Politika
KOÇAK: “ADALETSİZLİK, UMUTLARI YOK EDİYOR”

Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, önemli değerlendirmelerde bulunduğu bir basın açıklaması gerçekleştirdi.Yeni bir siyaset tarzının vaktinin geldiğini belirten Koçak, “Köprüler kuracağız, el ele vereceğiz, fikirler farklı olsa da oturup konuşacağız, çözüm üreteceğiz ve gerilime mahal vermeyeceğiz. İnsanımız artık çatık kaşlı siyasetçilerden, Meclis çatısı altındaki yumruklardan, bağıranlardan yoruldu. 85 milyon insan artık huzurlu bir nefes istiyor.” dedi.
Emperyalizm ve Siyonizm’den asla dost olmayacağını belirten Koçak, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik sözde dostane açıklamalarına da değinerek, “Böyle bir dönemeçte Henry Kissinger’in şu sözünü de tarihe kayıt olarak geçmek istiyoruz: “ABD’nin düşmanı olmak tehlikeli olabilir ama ABD’nin dostu olmak ölümcüldür.” ifadelerini kullandı.
Adaletsizliğin insanların umutlarını da yok ettiğini vurgulayan Başkan Koçak, “Pırıl pırıl hukuk insanı olacak gençlerimiz hukuksuzluktan dolayı intihar ediyor. Biz ‘adil düzeni’ bir slogan olsun diye söylemiyorduk. İşte bizim bütün gayemiz budur. Bu insanlarımız için adaleti tesis etmektir. Biz emeği, liyakati, adaleti ve insanı merkeze alan bir anlayışla kimsesizlerin kimsesi, umutsuzların umudu olacağız. Çünkü bu memleket bizim, bu gençler bizim, bu devlet bizim, gelecek bizim.” dedi.
2025 yılının “Aile Yılı” olarak ilan edilmesi ile ilgili olarak Koçak, “Son zamanlarda ‘aile, genç’ diye nutuklar dinliyoruz ama biliyoruz ki bu konuşmalar, bu müjdeler aslında tehlike çanlarının çaldığını bize gösteriyor. Televizyon ve sosyal medya içerikleri ile zehirlenen, itibarsızlaştırılmaya çalışılan aile kurumu, bugün tüm dünyada tehdit altındadır. Yeni küresel sistemin türlü propagandalar ile yıkmaya çalıştığı aile kurumu bugün tehdit altındadır. Ülkemizdeki zorlu ekonomik koşullar ise bu tehdidi daha da belirgin hale getirmektedir.” uyarısında bulundu.
Rant, faiz ve yolsuzluk temelli ekonomi modelinin krizlere neden olduğunu belirten Koçak, buna rağmen iktidarın sorunu başka yerlerde aradığını belirterek, “Yakında enflasyonun sebebi Lidyalılardır. Parayı bulmasalardı hiç enflasyon, kriz olmazdı derlerse inanın şaşırmayız. Çünkü kendileri dışında herkes suçlu. Ekonomide, ortada bıraktığınız cenazeyi hiçbir gassal yıkayıp temizleyemeyecektir.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından fahiş fiyatlara yönelik yapılan boykot çağrısına değinen Koçak, şunları kaydetti: “Biz de oturduk, çalıştık ve bir boykot listesi hazırladık. Şöyle bir bakıyoruz ki, benzin fiyatları almış başını gitmiş. Sorumlusu kim? İktidar! Kira artışı yüzde 58,51 olmuş. Sorumlusu kim? İktidar! Otoyol ve köprü ücretlerine son bir yılda yüzde 288 ile yüzde 453 arasında bir zam yapılmış. Sorumlusu kim? İktidar! İktidar kontrolündeki Turkcell’in, Türk Telekom’un fahiş fiyatlı tarifelerini boykotu destekliyoruz. Biliyorsunuz biz şu an dünyanın en yavaş internetini, en fahiş faturalarla kullanıyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerindeki fahiş fiyatları boykot etmeyi destekliyoruz. Bizler de aziz milletimizi bu fahiş fiyatları koyanları, AK Parti iktidarını boykot etmeye çağırıyoruz. Bu fiyatlardan kurtulmak istiyorsanız boykot etmeniz gereken AK Parti’dir.”
Güncel
SAYGISEVER’DEN 511 MİLYONLUK TARIMSAL YATIRIM MÜJDESİ!

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, tarımın Mustafakemalpaşa ile birlikte Bursa’daki en önemli lokomotif ilçesi olan Karacabey’e 511 milyon TL’lik yatırım müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Bu kapsamda Karacabey’de sulama, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projelerine start verildiğini duyuran Saygısever, “Tarımsal sanayi üretimindeki etkinliğinin yanı sıra, Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinin başında gelen Karacabey’imizde, merkezi hükümetimizin yatırımlarıyla tarımda verimlilik artırarak kırsal kalkınmanın önünü açacağız.” dedi.
Devlet Su İşleri tarafından Karacabey’e yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, şunları kaydetti: “Yalnızca Bursa değil Türkiye’de de tarımsal katma değerin en yüksek olduğu ilçelerden olan Karacabey’imizde Gölecik Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi’ne başlandı. Söz konusu bu proje; ilçemiz sınırları içinde yer alan Danişment, Tophisar, Sultaniye, Dağkadı, Arız, Fevzipaşa, Keşlik, Karasu, Şahinköy, Hotanlı, Kıranlar, Gölecik ve Hüdavendigar Mahalleleri’nde, toplam 300 bin dekar alanda uygulanacak. Aynı zamanda Gölecik Barajı Sulaması sahasını da kapsayan projenin hayata geçirilmesiyle, mülkiyet problemleri çözülecek. Azami oranda parsellerin birleştirilmesi sağlanırken, sulama sahasında su hatlarına ve stabilize kaplı kadastral yol hatlarına cepheli parseller de üretilecek. Yaklaşık 268 milyon TL’ye mal olacak projede tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenlenecek.”
Bursa’ya toplamda 561 milyonluk yatırım geliyor!
AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan ise, Karacabey’in yanı sıra DSİ tarafından Mustafakemalpaşa ve İnegöl İlçelerine yapılacak yatırımlara değindi. Başkan Gürkan, “Mustafakemalpaşa’yı merkeze alan yatırımlarda sulama, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projeleri ile birlikte, İnegöl Akıncılar Mahallesi Adadere Deresi üzerinde yerleşim yerlerini taşkın zararlarından koruyacak çalışmalara da başladık. Karacabey, Mustafakemalpaşa ve İnegöl ilçelerimizde toplamda 561 milyon liralık kaynak kullanılacak projeler Bursa’mıza hayırlı olsun.” dedi.
Ekonomiye yıllık 53 milyonluk katkı
AK Parti İl Başkanı Gürkan, şöyle devam etti: “Yaklaşık 243 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan Mustafakemalpaşa Kestelek Pompaj Sulaması işi ile Kestelek, Camandar ve Döllük (Köy) Mahallelerine ait tarım arazilerini içine alan toplam 5 bin 440 dekar arazi sulanabilir hale gelecek. Çalışma kapsamında yaklaşık 22 kilometrelik boru hattı ile tarım arazilerine su verme amacıyla 73 adet Modern Kartlı Sulama Hidrantı yapılacak. Bu yatırımla birlikte 2025 yılı verilerine göre dekar başına 9 bin 750 TL gelir artışı sağlanması öngörülüyor. Yöre halkının modern sulama ile tanışacağı proje ile buğday, ayçiçeği, şeker pancarı, mısır, domates, bezelye, soğan, bostan, kırmızı biber, zeytin ve fasulye gibi birçok ürün yetiştirilerek ürün yelpazesi genişleyecek. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte 2025 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 53 Milyon TL’lik katkı sağlanacak. Projenin 2027 yılında tamamlanması hedefleniyor.
İnegöl’e taşkın koruma yatırımı
Devlet Su işleri tarafından İnegöl İlçesi Akıncılar Mahallesi, Adadere Deresi üzerinde yerleşim yerlerini taşkın zararlarından korumak amacıyla çalışmalara başlandı. İhalesi yapılan ve 50 milyon TL’ye mal olması beklenen “İnegöl Akıncılar Mahallesi Adadere Islahı” projesi kapsamında Adadere Deresi’nde 1050 metre ıslah güzergahı üzerinde çift taraflı beton ağırlık duvarı, 80 metre betonarme U kanal, 86 adet brit ve 3 adet menfez inşa edilecek.”
“Yatırımlar hız kesmiyor”
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, ulaşımdan altyapıya, tarımdan sosyal hizmetlere kadar her alanda merkezi hükümet yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Özellikle Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde çalışmaların başladığı her iki projenin de Bursa tarımı için büyük önem taşıdığını dile getiren Gürkan, “Bursa sanayinin yanında önemli bir tarım kenti. Mustafakemalpaşa ve Karacabey’deki her iki proje sahasındaki vatandaşlarımızın en önemli geçim kaynağı tarım. Tarımsal üretimi artırarak, tarıma dayalı sanayinin de gelişip bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağa inanıyoruz. Bunun yanında proje sahası ülkemizin nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu Güney Marmara Bölgesi’nde yer aldığından, büyük bir tüketim merkezi durumundaki bölgenin gıda ihtiyacı karşılanmış olacak. Yeni tarımsal sanayinin ham madde ihtiyacının temin edilmesi ve tarım ürünlerinden elde edilen ihracat gelirlerinin artırılması için tarımsal sulama imkânlarının arttırılması büyük önem taşıyor. Toplamda 561 milyon TL’ye mal olacak her 3 yatırımın da şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Güncel
“BİR DE BENDEN DİNLEYİN!..”

“Karacabey Belediye Meclisi toplantısının ardından belediye çıkışında dikkatinizi çekerek bir kez daha altını çizeyim belediye çıkışında DEVA Partisi İlçe Başkanı ve Yörem Gazetesi’nin sahibi Şaban Önen, AK Partili iki belediye meclis üyesine önce sözlü ardından fiziki saldırıda bulunmaya kalkıyor… Ben yazmasam kimse bilmeyecek çünkü AK Parti İlçe Başkanlığı koltuğunu işgal eden şahıs tepki vermediği gibi Önen’le konuşup bu durumu siyasi malzeme yapmamasını rica edeceğini söylüyor. Utanmak erdemdir erdemin kıymetini bilene.” Şehir Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Alpaslan Yıldız’ın yazısından sonra Şaban Önen cevaben sert bir yazıyı kaleme aldı.
Siyasi bir avukat, iddiasına göre başına gelen sözlü ve fiziki saldırıyı ne diye ihtisas alanı olduğu hukuka taşımaz da gider ‘sözde bir gazeteci’ye(!) anlatır ve medet umar.
Bunun birkaç nedeni vardır. Ya kamuoyu gözünde hızlıca siyaseten yükselmek için ilgi çekmek istiyordur, ya da gelecekte Karacabey Belediye Başkanlığı’na taliptir. Tabii hukuka başvurulmamasının başka bir gerekçesini de gerçeklerin sözde gazetecinin kaleminden anlatıldığı gibi değil, olası bir soruşturmada olaya tanık olan tarafsız şahitlerin ne söyleyeceği ile alakalıdır.
Çünkü günün sonunda terbiyeli beyefendi kişiliği ile tarif edilen hukukçunun kariyeri ve siyasi beklentisi bir anda son bulabilir. Gelelim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan masa başındaki sözde gazeteciye. Bizim meslek görevlerimizin arasında bir gazeteci öncelikle bir olayı ayrıntıları ile araştırır ve kaynağını doğrulatır. En önemlisi de olayı doğru bir şekilde yorumlayarak yazısını yayımlar.
Tabii bu gazeteci ön yargılı ve de kalemini kiralamamış ya da satmamışsa. Olayın magazin tarafını bir kenara bırakarak şunu belirtmek isterim ki, hükümetin ve büyükşehirin ilçeye kazandırdıkları dışında Ali Özkan döneminde çeşitli zamanlarda köylünün 1.800 dönüm tarım arazisi yok pahasına satılmış ve Karacabey’e 13 adet pavyon yapılmıştır. Benim pavyonların yapılmaması ve söz konusu arazilerin satılmaması adına verdiğim mücadele köy muhtarları ve halkımız tarafından gayet iyi bilinmektedir. Bir zamanlar Kırmızı Elmas diye tabir edilen domatesi ve soğanı ile anılan güzel Karacabey’imiz, şimdilerde ise pavyonları ile Türkiye çapında nam saldı. Dolayısıyla içerlemesi gereken ben değil bu günlerde üç maymunu oynayanlardır.
Tabii Bursa’da ikamet eden ve ilçeye ayda bir uğrayan meclis üyelerinden bunun günümüz ve gelecek adına nelere sebep olduğunu anlamalarını bekleyemeyiz.
Kalemin mürekkebi Saygısever’e nasıl sıçratıldı!..
Karacabey Belediye Meclis Toplantısı sonrası Bursa’da ikamet eden ve kendilerini ayda bir görebildiğimiz sayın Arzu Uray ve sayın Armağan Elçin’e bir gazeteci olarak soru yöneltmemde ne tür bir yanlışlık olabilir!
Benim anlamakta zorluk çektiğim bu konu AK Parti İlçe Başkanı Sayın Gültekin Saygısever’e nasıl sıçratılmıştır. Kendimle ilgili yazılanları bir kenara koydum, yayımlanan köşe yazısında daha birkaç ay önce kongrede güven tazeleyen sayın Saygısever’den ‘korkak ve silik siyaset yaptığından, yetersizliği sebebiyle yerel seçimleri kaybettirdiğinden, yeteri kadar muhalefet edemediğinden, etliye sütlüye dokunmadığından, AK Parti’yi aşağıya çektiğinden’ bahsediliyor.
Sayın Uray ve Elçin’e şu soruyu yöneltiyorum. Parti içinde yüksek sesle dile getiremediğiniz meseleleri, Karacabey’i hiç tanımayan bir gazeteciye fısıldayıp neyi hedeflemektesiniz? Benim size tavsiyem. Talimat memurluğuna bir an evvel son vererek, yerel seçimlerin hangi sebeplerden dolayı kaybedildiğine dair hazırlanan raporu açıp okumanızdır. Siyasetteki rolünü kaybedenler bugünden sonra size bir şey katamaz. Ancak gazeteci gözlemimle, gecesini gündüzünü davasına adamış İlçe Başkanı sayın Saygısever’e ve teşkilatınıza omuz verirseniz AK Parti’nin bir an evvel Karacabey’de toparlanmasına ve toplumla barışmasına yardımcı olabilirsiniz. ‘TASAM’ınızsiyasetteki etkinliğini kaybedenlerin peşinden koşmak değil, 10 yılda yarattığınız enkazı kaldırmak olmalıdır.
Güncel
GAZZE FİLİSTİN’İNDİR, SÜRGÜN PLANLARI KABUL EDİLEMEZ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, önemli değerlendirmelerde bulunduğu bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Koçak, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’yi “devralma” ve Filistinlileri zorla yerinden etme planına sert tepki gösterdi. Koçak, yazılı açıklamasında dünya genelinde yaşananlara karşı çoğu ülkenin ya sessiz kaldığını ya da etkisiz kınamalarla yetindiğini vurguladı.
Koçak yaptığı yazılı açıklamada, Yaşananlara karşı Türkiye başta olmak üzere bölge ülkeleri ve dünya ülkelerinin çoğunun ya sessizliği ya da suya sabuna dokunmayan kınamaları tercih ettiğini hatırlattı.
Koçak, “Devekuşu Paradoksu ile çözüm bulunacağı zannedilmiş, soykırım görmezden gelinmiştir. Bugün gelinen noktada Gazze’nin neredeyse üçte ikisi yerle yeksan olmuştur. 50 bin insan katledilmiştir ve bunların bir kısmı enkaz altından çıkarılamamıştır. 100 binin üzerinde yaralı mazlum kardeşimiz vardır. Bu rakamlar ve tüm dünyaya yansıyanlar yaşananların apaçık soykırım olduğunu göstermektedir. Birleşmiş Milletler’in yaptığı soykırım tanımına göre belli bir etnik, dini veya siyasi gruba uygulanan saldırılar ve katliamlar soykırım olarak nitelendirilmektedir. Gazze’de bütün bunların işlendiğine tüm dünya şahittir. And olsun ki; havadan, karadan ve denizden kuşattığınız, yok etmeye çalıştığınız, tüm suçlara rağmen zafer ilan edemediğiniz Gazze masada da size teslim olmayacaktır. Gazzeli mazlumlar bu süslü cümlelere kanmayacak, pamuklara sarıp sarmalanan demir leblebiyi yutmayacaktır. Gazze ne meydanda ne de masada işgale teslim olmayacaktır. Hadsizce yapılan bu açıklamayı kınıyoruz. Gazze’nin geleceğine şerh düşmek isteyenlere şunu bir kez daha söylüyoruz; Gazze’nin geleceğine sadece ve sadece Gazze’liler karar verecektir” dedi.
Gazze halkının verilen bedellerin ardından asla Gazze’yi teslim etmeyeceklerini dile getiren ve Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerine bu konuda cesur olma çağrısında bulunan Koçak şunları kaydetti;
“Yaşanan tüm zulme, dökülen kana, verilen on binlerce cana rağmen tarihe geçecek bir mücadele ile direnen ve Gazze’yi terk etmeyen mazlumlar; okyanus ötesinden birileri istiyor diye şehit kanları ile sulanmış Gazze’yi teslim etmeyecektir. Emperyalizmin meydanda kaybeden siyonistlere Gazze’yi altın tepside sunmak istediğinin farkındayız. Barış, özgürlük, demokrasi, insan hakları gibi kavramların içini boşaltanlar şimdi de Gazze’nin içini boşaltmayı planlıyor. Milli Görüşçüler olarak 56 yıldır mücadele ettiğimiz bu azılı düşmanın niyetlerini bilecek kadar bilince ve ferasete sahibiz. Bizler tüm insani değerlerin tepetaklak edildiği, uluslararası hukukun sadece kağıtlarda cümlelerden ibaret kaldığı bu çetin şartlarda işgalin karşısında, Gazze’li mazlumların yanındayız. Saadet Partisi olarak bu duruşumuzdan asla ve kat’a taviz vermeyeceğiz. Bir kez daha söylüyoruz, Gazze Gazze’lilerindir. Israrla söylüyoruz Gazze Gazze’lilerindir. Canını veren on binlerce kahramanın ve mazlumun inancı ve cesaretiyle söylüyoruz; Gazze Gazze’lilerindir.”
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Genel1 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge2 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge1 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge2 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge1 ay ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
-
Bursa Bölge7 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login