MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (UDS) tarafından yürütülmekte olan eTwinning Projeleri Ulusal, Avrupa Kalite Etiketleri ve eTwinning Okul Etiketleri Ödül Töreni, Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Milli Eğitim Şube Müdürü Müştak Gencer, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sayın Kadir Yıkılmaz, Hacı Ongun, İl eTwinning Koordinatörü Feride Başak Başar’ın yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Dünya şartlarında insanların kendilerini dengelemesinin en temel özelliğinin çevreyi ve dünyayı tanımak olduğunu ifade eden Sabahattin Dülger, “Dünya’yı tanıyınca kendimizi daha iyi tanıyoruz. Çünkü her tanımlama bir kıyas ayağı gerektiriyor. Siyahı anlatabilmek için beyaza ihtiyacımız var. eTwinning Avrupa’nın her ülkesinden bu mesleği yürüten yaklaşık 600 bine yakın öğretmenin iletişim ve paylaşım portalı. Portal, dijital anlamda gelişim ve dil gelişiminin yanı sıra dünyayı tanıma ve fikir sahibi olma noktasında bir gelişim imkânı sunuyor. Önümüzdeki yıl için yine bir hedef koyduk ona ulaşma gayreti içinde olacağız. eTwinning uygulaması olan okulların kendi iç ahenklerinde kesinlikle problem yoktur. Okul müdürünün okulu yönetmesi kolaylaşır. Öğretmenin ayakları okula biraz daha koşarak gider ve iletişim yükselir. Bu bir miras olmalı ve kültür oluşturmalıyız. Bunu sağlarsak bir eğitim kültürü oluşturmuş oluruz. eTwinning, hayallerimizin gelişmesine fırsat sağlıyor. 2023 Türkiye’si, 2053 ve 2071 Türkiye’si nasıl olacak sorusunun cevabı çok basit. Öğretmenlerin hayalleri kadar olacak. Daha güçlü hayallere ulaşmak için daha derin denizlere okyanuslara dalmak gerek. İçinde yaşanılan dünyayı daha iyi keşfetmek gerek.” dedi.
Törende konuşan eTwinning İl Koordinatörü Feride Başak Başar, “2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde, öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini elde etmelerini sağlayacak ‘öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm’ teması dahilinde yaratıcılık, iletişim, eleştirel düşünme, işbirliği ve teknoloji becerilerinin gelişmesi büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda okul yönetimi, öğretmen ve öğrenci boyutunda teknoloji kullanımını destekleyen, dijital yönden zengin, iletişimci ve işbirlikçi uygulamalarla donatılmış olan eTwinning Projeleri Koordinatörlüğümüzce hassasiyetle devam ettirilmektedir.” diye konuştu.
2018-2019 yılında Bursa’da 1 olan eTwinning okul sayısı, 2019-2020 yılında 7 okulun daha katılımıyla bu sayı 8 okula çıktı. Yine Bursa’da bu yıl yürütülen Projelerle 14’ü Avrupa Kalite Etiketi, 37 si Ulusal Kalite Etiketi olmak üzere Toplam 51 Kalite Etiketi ve Levhası kazanıldı.