızın ulaşımının kolaylaşması bizim için doğrudan hizmet meselesidir.

Bunun yanında ilçe genelinde asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahalle yollarımızdan sanayi bölgemize kadar ihtiyaç bulunan noktalarda programımız doğrultusunda asfalt uygulamalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Kaldırım seferberliği

Kent merkezimizde ise önemli bir kaldırım seferberliği başlattık. Yeni Mahalle ve Saadet Mahallesi’nde kaldırım çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki süreçte Yeni Mahalle, Gazi, Sırabademler, Hamidiye, Emirsultan ve Nasrettin mahallelerimizi kapsayan yaklaşık 20 bin metrekarelik yeni kaldırım çalışmasını etap etap hayata geçireceğiz.

Bir taraftan yollarımızı ve kaldırımlarımızı yenilerken diğer taraftan vatandaşlarımız açısından güvenlik riski oluşturan metruk yapılarla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Karacabey’de sadece bugünün sorunlarını çözmek değil, daha düzenli ve güvenli bir kent oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda parklarımızda başlattığımız güvenlik kamerası projesi de bunun önemli örneklerinden biridir.

Güvenlik önceliğimiz

Seçim döneminde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerden biriydi. Bugün bu sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz. Esentepe Atatürk Parkı başta olmak üzere ilçemizin farklı noktalarındaki parklarımızı güvenlik kameralarıyla donatıyoruz.

Atatürk Kültür Parkı, Adnan Menderes Parkı ve Servet Somuncuoğlu Parkı’nda sistemlerimiz hizmet verirken; Akasya, Evren Esen ve Muhsin Yazıcıoğlu Parklarımızda da kamera kurulumlarını gerçekleştirdik. Mevlüt Bektaş, Zeki Müren, Çamlık Fatih Sultan Mehmet, Saadet Mahallesi ve Faruk Çakır Parklarımız da çalışma programımız içerisinde. Çünkü ailelerimizin, çocuklarımızın ve gençlerimizin parklarımızı güven içerisinde kullanmasını istiyoruz.

Hedef daha yaşanabilir Karacabey

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz de Karacabey’in dört bir yanında bakım, onarım, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Hedefimiz daha yeşil, daha estetik ve daha yaşanabilir bir Karacabey.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ilçemizin temizliği için gece gündüz sahada. Zabıta Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarının korunması, kaldırımlarımızın ve yollarımızın işgal edilmemesi için denetimlerini sürdürüyor.

Bu konuda tavrımız nettir. Kamuya ait alanlar hepimizindir. Bir vatandaşımızın hakkının başka bir kişi tarafından işgal edilmesine müsaade edemeyiz. Denetimlerimizi kimseyi mağdur etmek için değil, düzeni ve vatandaşlarımızın hakkını korumak için gerçekleştiriyoruz.

Sinema salonu geliyor

Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz de çoğu zaman kamuoyunun doğrudan görmediği fakat belediyenin işleyişi açısından son derece önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Son dönemde Atatürk Kültür Parkı 2. Etap aydınlatmalarından Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu’nun teknik altyapısına, Bursa Caddesi’ndeki refüj ve kaldırım çalışmalarından Çamlık Mesire Alanı’ndaki modernizasyona kadar birçok noktada ekiplerimiz çalışıyor. Elektrikten tesisata, boyadan bakım ve onarıma kadar belediyemizin ve diğer kurumlarımızın ihtiyaç duyduğu her noktada arkadaşlarımız sahada.

Yeniköy Piknik Alanımızı da yaz sezonu öncesinde kapsamlı biçimde vatandaşlarımızın kullanımına hazırladık. Kendi imkânlarımızla ürettiğimiz piknik masalarımızı yerleştirdik; dere temizliği, taş döşeme, barbekü montajı ve aydınlatma bakımlarımızı gerçekleştirdik.

Modern hayvan pazarı

Bütün bunların yanında Karacabey’in tarım ve hayvancılık kimliğine yakışan önemli bir yatırımı da ilçemize kazandırdık. Modern Hayvan Pazarımızı hizmete açtık. Tavşanlı Mahallemizde 8 bin 465 metrekare alan üzerinde, 136 padok ve 2 bin 550 metrekare kapalı alana sahip modern tesisimizi üreticilerimizin hizmetine sunduk.

Biz Karacabey’in tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu söylüyorsak, buna yakışır yatırımları da gerçekleştirmek zorundayız. Modern Hayvan Pazarımız sadece Karacabey’e değil, çevre ilçelerimize de hizmet verecek ve bölge ekonomimize katkı sağlayacaktır.

Sosyal, kültürel ve sportif belediyecilik

Biz belediyeciliği sadece yol yapmak, kaldırım döşemek veya bina yapmak olarak görmüyoruz. Belediyecilik aynı zamanda insana dokunmaktır. Çocuğumuzun spor yapabilmesi, gencimizin sosyal hayata katılabilmesi, ailelerimizin birlikte güzel vakit geçirebilmesi, kültür ve sanatın Karacabey’de daha fazla yer bulması da bizim sorumluluğumuzdur. Bu nedenle sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz.

Sporda özellikle altyapıya büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin farklı branşlarla tanışmasını, spor kültürünün ilçemizde tabana yayılmasını istiyoruz. Bu doğrultuda önemli bir adım daha attık. Erkek Voleybol Takımımızın ardından Karacabey Belediyespor Kadın Voleybol Takımımız da Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig’de mücadele edecek. Bu, Karacabey tarihinde bir ilktir.

Kadınlarımızın ve genç kızlarımızın sporda daha görünür olmasını çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki bu takımımız gelecekte Karacabeyli kız çocuklarımız için de önemli bir rol model olacaktır. Ayrıca voleybolun yan sıra futbol, basketbol, okçuluk gibi birçok sportif branşlar için de geleceğe yatırımlarımız sürüyor.

Belediye binasını taşıyacağız

Bugüne kadar yaptıklarımız önemli. Ancak biz bunları yeterli görmüyoruz. Çünkü Karacabey büyüyor, gelişiyor ve ihtiyaçları değişiyor. Bu nedenle 2027 yılını Karacabey açısından önemli bir yatırım ve atılım yılı olarak görüyoruz.

Yeni Belediye Hizmet Binamızın projesini tamamladık. Karacaahmet Mahallemizde yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni hizmet binamızla, bugün kentin farklı noktalarına dağılmış belediye birimlerimizi tek çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Vatandaşımız bir işlem için kurum kurum, bina bina dolaşmasın istiyoruz. Ulaşımı kolay, otopark sorunu olmayan, tüm birimlerin koordineli çalışabileceği modern bir belediye hizmet binasını Karacabey’e kazandırmak istiyoruz.

Alışveriş merkezi (AVM) projemiz!

Mecidiye Mahallemizde Kızılay ile gerçekleştirdiğimiz resmi protokol kapsamında plan ve proje çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hedefimiz, yılbaşına kadar bu süreci tamamlayarak 2027 yılının ilk yarısında temel atma aşamasına geçmek.

Kültürpark içerisinde hayata geçireceğimiz Hamam-Sauna, Kafeterya ve Fitness Kompleksimizin inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 1.035 metrekare kapalı alanda planlanan bu tesisimizi 2027 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı hedefliyoruz.

Yeniköy için yeni bir dönem

Yeniköy bizim için çok önemli. Karacabey’in denizle buluştuğu bu bölgenin potansiyelini çok daha güçlü değerlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda Yeniköy sahilinde yaklaşık 5 bin metrekarelik Aquapark Projemizi hazırladık. Tahsis süreçlerinin tamamlanmasının ardından uygulama aşamasına geçeceğiz.

Ayrıca Yeniköy sahilimizi Millet Bahçesi konseptiyle yeniden ele alacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla Yeniköy’ü yalnızca yaz aylarında değil, yılın farklı dönemlerinde vatandaşlarımızın kullanabileceği bir yaşam alanına dönüştürmek istiyoruz. Hedefimiz Yeniköy’ü Karacabey’in önemli turizm ve sosyal yaşam merkezlerinden biri haline getirmek.

Karaca Park yeni bir yaşam merkezi olacak

Karacabey’in kuzeyi hızla gelişiyor. Mevcut 1.040 TOKİ konutuna yaklaşık 3 bin 500 yeni konutun eklenmesiyle bölgede yaklaşık 5 bin konutluk büyük bir yaşam alanı oluşacak. Biz de belediye olarak bugünden bunun hazırlığını yapıyoruz. Karaca Park’ı yeniden ele alacağız. Uzun süredir kullanılmayan mevcut havuzu yeniden işlevsel hale getireceğiz. Kent kafe, mini park ve karavan park alanları oluşturacağız.

Bunun yanında aynı bölgede kapalı yüzme havuzu projemizi de ihale sürecine taşımayı planlıyoruz. Karaca Park’ın yalnızca bir park değil; sporun, dinlenmenin, sosyalleşmenin ve açık hava etkinliklerinin bir arada olduğu yeni bir yaşam merkezine dönüşmesini istiyoruz.

Kırsalda yeni imar planları

Bilindiği üzere, kırsal mahallelerimizin geleceğini şekillendirecek yeni imar planlarıyla ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu planlarla temel hedefimiz çok net: Düzensiz ve plansız yapılaşmanın önüne geçmek, güvenli ve yaşanabilir alanlar oluşturmak, başta doğalgaz olmak üzere altyapı hizmetlerini tüm mahallelerimize eşit, etkin ve sürdürülebilir bir şekilde ulaştırmak.

Bizim hedefimiz yaşayan bir Karacabey

Bizim hayalimiz sadece binaları, yolları ve kaldırımları yenilenmiş bir Karacabey değil. Biz yaşayan bir Karacabey istiyoruz. Çocukların parklarında güvenle oynadığı, gençlerin spor ve kültürle buluştuğu, kadınların sosyal yaşamın içerisinde daha fazla yer aldığı, üreticinin desteklendiği, kırsal mahallelerin unutulmadığı, sahillerinin değerlendirildiği, yeşil alanlarının arttığı, temiz, düzenli ve güvenli bir Karacabey istiyoruz.

Bir yandan büyük projelerimizi hazırlarken diğer yandan günlük belediyecilik hizmetlerinden asla taviz vermeyeceğiz. Çöpümüz zamanında alınacak. Parkımız bakımlı olacak. Yolumuz yapılacak. Kaldırımımız yenilenecek. Kırsaldaki üreticimizin arazi yolu açılacak. Esnafımızın, vatandaşımızın talebi dinlenecek. Çocuklarımız ve gençlerimiz için sosyal, kültürel ve sportif imkanlar artırılacak.

Çünkü bizim için büyük proje ile günlük hizmet birbirinin alternatifi değildir. İkisini de aynı anda yapmak zorundayız. Ve bunun için büyük bir ekiple çalışıyoruz.

Buradan Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Zabıta, Destek Hizmetleri ve Kültür Müdürlüğümüz başta olmak üzere belediyemizin tüm müdürlüklerine, sahada çalışan personelimizden masa başında vatandaşımıza hizmet veren arkadaşlarımıza kadar bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Karacabey Belediyesi bugün bütün birimleriyle sahadadır

Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız var. Mesai kavramı gözetmeden sorun çözmeye çalışan arkadaşlarımız var. Vatandaşımızın bir talebini yerine getirebilmek için büyük emek veren bir belediye teşkilatımız var. Elbette eksiklerimiz olabilir. Yetişemediğimiz noktalar olabilir. Ama şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın: Bizim niyetimiz de gayretimiz de Karacabey’e hizmet etmektir.

2027 Yatırım yılı olacak

Önümüzde çok işimiz var. 2027 bizim için sadece yeni bir takvim yılı olmayacak. 2027’yi Karacabey’in yatırım, değişim ve atılım yılı yapmak istiyoruz.

Yeni Belediye Hizmet Binamızdan AVM projemize, Hamam-Sauna, Kafeterya ve Fitness Kompleksimizden Yeniköy Aquapark’a, Millet Bahçesi’nden Karaca Park yatırımlarına, kapalı yüzme havuzundan yeni spor alanlarına kadar Karacabey’in geleceğine dokunacak projeleri adım adım hayata geçireceğiz.

Ama bütün bunları yaparken vatandaşımızdan kopmayacağız. Sahada olmaya, mahallelerimizi gezmeye, esnafımızı ziyaret etmeye, üreticimizi dinlemeye, gençlerimizle ve çocuklarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz.

Çünkü biz bu şehri makam odalarından değil, Karacabey’in sokaklarından, mahallelerinden ve vatandaşımızın arasından yönetmek istiyoruz. Bizim anlayışımızda belediye vatandaşın kapısını çalmasını bekleyen değil, vatandaşın kapısını çalan kurum olmalıdır.

Yarının Karacabey’ini inşa edeceğiz

Biz Karacabey’e inanıyoruz. Karacabey’in potansiyeline, insanına, üreticisine, esnafına, gencine inanıyoruz. Bugün yaptığımız her çalışma ve attığımız her adım, yarının Karacabey’ini inşa etmek içindir.

Hedefimiz belli: Daha modern, daha güvenli, daha yeşil, daha sosyal ve daha yaşanabilir bir Karacabey. Bunu da hep birlikte başaracağız. Bu süreçte siz değerli basın mensuplarımızın ve sosyal medya yöneticilerimizin yapıcı eleştirileri, önerileri ve Karacabey adına ortaya koyduğunuz her fikir bizim için kıymetlidir.

Karacabey için durmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim için mesele makam değil, mesele Karacabey’e eser bırakmak, hizmet etmek ve hemşehrilerimizin güvenine layık olmaktır”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Yerel

KARACABEY’İN KURTULUŞUNUN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, birbirinden özel etkinliklerle kutlanacak. 11-13 Eylül tarihleri arasında Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleştirilecek konserlerle başlayacak kurtuluş coşkusu, 14 Eylül’de düzenlenecek resmi tören ve şehitleri anma programıyla zirveye ulaşacak. Kutlamaların en dikkat çeken ismi ise yeni nesil Türkçe rap ve trap müziğin sevilen sanatçısı Poizi olacak. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 14 Eylül Karacabey’in Kurtuluşu’nun 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını belirterek tüm hemşehrilerini etkinliklere davet etti.

Karacabey Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünde vatandaşlara unutulmaz bir kutlama programı hazırladı. Tarihi anlamı ve milli gururu merkeze alan program kapsamında konserlerden sıra gecesine, resmi törenden şehitleri anma programına kadar birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

11 Eylül’de müzik şöleni başlayacak

Kurtuluş etkinlikleri 11 Eylül Cuma günü başlayacak. Atatürk Kültür Parkı’nda saat 19.00’da “O Ses Türkiye” Yarışması’nda elde ettiği dereceyle tanınan Karacabeyli Furkan Kesat konseri ile müzik ziyafeti start alacak. Gecenin devamında saat 21.00’de ilçenin sevilen müzik grubu Naturel Orkestrası sahne alacak. Böylece Karacabey’in kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri, ilk günden itibaren müzik ve eğlence dolu bir atmosferle başlayacak.

Önce “Balyoz” sonra “Poizi” sahne alacak

Kutlamaların ikinci gününde ise 12 Eylül Cumartesi günü saat 19.00’da Karacabeyli rap grubu Balyoz konseri gerçekleştirilecek. Ardından kurtuluş coşkusu Poizi ile zirveye taşınacak.

Kutlama programının en büyük buluşmalarından biri 12 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’de Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleşecek. Yeni nesil Türkçe rap ve trap müziğin dikkat çeken isimlerinden Poizi, Karacabey’de hayranlarıyla buluşacak. Dijital müzik platformlarında milyonlarca dinleyiciye ulaşan Poizi, özellikle genç kuşağın yakından takip ettiği sanatçılar arasında yer alıyor.

Karacabey’deki konserin de özellikle gençlerin yoğun katılımıyla büyük bir müzik buluşmasına dönüşmesi bekleniyor.

13 Eylül’de çocuklara özel etkinlikler, halk oyunları ve sıra gecesi

Etkinliklerin üçüncü gününde ise Karacabeyliler, geleneksel müzik kültürünün önemli temsilcilerinden biri olan Sıra Gecesi ile buluşacak. Gün boyunca özellikle çocuklara yönelik birbirinden renkli etkinlikler de düzenlenecek. Saat 14.00’te sokak oyunları, sahne gösterileri, yüz boyama atölyeleri ve balon şişirme etkinlikleriyle başlayacak program, saat 16.00’da sihirbaz gösterisiyle devam edecek. Saat 17.00’de bilim deney gösterileri çocuklara eğlenceli ve öğretici anlar yaşatırken, saat 18.00’de Halk Oyunları Gösterileri sahne alacak.

Gecenin finalinde ise saat 20.00’de gerçekleştirilecek Sıra Gecesi ile Karacabey’in kurtuluş coşkusu doruğa ulaşacak. Böylece Karacabey, 14 Eylül’deki resmi kutlama programı öncesinde kültür, eğlence ve müziğin bir arada olduğu dolu dolu bir gün yaşayacak.

14 Eylül’de 104. yıl dönümüne yakışır resmi tören

Karacabey’in kurtuluş yıl dönümü olan 14 Eylül Pazartesi günü ise resmi kutlama programı gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayacak tören, saat 10.05’te saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesiyle devam edecek.

Daha sonra Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak.

Program kapsamında 14 Eylül Ortaokulu öğrencileri Azra Hasret Aslan ve Zeynep Afra Uzun şiirlerini seslendirecek. Ardından 14 Eylül Ortaokulu Korosu, Erdoğan Irmak yönetiminde müzik sunumu gerçekleştirecek.

Ardından Karacabey MTAL Müdür Yardımcısı Gülsen Erdem Demir’in türkü seslendirmesi ile devam edecek program, saat 10.45’te sona erecek.

Kurtuluş şehitleri unutulmayacak

Kutlama programı kapsamında ayrıca protokol üyelerinin katılımıyla Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek ve Karacabey Şehitliği ziyaret edilecek. Karacabey’in kurtuluşunda hayatını kaybeden kahramanlar, mezarları başında dualarla anılacak.

Başkan Karabatı’dan tüm Karacabeylilere davet

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, 14 Eylül Karacabey’in Kurtuluşu’nun 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını belirterek tüm hemşehrilerini etkinliklere davet etti. Başkan Karabatı, “Karacabey’imizin kurtuluşunun 104. yıl dönümünü hep birlikte, büyük bir gururla kutlayacağız. Bu toprakları bizlere vatan yapan, bağımsızlığımız uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Karabatı, şöyle devam etti: “Kurtuluş günleri, bir milletin bağımsızlığına ve vatanına olan bağlılığının en güçlü şekilde hatırlandığı özel günlerdir. Bizler de Karacabey olarak 104 yıllık bu gururu hep birlikte yaşatacağız. Gençlerimizin büyük ilgi gösterdiği Poizi konserimiz başta olmak üzere tüm etkinliklerimizde hemşehrilerimizle bir arada olmak istiyoruz. 11 Eylül’de başlayacak konserlerimize, 14 Eylül’de gerçekleştireceğimiz resmi törenimize ve şehitlerimizi anma programımıza tüm Karacabeyli hemşehrilerimizi davet ediyorum. Gelin, Karacabey’imizin kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşayalım, kahramanlarımızı hep birlikte yad edelim.”

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen 104. yıl kutlamaları, 11 Eylül’de başlayacak konser programlarıyla başlayıp 14 Eylül’deki resmi tören ve şehitleri anma programıyla tamamlanacak.

Continue Reading

Yerel

ZAFER PARTİSİ’NDE KONGRE HEYECANI

Zafer Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Genç ve dinamik İlçe Başkanı Vahit Can Demir öncülüğündeki teşkilat, kongreyle birlikte yeni dönem yönetimini belirleyerek çalışmalarına hız vermeyi hedefliyor.

Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, teşkilatın 2. Olağan Kongresi için gün sayıyor. Genç ve dinamik yapısıyla dikkat çeken İlçe Başkanı Vahit Can Demir ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongrede, geride kalan dönem değerlendirilirken, teşkilatın önümüzdeki dönemde izleyeceği yol haritası da belirlenecek.

Göreve geldiği süreçten bu yana teşkilat çalışmalarına ağırlık veren Demir’in, genç ve aktif kadrosuyla Zafer Partisi’nin Karacabey’deki çalışmalarını daha da güçlendirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Kongrenin ardından yeni yönetimin oluşturulmasıyla birlikte teşkilatın saha çalışmalarına ve vatandaşlarla temaslarına hız vermesi bekleniyor.

İlk toplantı 26 Eylül’de

Zafer Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı’nın 2. Olağan Kongresi’nin ilk toplantısı, 26 Eylül 2026 Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Kongre, Runguçpaşa Mahallesi 49. Sokak, Şekerdağ İş Merkezi Kat: 2, Daire: 6 adresinde bulunan Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı hizmet binasında yapılacak.

İlk toplantıda gerekli çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise kongrenin ikinci toplantısı 27 Eylül 2026 Pazar günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. İkinci toplantı, Canbalı Mahallesi Atatürk Kültür Parkı içerisinde bulunan Ergün Koç Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Gündemde 10 madde bulunuyor

Kongre gündeminde toplam 10 madde yer alıyor.

Açılış ve yoklamayla başlayacak kongrede, kongre başkanlık divanının seçiminin ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Açılış konuşmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu okunarak ibraya sunulacak.

Gündemin devamında mali raporun okunması ve ibrası, tahmini bütçenin genel kurula sunulması ve oylanması gerçekleştirilecek. Ardından seçimlere geçilecek. Konuşmalar, dilek ve temennilerin ardından gündemde yer alan seçim maddeleri tamamlanacak ve kongre kapanışla sona erecek.

Demir’in yönetiminde yeni dönem

Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanı Vahit Can Demir, genç ve dinamik siyasi kimliğiyle teşkilat çalışmalarını sahada sürdürürken, 2. Olağan Kongre’nin de yeni dönem açısından önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.

Kongrede belirlenecek yeni yönetimle birlikte Zafer Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı’nın daha aktif bir çalışma programıyla yoluna devam etmesi hedefleniyor. Özellikle genç kadroların teşkilat içerisinde daha etkin rol üstlenmesi ve Karacabey’in gündemindeki konulara ilişkin çalışmaların artırılması bekleniyor.

Demir’den kongre daveti

İlçe Başkanı Vahit Can Demir, kongre ilanında tüm delegeleri ve vatandaşları kongreye davet etti.

Genç ve dinamik kadrosuyla Karacabey’de çalışmalarını sürdüren Zafer Partisi İlçe Teşkilatı, 2. Olağan Kongre ile birlikte yeni dönem yönetimini belirleyerek siyasi çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

Kongrenin, Zafer Partisi’nin Karacabey teşkilatında birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, yeni hedeflerin ortaya konulması ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek çalışmaların belirlenmesi açısından önemli bir buluşma olması bekleniyor.

Continue Reading

Yerel

ÇİFTLİKTE UYUŞTURUCU OPERASYONU! 22 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Bir çiftlikte kenevir yetiştirildiği yönündeki ihbar üzerine jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 22 kilo 675 gram kubar esrar ile 116 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 4 şüpheli gözaltına alınırken, çiftlik sahibi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, ilçede bir çiftlikte kenevir yetiştirildiği yönündeki ihbar üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan araştırma ve takip çalışmalarının ardından ekipler tarafından belirlenen çiftliğe operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyonda çiftlikte arama yapıldı. Aramalarda 22 kilo 675 gram kubar esrar ile 116 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu madde ve kenevir bitkileri muhafaza altına alınırken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

4 şüpheli yakalandı

Operasyon kapsamında çiftlik sahibi S.K., eşi S.K., çiftlikte çalışan Suriye uyruklu M.A. ile çiftlikte hayvanları bulunan bir kişi jandarma ekiplerince yakalandı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi. Şüpheliler hakkında adli mercilerce işlem yapıldı.

Çiftlik sahibi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden çiftlik sahibi S.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çiftlik sahibinin eşi S.K. ile çiftlikte çalışan Suriye uyruklu M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çiftlikte hayvanları bulunan diğer şahsın ise yapılan incelemelerde uyuşturucu olayıyla herhangi bir bağlantısının tespit edilemediği öğrenildi. Söz konusu şahıs, adli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Continue Reading

Trending