Eğitim
KMYO ÖĞRENCİLERİNDEN YAŞLILARA SAYGI ETKİNLİĞİ
Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, “Toplum Bilinci ve Sosyal Sorumluluk” dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bora Kılınçarslan rehberliğinde Karacabey’de imza attıkları sosyal sorumluluk projeleri ile takdir topluyor.
Muhasebe ve Vergi Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden Dilara Ünlü, Ferit Uçar ve Şükran Karagöz’ün sorumluluğunu üstlendiği projede, Karacabey Atatürk Bulvarı ve Sevgi Yolu civarındaki yaşlılara saygı kapsamında karanfil dağıtıldı.
BUÜ Karacabey MYO Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bora Kılınçarslan, toplumda yaşlılara yönelik farkındalık oluşturmak istediklerini, bu nedenle Karacabey Atatürk Bulvarı’nda ve Sevgi Yolu’nda yaşlılara karanfil dağıtarak onlarla sohbet ettiklerini ifade etti. Dr. Kılınçarslan, bu gibi sosyal sorumluluk projelerinin üniversite öğrencileri ile Karacabey halkı arasındaki bağları kuvvetlendirdiğini ve yaşlıların kendilerini değerli hissetmelerine neden olduklarını sözlerine ekledi.
Güncel
GAZETECİLİK MESLEĞİNİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENDİLER
Bursa’nın en gözde özel okullarından Ekol Koleji, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak amacıyla tabiatın kalbinde tabiata uygun bir yemek düzenledi. Ekol Koleji’nin Hasan Ali Yücel konferans salonunda gazeteciler ve köşe yazarları büyük bir alkış ve ilgiyle geleceğin gazeteci adayı öğrenciler tarafından ayakta karşılandılar.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Yüksel Baysal, günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma gerçekleştirirken, öğrencilerin davetli gazetecilere mesleğin incelikleri ve önemi hakkında sorular yöneltti. Gazetecilerin cevapları ise öğrenciler tarafından büyük beğeni aldı.
Ekol Koleji Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Nebi Taşçı; “İtalya’nın Reggio Emilia kasabında ortaya çıkan ve güçlü çocuk yetiştirmeyi hedefleyen alternatif eğitim modeli; Reggio Emilia ve aynı zamanda hem öğretmen yetiştirmeyi, hem de modern üretim araçlarını kullanmayı amaç edinmiş, toprağın ve tabiatın kalbini bir zamanlar oluşturmuş olan köy enstitüleri eğitim sistemini benimseyen ve tabiatla iç içe bir anlayışla faaliyet gösteren okulumuzda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bu anlamlı etkinliği düzenledik. Gazetecilik mesleğine ilgi duyan geleceğin gazeteci adayı öğrencilerimizi bu özel günde sektöre yön veren gazetecilerle bir araya getirdik. Bu anlamlı günde öğrencilerimizin özgür düşünme, sorgulama ve toplumsal olayları analiz etme becerileri üzerine de vurgu yapılmasını sağlamış olduk.
Reggio Emilia sisteminin yaratıcı ve bireysel yeteneklere önem veren yapısıyla gazetecilik mesleğinin ortak yönleri bir araya getirilerek katılımcılara ilham dolu bir ortam sunmaya çalıştık. Basını özgür, mesleğini layıkıyla icra eden gazetecilerin emeklerini kutladığımız bu özel gün vesilesiyle; geleceğin gazetecilerinin adımlarını güçlendirmek adına değerli katkılar sağlayan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ederiz.” dedi.
Doğal bir atmosferde gerçekleşen yemekte Bursalı gazeteciler; Ekol Koleji öğrencileriyle bir arada olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ilgilerinden dolayı okul yönetimine gazetecilik mesleğinde ‘rol model’ oldukları için teşekkür etti.
Günün sonunda öğrenciler, permakültür bahçesinden temin ettikleri organik meyvelerden elde ettikleri ürünleri hediye ederek, Bursalı gazeteci ve köşe yazarlarını alkışlarla uğurladı.
Eğitim
KIZILAY KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİNDEN HAYAT KURTARAN ADIM
Karacabey Ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıf Kızılay Kulübü öğrencileri, Kızılay Karacabey İlçe Temsilciliği işbirliğiyle anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı. Karacabey Ortaokulu’nda dün düzenlenen “Karacabey Kan Bağışçıları Günü” ilçede geniş kapsamlı ses getirdi ve büyük bir katılım sağlandı.
Kızılay Kulübü öğrencileri, kan bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bu özel günü organize etti. Öğrenciler, gün boyunca kan bağışına olan ilginin artırılması için çeşitli bilgilendirme çalışmalarında bulunarak katılımcılara kan bağışının hayat kurtarıcı rolünü anlattı.
Programa, Karacabey protokolü de katılım gösterdi. Etkinlikte Kaymakam Hakan Kafkas, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ongun, Kızılay İlçe Temsilcisi Ahmet Kırmızı, İyi Parti Meclis üyeleri, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer alarak bu önemli günün destekçileri oldular.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Muhammet Ali Erbir, “İlçe protokolüne teşekkürlerini ileterek, “Okulumuzda sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledik. Bu sayede kan bağışının ne kadar önemli bir konu olduğuna öğrencilerimiz dikkat çekmek istedi. Kampanyamıza destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
Karacabey Ortaokulu Kızılay Kulübü Başkanı İrem Karakoç, Kızılay’ın gönüllü bağışçılarından oluşan organizasyonla ilçe halkını kan bağışına teşvik etmeyi hedeflediklerini söyledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlik, Karacabey’de kan bağışına olan duyarlılığı artırma noktasında önemli bir adım olurken Kızılay Kulübü Başkanı Karakoç, bu tür etkinliklerin devamının geleceğini ve kan bağışının toplumda kalıcı bir alışkanlık haline gelmesi için daha çok çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Eğitim
ÖZKOCAMAN’DA UNUTULMAZ DİL GECESİ
Karacabey’de hizmet veren Özel Özkocaman Okulu öğrencilerinin geçtiğimiz hafta düzenlediği, “Dil Gecesi” büyük beğeni topladı. Her yıl olduğu gibi öğrencilerin İngilizce ve Almanca öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları, “Foreign Language Night” gösterisi, programa katılan velilerden de tam not aldı.
Geceye 8. Sınıf öğrencilerinden A. Mekselina Cömert’in piyano gösterisi ile başlandı. Okul Müdürü Sibel Burç’un İngilizce, Müdür Yardımcısı Koray Tunçkol’un Türkçe ve Yabancı Dil Öğretmeni Gülçin Tunçkol’un Almanca olarak yaptıkları açılış konuşmasından sonra öğrenciler bir bir sahne alarak dil becerilerini ve yeteneklerini sergiledi. Geceye damgasını vuran gösteri ise yine 8. Sınıf öğrencisi olan Hayat Çakır’ın söylediği şarkı oldu.
Hem İngilizce hem de Almanca dil eğitiminin verildiği Özkocaman Okulları’nda gelenekselleşen bu gösteriyi seyirciler ayakta alkışlarken, okulun dil eğitiminde ne kadar başarılı ve deneyimli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.
Hem dil eğitimi hem de öğrencilerin yeteneklerinin sergilendiği bu güzel programdan velilerin mutlu ve memnun ayrıldıkları gözlendi. Öte yandan geceye eşi Esen Özkocaman ve kızı Özge Özkocaman ile birlikte katılan Okul Kurucusu Ömer Özkocaman, güzel bir programa imza atan öğrencileri tebrik ederken, emeklerinden dolayı öğretmenlere de teşekkürlerini iletti.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Genel7 gün ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge2 hafta ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge7 gün ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge7 gün ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
-
Bursa Bölge1 yıl ago
“BÜYÜK BİR SİSMİK TEHLİKE ALTINDAYIZ!”
-
Güncel2 yıl ago
“KELEBEKLERİN ONURLU DİRENİŞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login