Eğitim
YARIYIL TATİLİ BAŞLIYOR!

12 Eylül 2022 tarihinde start alan 2022/2023 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında, Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen Cuma günü 15 günlük yarıyıl tatiline girecek. İkinci eğitim ve öğretim dönemi ise, 3 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak.
Eğitim ve Öğretim’de birinci dönem 20 Ocak 2023 Cuma günü itibariyle sona eriyor. Öğrenciler böylelikle 15 günlük ‘sömestr’ tatiline girecek. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak. Ayrıca ikinci ara tatil 21 Nisan’da başlayacak ve Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek. 16 Haziran 2023 tarihinde de 2022/2023 Eğitim-Öğretim Yılı sona erecek.
Eğitim
GÖZDE ÇOCUKLAR’DAN EBEVEYN ZİRVESİ’NE GÜÇLÜ DESTEK

Bursa’da “2025 Aile Yılı” kapsamında, ebeveynlerin bilinçlenmesini sağlamak ve çocukların güvenli, sevgi dolu bir ortamda büyümesine destek olmak amacıyla Ebeveyn Zirvesi düzenlendi. Bu kapsamda Karacabey Gözde Çocuklar Anaokulu da projede yer alarak, anlamlı etkinliğe destek verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde; Bursa Evlat Edinme Derneği (BUREV), Özel Anaokulları Derneği ve Uludağ Üniversitesi iş birliği ile Bursa Ebeveyn Zirvesi düzenlendi. 2025 “Aile Yılı” kapsamında ebeveynlerin bilinçlenmesini sağlamak ve çocukların güvenli, sevgi dolu bir ortamda büyümesine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen zirveye AK Parti Bursa Milletvekili Emek Gözükara Durmaz, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, BUREV Dernek Başkanı ve Proje Yürütücüsü Sinem Uçar Denge ve Uludağ Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz katılım gösterdi.
Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, “Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” vizyonuyla yürütülen çalışmalardan bahsederek, “Bir milletin gücü, ailesine verdiği değerle ölçülür.” dedi. Bilinçli anne ve babaların yetiştirdiği çocukların, geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Uysal, “Sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmenin yolu, önce kendimizi eğitmekten geçer. Çocuklarımıza sevgiyle, anlayışla ve doğru iletişimle rehberlik etmek, onların geleceğini inşa etmenin en güçlü adımıdır.” şeklinde konuştu.
Alanında uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ebeveynlerin de yoğun ilgi gösterdiği zirvede ebeveyn-çocuk ilişkisi, duyusal ve duygusal gelişim, güçlü nesiller yetiştirmek için atılması gereken adımlar konuşuldu.

Gerçekleştirilen zirve kapsamında koruyucu aile yanında kalan çocukların ve özel anaokulu öğrencilerinin duygularını, hayallerini resmettiği, çocukların aile kavramına dair bakış açılarını yansıttıkları, “Çocuğun Gözünden Ailem” konulu resim sergisi de katılımcıların beğenisine sunuldu. Projeye destek veren Karacabey Gözde Çocuklar Anaokulu öğrencilerinin aile etkinliği çerçevesinde yapmış oldukları, “çocuğun gözünden ailem” temalı resim sergisi de büyük beğeni topladı.
Program sonunda protokol tarafından zirveye katılan ve emeği geçen isimlere teşekkür belgesi takdim edildi.
Karahacıoğlu: “Bu projede yer almaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz”
Konuyla ilgili açıklama yapan Karacabey Gözde Çocuklar Anaokulu Kurucu Müdürü Gözde Karahacıoğlu, “Aile, çocuklarımızın güvenle büyüdüğü, geliştiği ve hayata hazırlandığı en değerli yapı taşıdır. Bu bilinçle, ebeveynlerin çocuklarını daha iyi anlamasına ve desteklemesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Bursa Ebeveyn Zirvesi’nde biz de Gözde Çocuklar Anaokulu olarak yer aldık. Bu anlamlı etkinliğe destek vermekten onur duyduk.
Projemizin mimarı olan başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, Bursa Evlat Edinme Derneği’ne (BUREV), Özel Anaokulları Derneği’ne, Uludağ Üniversitesi’ne ve tüm paydaşlara katkılarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gerçekleşen programda alanında duayen hocalarımızın sunum ve anlatımları, soru-cevap ve interaktif etkinlikler oldukça verimliydi. Programımızın en eğlenceli kısımlarından biri olan “Aile Temalı” Yaratıcı Drama oyunları ile zenginleştirilmiş ve bizleri çocukluğumuza götüren eğlenceli içeriklerimiz oldukça ilgi gördü. Yanı sıra çocuğun gözünden “Ailem” sergimizle öğrencilerimizin eserlerinin görsel şölenine hep birlikte tanıklık ettik. Ayrıca, “Bir Oyuncak Bir Kitap Hediye eder misin?” kampanyamızla çocuklarımızın yüzünde kocaman bir gülümseme bıraktığımız için çok mutluyuz.” diye konuştu.





Güncel
KARACABEY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME ÖNCÜ DESTEK!

Karacabey Belediyesi, eğitimi öncelikleyen çalışmaları kapsamında yeni açılan 14 Eylül Ortaokulu kütüphanesine 240 kitap hediye etti.
Karacabey Belediyesi, eğitimi öncelikleyen çalışmaları kapsamında yeni açılan 14 Eylül Ortaokulu kütüphanesine 240 kitap hediye etti. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, eğitim ve öğretimin Karacabey’in tüm okullarında en güzel şekilde yapılabilmesi için belediyenin imkanları ölçüsünde tüm okulların yanında olduklarını belirtti. Bu tür desteklerin devam edeceğini ve öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için Belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Karabatı, “İlçemizdeki tüm kurumları ve duyarlı vatandaşlarımızı 14 Eylül Ortaokulu’nun yeni okul kütüphanesine destek olmaya davet ediyorum. Eğitim ve öğretime hep birlikte katkı sağlayalım.” çağrısı yaptı.
14 Eylül Ortaokulu’nda gerçekleştirilen kitap teslim töreninde Okul Müdürü Adem Polat’ın yanı sıra, öğretmen ve öğrenciler de hazır bulundu. Törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Karabatı, “Eğitim bizim en önemli önceliklerimizden biri. Öğrencilerimizin en iyi koşullarda eğitim alabilmesi için belediye olarak her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. 14 Eylül Ortaokulu’nun yeni kütüphanesine bağışladığımız bu kitapların, öğrencilerimizin bilgiye ulaşmalarını ve hayal güçlerini genişletmelerini sağlayacağını umut ediyorum.” dedi.

Karabatı’dan destek çağrısı
İlçedeki tüm kurumları ve duyarlı vatandaşları da 14 Eylül Ortaokulu’nun yeni okul kütüphanesine kitap desteğinde bulunmaya davet eden Başkan Karabatı, “Eğitim ve öğretime hep birlikte katkı sağlayalım.” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Karabatı, olanaklar dahilinde tüm okullara destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Eğitimli ve bilinçli nesiller yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Belediye olarak her zaman eğitim ve öğretimin yanındayız.” ifadelerini kullandı.
Eğitimi öncelikleyen çalışmalarıyla Karacabey Belediyesi, öğrenci ve öğretmenlere daha iyi bir gelecek sağlama yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

14 Eylül’den Karabatı’ya teşekkür
14 Eylül Ortaokulu Müdürü Adem Polat ise, Karacabey Belediyesi’nin eğitime verdiği bu anlamlı destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Belediyemizin bu tür destekleri, öğrencilerimizin eğitim hayatını olumlu yönde etkilemektedir. Bizlere her konuda katkı sağlayan, bir dediğimizi iki etmeyen Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Törene katılan öğrenciler, yeni kitaplar sayesinde kütüphanelerinin daha zengin bir hale geldiğini ve bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.
Belediye Başkanı Karabatı, ziyaret sonunda Erdoğan Irmak yönetimindeki okul korosunun keyifli müzik dinletisini dinleme fırsatı buldu.



Güncel
CHP, EĞİTİMDE GÜVENLİK ZAFİYETLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Utku, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci yarısının Pazartesi günü başladığını belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi adına yaptığı basın açıklamasında, ihmalkarlık ve denetimsizlik nedeniyle Kartalkaya’da tatildeyken yanarak hayatını kaybeden 36 çocuğun okullarına dönemediğini ve toplamda 78 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti. Utku, yetkililerin sorumluluk almadığını ve okulların güvenliğinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Konu ile ilgili CHP Genel Merkezi’nden eş zamanlı yaptığı açıklamayı Karacabey kamuoyuyla paylaşan İlçe Başkanı Utku, şu ifadelere yer verdi: “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci yarısı Pazartesi günü başladı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Maalesef bugün ihmalkarlık ve denetimsizlik yüzünden okulunda ikinci döneme başlayamayan 36 çocuğumuz var. Onlar yarıyıl tatilinde aileleriyle birlikte gittikleri Kartalkaya’da yanarak can verdiler. Yetkililerin sorumluluk almayı kabul etmediği ihmaller yüzünden hayatını kaybeden 78 vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.
Bu felaketle birlikte okulların ve yurtların güvenliğini bir kez daha düşünmeliyiz. Defalarca uyarmamıza rağmen hiçbir tedbir alınmaması nedeniyle, okul kazaları, afetler, acil durumlar, iş güvenliği, trafik güvenliği, okul güvenliği ve dış alan güvenliği gibi konulardaki yetersizlikler çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin canına mal oluyor. Müfettişlik sisteminin tarumar edilmesiyle birlikte de okullarımız yeterince denetlenmiyor.
Çocuklar için en güvenilir alanlardan biri olması gereken okullar, maalesef birçok kaza, yaralanma, şiddet ve ölüme sahne oluyor. Öyle ki, 2 Eylül’de birinci sınıfa başlayacak olan Miray Aslan çocuğumuz okul bahçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 16 yaşındaki Mehmet Eren Parlak arkadaşı tarafından okulda tabanca ile vurularak öldürüldü. Sibel Turan öğretmenimiz iş güvenliği ve yeterli personel olmadığı, İbrahim Oktugan öğretmenimiz ise okul güvenliği olmadığı için hayatını kaybetti.
Bu hafta aynı zamanda 6 Şubat Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ikinci yıl dönümü. Buradan bir kez daha depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz. Depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bölgede yaşayan yurttaşlarımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sorunları çözülmedi. Hükümet bir yıl içinde evlere yerleşilecek sözünü tutmadı, halkın dörtte biri hala konteyner kentlerde yaşıyor. Yetmezmiş gibi, burada yaşayan öğretmenlerimizin borç yüzünden elektrikleri kesildi.
Depremde sağlam kalan okullar, kamu kurumları tarafından kullanılmaya devam etti, bu da imkansızlıklar içerisinde verilmeye çalışılan eğitimi, birleştirilmiş okullarla daha da zora soktu. Enkaz kaldırma çalışmaları sonlanmadı. Asbest, çevre, su, hava ve toprak kirliliği devam etti. Çocuklarımız eğitim hakkında erişimde sıkıntı yaşadı çünkü ulaşım sorunu hala çözülmedi. Bunun gibi nice üzücü olayla birlikte bir yarıyılı geride bırakmış bulunuyoruz.
Geçtiğimiz dönem; çocuklar, öğretmenler, yöneticiler, eğitim çalışanları, veliler kısacası eğitimin tüm paydaşları ve ülkemiz için zor bir dönem oldu. Okullar fiziki olarak eğitime uygun hale getirilmedi, temizlenemedi. Çocuklarımız nitelikli eğitim alamadı, okulların güvenliği sağlanamadı. Öğretmenlerimiz atanamadı, mülakatla mağdur edildi. Yoksulluk sınırı altında maaşlarla, can güvenliği olmadan eğitim vermeye devam etti. Çocuklarımız okullara aç gitti, temiz suya erişemedi ve MESEM’lerde hayatlarını kaybetti.
19 milyon öğrencimiz ve 1,2 milyon öğretmenimiz bu sorunlarla karşı karşıyayken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemimizin sorunlarını çözmek bir yana her geçen gün bir yeni sorun daha çıkarmakta ve hiçbir olumsuzlukta sorumluluk almayarak eğitim için beka sorunu olmaya devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanı’na sorumluluklarını ve çözülmeyi bekleyen sorunları bir kez daha hatırlatıyoruz:
1. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen, pilot çalışması bile yapılmadan okullarda uygulanmaya başlayan öğretim programlarını geri çekin.
2. ÇEDES protokolü ile pedagojik formasyonu olmayan kişilerin okullara girmesini, çocuklarımıza uygun olmayan etkinlikler yaptırmasını engelleyin.
3. Çocuklarımızın okullarda temiz içme suyuna erişimini sağlayın. Bir öğün ücretsiz okul yemeği verin. Kantinlerde satılan yiyecekleri ve fiyatlarını kontrol altına alın.
4. Asgari ücretin yarısına, yarı zamanlı çalışan temizlik personeli ile okulları temizleyemezsiniz. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği için kadrolu temizlik personeli ataması yapın.
5. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin okullardaki güvenliğini sağlayın. Her okula bir güvenlik görevlisi görevlendirin.
6. Çocuklarımızın ucuz işgücü olarak kullanıldığı, yaralandığı ve öldüğü MESEM programına son verin.
7. Birleştirilmiş okul uygulaması ve ikili eğitim yüzünden çocuklarımız hem ders saatlerinden kayıp yaşıyor hem de karanlıkta okula gidip gelmek zorunda kalıyor. İkili eğitimi sonlandırın, tüm okullarda tam gün eğitime geçilmesini sağlayın.
8. Kapatılan köy okulları yüzünden taşımalı eğitime mahkum edilen çocuklarımız, taşımalı eğitimin kapsamının daraltıldığı yönetmelik değişikliğiyle bir kez daha mağdur edildi, yurtlarda kalmaya mecbur bırakıldı. Her çocuğun okula güvenle ulaşmasını sağlayın, köy okullarını açın.
9. En az bir yıl okul öncesi eğitim her çocuk için zorunlu ve ücretsiz olmalıdır. Okul öncesi eğitimde katkı payı uygulamasını kaldırın.
10. Devlet okullarında yaşanan sorunlar yüzünden özel okullara mecbur bırakılan velilere dayatılan fahiş ücretleri denetleyin, kontrol altına alın.
11. Özel okullarda emeği sömürülen, asgari ücrete çalıştırılan öğretmenlerimiz için taban maaş düzenlemesi yapın.
12. Engelli öğretmenlere, rehber öğretmenlere, KPSS mağduru öğretmenlere, mülakat mağduru öğretmenlere, depremzede öğretmenlere verdiğiniz sözleri yerine getirin. Gerçek ihtiyaç kadar kadrolu öğretmen ataması yapın.
13. Diplomasını almış öğretmenler yeniden aday statüsüne düşürülemez. Milli Eğitim Akademisi adı verilen öğretmenlerin diplomasını çalma projesinden derhal vazgeçin.
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönemine başlarken çözülmeyi bekleyen bu ve benzeri çok sayıda sorun var ancak sorumluluk alan ve çözüm üreten yok. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm çocuklarımızın laik, bilimsel, kamusal, parasız ve eşit eğitim hakkı için hem görevde olan hem atama bekleyen öğretmenlerimizin hakları için, çocuklarının nitelikli eğitim alabilmesi için maddi ve manevi olarak yıpranan velilerimiz için çalışmaya ve mücadele etmeye, tüm sorunları gündeme getirmeye, Bakanlığa görev ve sorumluluklarını hatırlatmaya devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılı ve mutlu bir dönem dileriz.”
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Genel1 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge2 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge1 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge2 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge7 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge1 ay ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login