Bursalı ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini, “Üreten Kadın Festivali”nde sergiledi. Kadın derneklerinin de tanıtım yaptığı festivalde yemek yarışmasına katılan hanımlar, jüriye takdim ettiği birbirinden lezzetli Türk yemekleri ile göz doldurdu.
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bu yıl ilki yapılan ‘HANIMELLER: Üreten Kadın Festivali’ Kültür Park’ta gerçekleştirildi. İki gün süren festivale AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları öncülüğündeki bayanlar da katıldı. Bursa Mehter Takımı’nın gösterisiyle start alan etkinliğin açılış kurdelasını; AK Parti TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, bazı AK Parti Bursa Milletvekilleri, İl Başkanı Ayhan Salman ile İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu birlikte kesti.
Festivalde bireysel olarak stant açan kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini gözler önüne serdi. Bursalı hanımlar, 200’e yakın stantta, gıdadan tekstile, kozmetikten ve hediyelik ve süs eşyasına, mutfak ve banyo malzemelerinden el sanatı eserlere kadar yüzlerce ürünü ziyaretçilerin beğenisine sundu. Açılışta, Özel Osmanlı Saray Defilesi, renkli görüntüler oluşturdu. Festivalin ikinci gününde ise yemek yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan Bursalı hanımlar, lezzetli Türk yemekleri ve çorbalarını jüriye beğendirmek için çaba harcadı. 12 yarışmacının katıldığı yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu tarafından takdim edildi. Festivalin kapanışında ise Prusa Sanatevi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Renkli görüntülere sahne olan festivali değerlendiren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, Bursa’nın dört bir yanından gelen kadınların el emeklerini sergilemelerine ve satış yapmalarına fırsat sunmak amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi. AK Parti Kadın Kolları Proje Birimi’nin önerisiyle, kadınlardan gelen talep üzerine üreten kadın festivalini yaşama geçirdiklerini anlatan Kapıcıoğlu, beklentilerin üzerinde katılım olduğunu söyledi.
“Ekonomik ve sosyal yönden güçlü kadın”
Kadınların ve kadın derneklerinin ürünlerini, tanıtımlarını yaptığı festivali bundan sonraki yıllarda da tekrarlayarak geleneksel hale getireceklerinden söz eden Kapıcıoğlu, “Kadınlarımız çinisinden ipek kozasına, yemeğinden el emeği ürünlere kadar, çocuk ve bebek ürünlerinden cam ve gümüş işlemesine kadar kendi ürettiği eserlerini sergilediler. Kültürel zenginliğimizi gözler önüne seren festivaldeki çıkış noktamız, Türk kadının sosyal ve ekonomik yönden güçlenmesi. Bu yönde farkındalık oluşturulması için çalışıyoruz. Mevcut potansiyelin değerlendirilmesine, onların ev ekonomilerine katkıda bulunma olanaklarını imkan tanımak istedik.” dedi.
Öte yandan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, ilkini düzenledikleri Üreten Kadın Festivali’nin, Bursalı ev kadınlarına sosyal ve ekonomik destek projesi olduğunu vurgularken, kendilerine destek olan İl Yönetimi ile Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen tüm üyelere de teşekkür etti.