Connect with us

Genel

TÜRKSAT 6A, 42 DERECE DOĞU YÖRÜNGESİNE GİDİYOR

Published

on

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın geçici yörüngesindeki testlerinin başarı ile tamamlandığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Türksat 6A daimi yörüngesine yıl sonuna kadar ulaşmış olacak, 2025 yılının ilk çeyreğinde hizmete alacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın 50 derece Doğu test yörüngesine 20 Temmuz’da ulaştığını anımsattı. 35 bin 786 kilometrede sabitlenen uydunun 8 ayrı sistemde yüzlerce teste tabi tutulduğunu belirten Uraloğlu, “Uydumuz üzerinde Güç Alt Sistemi Testleri, Uydu Yönetim Alt Sistemi Testleri, Yörünge Yönelim ve Kontrol Alt Sistemi Testleri, Kimyasal İtki Alt Sistemi Testleri, Elektrikli İtki Alt Sistemi Testleri, Isıl Kontrol Alt Sistemi Testleri, Telemetri, Telekomut ve Mesafe Ölçüm Alt Sistemi Testleri ile Faydalı Yük Alt Sistem Testleri uyguladık. Uydumuz bütün testleri başarıyla geçti.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A’nın 50 derece Doğu yörüngesinde belirli aralıklarla Kuzey-Güney ve Doğu-Batı manevraları gerçekleştirdiğini ifade etti. Uraloğlu, Doğu manevrasının yerli ve milli teknolojiyle üretilen elektrikli itki alt sistemi ateşlemesi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğinin de altını çizdi.

Yörünge testleri sırasında uyduda yer alan Yörünge Yönelim Kontrol Sistemi, Uydu Yönetim Sistemi, Güç Sistemi, Isıl Kontrol Sistemi gibi alt sistemlerin ve deneysel ekipmanların işlevselliğinin de denendiğini kaydeden Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yapılan testler sonucunda alt sistemlerin bir arada sorunsuz bir şekilde çalıştığını gördük. Tübitak Uzay tarafından tasarlanmış ve üretilmiş olan Deneysel Tepki Tekeri ekipmanı yörüngede ilk kez denenerek başarılı bir şekilde sürüldü. Aynı zamanda Deneysel Güneş Algılayıcı ekipmanının da başarılı bir şekilde işlevini yerine getirdiği görüldü. Ağustos ayı içerisinde de Ctech tarafından üretilen TTM alt sistemine yönelik testler gerçekleştirildi. Testler sırasında Ctech tarafından tasarlanmış ve üretilmiş olan Telekomut alıcı ve Telemetri/İşaret Sinyali Verici ekipmanlar da başarılı bir şekilde çalışarak testleri başarıyla tamamladı.”

2025 yılının ilk çeyreğinde hizmete girecek

Faydalı Yük Alt Sistem Testleri’ni de tamamladıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, uyduda kullanılan alt sistemlerin yanı sıra uydu yer istasyonu ve yazılımların da milli imkanlarla üretildiğini vurguladı. “Şu anda uydunun bütün fonksiyonları normal ve süreç planlandığı şekilde ilerliyor. 42 derece Doğu yörüngesine yolculuğu için hazırlıklara başladık. 2025 yılının ilk çeyreğinde de hizmete alarak ülkemizi uzay yarışında bir adım daha ileriye taşıyacağız.” dedi.

Türksat 6A’nın hizmete girmesi sonrasında Türkiye’nin önemli kazanımlarının olacağını ifade eden Uraloğlu, şunları kaydetti: “Yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranı ile üretilen uydumuzun her parçası uzay deneyimi elde etmiş olacak. Üretilen bu parçaların hepsi uzayda başarıyla hizmet verebildiği için tüm dünyaya ihracının önü de açılacak. Haberleşme uydusu üreten tüm ülkeler, bu ürünleri bizden alabilecek. Sadece haberleşme uydusu üreten bir ülke olmakla kalmayacağız, tüm uydu parçalarını ihraç da edeceğiz. İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz özellikle savunma sanayimizin yerli ve milli ürünlerine hizmet verecek.”

Bir uydu ile 250 milyon dolar ihracat geliri

Uraloğlu, sadece bir haberleşme uydusu üreterek Türkiye’nin 250 milyon dolar ihracat geliri elde edebileceğinin altını çizdi. Uraloğlu, “Ayrıca Türksat 6A’nın, uydu sektöründe yetişmiş insan kaynağı oluşturma konusunda da önemli katkısı olacak. Teknoloji ve tecrübe kazanımı sayesinde ülkemiz uydu ve bileşenlerinin tasarım ve üretiminde önemli bir pazar payına sahip olacak.” açıklamasında bulundu.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

SAADET PARTİSİ’NDE KOÇAK GÜVEN TAZELEDİ!

Published

on

By

Saadet Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği, “8. Olağan Kongre”ye tek listeyle giren mevcut İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, güven tazeleyerek, yeniden bu göreve layık görüldü. Kendisine güvenen ve destek veren tüm delegelere teşekkür eden İlçe Başkanı Koçak, “Yaşanabilir bir Karacabey ancak Saadet’le mümkün” diyerek, yeni dönemde siyasi hedefler doğrultusunda kaldıkları yerden çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Ergün Koç Kültür Merkezi’nde düzenlenen Saadet Partisi 8. Olağan Karacabey İlçe Kongresi’ne Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, İl Başkanı Ali Osman Karahan, il yöneticileri, çevre şehirlerden gelen ilçe başkanları, İYİ Parti, MHP, Yeniden Refah ve DEVA Partisi’nin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı muhtarlar ve delegeler katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardmcısı Av. İkram Akkaya üstlendi. Özellikle Gazze’de yaşanan katliama dikkat çeken Akkaya, İsrail tarafından Filistinlilere yapılan soykırıma son verilmesi gerektiğini söyledi. Akkaya, “Kahrolsun ABD, İsrail ve bunların işbirlikçileri” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Daha sonra oy birliğiyle kabul edilen faaliyet ve hesap raporlarının okunmasının ardından, eski yönetim ibra edildi.

Siyasi konuşmalar bölümünde ise ilk söz alan Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan, Karacabey İlçe Kongresi’nin hayırlı olmasını diledi. Karahan, “Zeynel başkanımıza bu zamana değin yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, yeni dönemde de kendisine başarılar diliyoruz. Önümüzdeki dönemde yaşanabilir bir Karacabey ve Bursa için çalışacağız. Yeni bir Türkiye hedefimiz için çalışacağız. Milli Görüş’ün iktidar olması için gece gündüz mücadele edeceğiz. Halkımızın refahı doğrultusunda elimizden geleni ortaya koyacağız. Biliyoruz ki Milli Görüş, halkımızın ruh kökünde var. Geçmişteki bu ruhu yeniden canlandıracağız.” dedi.

“AK Parti bu ülkeye ihanet ediyor”

Başta Suriye ve bölgesi olmak üzere, genel siyaset hakkında katılımcıları bilgilendiren Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, AK Parti iktidarını eleştirdi. AK Parti’nin halka ihanet ettiğini ve 22 yılda Müslümanlara yönelik hiçbir şey yapmadığını vurgulayan Atmaca, “İsterdik ki Türkiye yön veren ülke olsun ama gelinen nokta istediğimiz gibi olmadı. Suriye ve bölgesinde söz sahibi Siyonistler oldu. Onları çizdiği senaryonun bir parçasını görüyoruz. Siyonizm tehlikesi Türkiye’yi de kapsamaya başlayacak. Ama biz varız, emellerine ulaşamayacaklar. Zalim Esat’ı kim devirdi, ne için devirdi, işte bizi endişelendiren asıl konu budur. Çünkü bu işin içinde İsrail var. Suriye’yi işgal etmeye başladılar, hem de yürüyerek rahatça yapıyorlar. Artık Müslümanların aklı başına gelmelidir. Bu coğrafyadaki problemleri biz çözmeliyiz. Amerika ve İsrail söz sahibi oldukça kaos bitmeyecek.

Maalesef Suriye’deki gelişmelerden dolayı Gazze’de yaşananlar bizlere unutturulmak isteniyor. Orada çok büyük bir katliam var. Ama ‘dünya lideri’ hikayelerini bırakmak zorundayız. Çünkü 22 yılda gelinen noktaya baktığımızda Müslümanlar adına hiçbir şey yapmadılar. Daha çok Batı’ya yaranacak işler yaptılar. Siyonizm ve emperyalizmin yanında görüntü çiziyorlar. Şu asla unutulmasın ki Siyonizm’in tek karşısında olan Milli Görüş’tür.

Tüm mesele sistemin bozukluğudur. Tüm mesele hakkın ve gerçeğin konuşulmaması, gizlenmesidir. Örneğin bütçe görüşmelerinde ülkenin giderleri 14 milyar 700 milyon TL, yani % 36 artmış. Bu demek oluyor ki 2025 yılı çok daha sıkıntılı geçecek. Çünkü % 45 faiz artışı var ve bu para ödenecek. İşte bizi asıl sömüren sistem bu faiz düzenidir. 22 yıldır sürekli bütçe açık veriyor. Borçlanma adı altında rantiyecilere faiz ödeme sisteminden kurtulmalıyız.

Ben çok sert eleştiriler yapan biri değilim ama gerçekten bu ülkeye ihanet ediyorlar. Çünkü halkın hakkını rantiyeye peşkeş çekiyorlar. Şunu da belirtmek gerekir, algıyı da çok iyi yapıyorlar. O nedenle uyanık olmak zorundayız.

Toplumsal konulara gelince, örneğin gençliğimiz ahlaken bitmiş durumda. Ev gençliği diye bir şey ortaya çıktı. Kasıtlı olarak bir milletin neslini bitirmek istiyorlar. Okuyan işsiz üniversiteli gençlerimiz gelecekten umutsuz. Çoğu uyuşturucu batağına ya da maneviyattan yoksun akımlara yönelmiş durumdalar.

Bizler Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi olarak bir çatı parti kuracağız. Ve önümüzdeki seçimlerde yeni bir blok kurarak halkımızın karşısına çıkacağız. Ülkemize yeni bir yön, yeni bir alternatif sunmak istiyoruz. Umutsuz değiliz, umutsuzluğa yer yok. Oynanan ve oynanmak istenen oyunların da farkındayız ve bu oyunları bozacağız.

Kongrelerimizi yapıyoruz ve artık sokağa inip çalışmalıyız. Çünkü vatan elden gidiyor.” diye konuştu.

Siyasi konuşmaların ardından İlçe Seçim Müdürlüğü gözetiminde seçimlere geçildi. Tek listeyle kongreye giren mevcut İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, delegelerin tam desteğiyle yeniden bu göreve layık görüldü. Kendisine güvenen ve destek veren tüm delegelere teşekkür eden İlçe Başkanı Koçak, “Heyecanımıza destek olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Yaşanabilir bir Karacabey ancak Saadet’le mümkün. Bunu halkımıza anlatacağız. Yeni dönemde siyasi hedeflerimiz doğrultusunda kaldığımız yerden çalışmalara devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Zeynel Abidin Koçak başkanlığındaki yeni dönem Saadet Partisi İlçe Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı: Süleyman Bakar, İskender Kaydı, Ferruh Kurtay, Gürsoy Yıldız, Adil Çalık, Sait Ünlü, Engin Pakdemir, Oktay Ekren, Ramazan Kahveci, Mustafa Aygül, İsmail Akbay, Kadri Cesur, Salih Koçak, Halil İbrahim Yelkaya.

İl Kongre Delegeleri ise; Zeynel Abidin Koçak, Süleyman Bakar, İskender Kaydı, Ferruh Kurtay, Gürsoy Yıldız, Adil Çalık, Sait Ünlü, Engin Pakdemir, Oktay Ekren, Ramazan Kahveci, Mustafa Aygül, İsmail Akbay, Kadri Cesur, Salih Koçak, Halil İbrahim Yelkaya’dan oluştu.

Continue Reading

Genel

KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

Published

on

By

Karacabey Belediyesi’ndeki bazı müdürlüklerde değişime gidildi. Buna göre, Fen işleri Müdür Vekili Cannur Gerdan’ın Etüt Proje Birimi’nde tekniker olarak görevlendirildiği, yerine ise Destek Hizmetleri Müdür Vekili Samet Dedebaş’ın getirildiği öğrenildi. Yanı sıra, Destek Hizmetleri Müdür Vekili olarak ise Mehmet Ali Orman’ın atandığı kaydedildi.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı, belediyedeki görev değişiminin hayırlı olmasını dileyerek, yeni göreve başlayan müdürlere başarılar diledi. Karabatı, “Yeni müdürlerimize vazifelerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Continue Reading

Bursa Bölge

DSİ’DEN KARACABEY VE MUSTAFAKEMALPAŞA’YA 28 MİLYONLUK YATIRIM

Published

on

By

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da bulunan 10 adet Taşkın ve Drenaj Pompası’nın bakım ve onarım işlerinin yaklaşık 28 milyonluk yatırımla yenileneceğini müjdeledi.

AK Parti İlçe Başkanı Saygısever , “Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yer alan 10 adet Taşkın ve Drenaj Pompasının kış mevsiminde taşkın sularının, yaz mevsiminde yağışların olmadığı zaman dilimlerinde ise ovanın drenaj sularının tahliyesi amacıyla kullanılabilmesi için sürekli çalışır vaziyette tutulmasına yönelik bakım ve onarım işleri yapılacak. Taşkın drenaj pompa istasyonları kapalı havza konumunda olan Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarındaki arazilerle yerleşim yerlerinin taşkınlardan korunması ve sulamadan dönen sularla yüzey sularının tahliye edilmesi için bu çalışmalar yapılacak. Yapılacak olan işlerin maliyeti yaklaşık 28 milyon TL.” dedi.

54 bin 518 hektar alanı kapsayan bir çalışma olacağını belirten Gültekin Saygısever, “Karacabey’de; Midilli Pompa İstasyonu 10146 hektar, Şahin Pompa İstasyonu 3155 hektar, Hanife Pompa İstasyonu 6537 hektar, B.Karadere Pompa İstasyonu 1750 hektar ve Tophisar Pompa İstasyonu tamamen taşkına yönelik olup 600 hektar korunmasında olmak üzere toplamda Karacabey Ovası’nda 22 bin 188 hektar alan korunacak. Mustafakemalpaşa’da ise Uluabat Pompa İstasyonu 2256 hektar,  Atabay Pompa İstasyonu 3936 hektar,  Demirelli Pompa İstasyonu 500 hektar, Karaoğlan Pompa İstasyonu 1200 hektar, Paşaçayırı Pompa İstasyonu 2550 hektar ve Mustafakemalpaşa Ovası’nda 10 bin 141 hektar olmak üzere toplamda 32 bin 330 hektar alan korunacak. Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da toplam 54 bin 518 hektar alan bu şekilde korunacak.” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’e desteklerinden dolayı teşekkür eden İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, “Baştan sona kadar bu konuda da olduğu gibi her zaman bize destek veren AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’e teşekkür ediyorum. Bölge çiftçimize hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.