Bursa Bölge
KESKİNOĞLU LEZZETLİ ÜRÜNLERİNİ YERELİST’TE TANITTI
- /home/u2093656/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 27
http://www.yoremgazete.com/wp-content/uploads/2024/12/Keskinoglu-1.png&description=KESKİNOĞLU LEZZETLİ ÜRÜNLERİNİ YERELİST’TE TANITTI', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
- Share
- Tweet /home/u2093656/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 72
http://www.yoremgazete.com/wp-content/uploads/2024/12/Keskinoglu-1.png&description=KESKİNOĞLU LEZZETLİ ÜRÜNLERİNİ YERELİST’TE TANITTI', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
“Gelecek nesilleri önemsiyoruz” misyonuyla sürdürülebilir üretimi her zaman odağına alan Keskinoğlu, 11-12 Aralık tarihleri arasında WOW Kongre Merkezi’nde 8’ncisi düzenlenen ve sektörün en önemli buluşma platformlarından biri olan İstanbul Yerel Marketler Buluşması ve Fuarı Yerelİst’e katıldı.
Türkiye’nin en büyük tam entegre tavukçuluk şirketlerinden biri olan Keskinoğlu, kısa süre önce T.C. Sanayi Bakanlığı’ndan tescil alan AR-GE Merkezi’nde geliştirilen fileturca, mexico shots, kovva, çıtır filetom, chicken rings, piliç kasap köfte, piliç kebap ile sofralık yumurta ve pastörize sıvı yumurta gibi hem geleneksel hem de yenilikçi ürünlerini Yerelİst’te sergiledi ve kolayca hazırlanan pratik ürünlere dair tadım etkinlikleri gerçekleştirildi.
Matlı Şirketler Grubu tedarik zincirinin önemli bir parçası olan Keskinoğlu, bitkisel yemlerle beslenen piliçleri lezzetli hayvansal proteine dönüştürüyor. Müşterilerine kaliteli hizmet sunabilmek adına ürün yelpazesini her geçen gün genişleten Şirket, Piliç Eti, Pratik Ürünleri ve Yumurta ürün gruplarından yüzlerce ürün çeşidiyle tüketicilere lezzetli ve güvenilir protein kaynağı sağlıyor.
Sektör profesyonelleri Yerelİst’teydi
11-12 Aralık tarihleri arasında WOW Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve gıda perakende sektör profesyonellerinin katılım sağladığı Yerelİst’te açılan Keskinoğlu standı, yoğun ilgi gördü. İstanbul PERDER’e üye zincir market temsilcileriyle ve sektör profesyonelleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirilirken, yeni işbirlikleri geliştirildi ve var olan işbirlikleri daha da pekiştirildi.
Keskinoğlu standında önemli isimler ağırlandı
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, Keskinoğlu standını ziyaret ederek, Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı’dan, yenilikçi ürünler ile önümüzdeki dönem stratejileri ve büyüme hedefleri hakkında bilgi aldı. “Birlikte Yerel’iz” mottosuyla düzenlenen Yerelİst, İstanbul PERDER’e üye zincir market temsilcileriyle, üretici tedarikçi ve distribütör firmaları biraraya getirerek sektörde yeni bir sinerji yaratırken, iletişimi güçlendirdi ve ticari işbirliklerine zemin hazırladı.
“Hazır gıdalar reyonlarda çok daha fazla yer alacak”
Yerelİst’te görüşmeler gerçekleştiren Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, “Türkiye’de hayvansal proteine olan talep, her geçen gün artıyor. Şehir hayatı, tüketicinin taleplerini değiştiriyor. Eskiden çok daha büyük, çok daha geniş geleneksel aile yapısından bahsederken; şu anda çok daha küçük bir aile yapısından bahsediyoruz. İnsanlar için en kıymetli değer zaman. Zaman, çok kıymetli olduğu için özellikle şehir hayatında pratik ürünler ön plana çıkıyor, Bugün Avrupa’daki market reyonlarına baktığımız zaman hazır gıdaların reyonlarda çok daha fazla yer aldığını görüyoruz. Türkiye’nin bu anlamda hala kat edecek çok mesafesi var ama zamanın bu kadar değerli olduğu bir dünyada pişirmeye hazır ürünlerin çok daha ön plana çıkması kaçınılmaz. Türkiye’de önemli bir tüketici grubu da öğrencilerimiz. Türkiye’de öğrenci sayısı Avrupa’nın orta ölçekli ülkelerinin toplam nüfusundan çok daha fazla. Keskinoğlu olarak bu alanlarda çok yoğun mesai harcıyoruz. Biz de artan taleple uyumlu olarak yatırımlarımızı arttırmaya, kapasitemizi yükseltmeye ve ürün çeşitliliğimizi zenginleştirmeye devam ediyoruz.” dedi.
Tüketicinin protein talebinin uygun fiyata karşılanması adına çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Önder Matlı, “2024 yılında gerek satın alımlar ile gerekse kapasite arttırımı ile tesislerimizi geliştirdik, ürünlerimizi tüketicilere ulaştırmada büyük rol üstlenen lojistik filomuzu genişlettik. AR-GE Merkezimiz yenilikçi ürünler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu doğrultuda da 2025 yılında da üretim kapasitemizi artırma yolunda önemli yatırımlara start verdik.” diye konuştu.
Gelecek nesillere sürdürülebilir ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini ifade eden Önder Matlı, “Gıda israfı, kaynakların verimli kullanılması, çevre koruma, atık suyun geri kazandırılması, su ve enerji verimliliği gibi konular, her zaman öncelik listemizde yer alıyor. Kaynaklarımızı en iyi şekilde korumalı ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Piliç eti, çevreci bir yaklaşımla üretiliyor. 50 yıl öncesine göre değerlendirildiğinde aynı miktarda piliç eti üretmek için yüzde 75 daha az kaynağa ihtiyaç duyulmakta, yüzde 58 daha az su tüketilmekte, yüzde 72 daha az üretim alanı kullanılmaktadır. Biz de Keskinoğlu olarak; sağlığımız için çok önem arz eden vitamin ve mineralleri içeren, yüksek kalitede protein kaynağı olan piliç etini ve yumurtayı, ‘gelecek nesilleri önemseyen sürdürülebilirlik anlayışımızla’ üretiyoruz. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için sağlıklı ve ekonomik protein kaynaklarının üretimini, dünyamızın doğal kaynaklarına sahip çıkarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.
“Keskinoğlu Türkiye’nin en büyük tam entegre tavukçuluk şirketlerinden biri”
Keskinoğlu, Avrupa Birliği standartlarındaki en modern üretim teknolojileriyle donatılmış 2 milyon 75 bin 375 m2 kapalı alana sahip tesislerinde, en güncel teknolojileri kullanıyor ve en yüksek hijyen standartlarını uygulayarak, üretim gerçekleştiriyor. Firma, BRC ve KASCERT Helal belgesine sahip 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde, günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta ve günlük 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahip konumda. Ayrıca ileri işlem tesislerinde yılda 30 bin ton üretim yaparken, yine yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor ve 2.5 milyon adet de yarka yetiştiriyor. Keskinoğlu, ürünlerini tüketiciye ulaşana kadar en iyi şekilde muhafaza etmek için karton freezer ve soğuk hava muhafaza depoları kullanırken, saatte 7.800 kg şoklama kapasitesi ile ürünlerinin besin değerlerini en yüksek oranda koruma altına alıyor.
Eğitim
YARIYIL TATİLİ BAŞLADI
9 Eylül 2024 tarihinde start alan 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında, Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen geçtiğimiz Cuma günü 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Sömestr tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü (bugün) itibari ile başladı ve 31 Ocak 2025 Cuma gününe kadar devam edecek. İkinci dönem ise, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak.
Bursa’da da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve il protokolü, Lütfi Banuşoğlu İlkokulu öğrencilerinin karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemi boyunca öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliklerin sergilendiği alanı ziyaret eden Vali Ayyıldız ve beraberindeki protokol, özel eğitim sınıfı öğrencileri ile ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim etti ve iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.
Öte yandan, İkinci dönem ara tatili 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.
Bursa Bölge
MATLI’DAN BURSASPOR’A MORAL YEMEĞİ
Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, ligin ikinci yarısı öncesinde Bursasporlu futbolcular, teknik ekip ve Başkan Enes Çelik ile yemekte bir araya geldi. Bursaspor’un stadyum isim hakkı ve Bursaspor Yörsan Basketbol takımının isim sponsorlukları ile şehrin iki kıymetli değerini destekleyen Matlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursaspor Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde verdiği yemekte yeşil beyazlı futbolcular ile bir araya geldi.
Ligin ikinci yarısının hemen öncesinde gerçekleşen organizasyona, Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, Teknik Direktör Pablo Martin Batalla, teknik ekip ve futbolcular katılım sağladı.
Matlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı; “Bursaspor’a ligin ikinci yarısında başarılar diliyorum. Yolun sonu şampiyonluk. Büyük Bursaspor taraftarının muhteşem desteği ile bu sezon küllerinden doğan bir Bursaspor var. Hak ettiği Süper Lig’e en kısa sürede dönecek olan Bursaspor’a Matlı ailesi olarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.
Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, “Matlı ailesinin vermiş olduğu moral yemeği, ikinci yarı öncesinde bizleri motive etti. Özer Bey’e bu güzel organizasyon için teşekkür ediyoruz. Takımda arkadaşlık üst seviyede. Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda şampiyonluk kupasını kaldırıp, süper lig yolundaki planlamamıza yoğun tempoda devam edeceğiz.” dedi.
Yemeğin ardından Özer Matlı’nın Pablo Martin Batalla için hazırlattığı doğum günü pastası kesildi. Başarılı teknik adam daha sonra tebrikleri kabul etti.
Bursa Bölge
“AKP VE SARAY TÜRKİYE’NİN SOSYAL KISIRLIK SEBEBİDİR”
CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, iktidarın 2024 yılında üretimdeki açıkları ithalatla kapatmaya çalıştığını belirterek, tarım alalarının talana açıldığı, çiftçinin maliyetler altında ezildiği, küçük esnafın kepenk kapattığı bir ülkede refah içinde yaşayan bir halktan söz edilemeyeceğini söyledi. Sarıbal; “Bir ülkede faşizm varsa orada ekmek kavgası vardır. Çünkü faşizm, üretimin köklerini kurutur, sosyal adaleti yok eder. AKP ve Saray, bir halk sağlığı sorunudur diyorduk, AKP ve Saray bu ülkenin sosyal kısırlık sebebidir.” dedi.
CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, 2024 yılı tarımsal üretim ve ithalat verilerini değerlendirdi. AKP İktidarının tarımda uyguladığı politikalarla, üretmeyi ithal etmekten daha pahalı hale getirdiğini vurgulayan Milletvekili Sarıbal, ithalata bağımlılığın yalnızca gıda maddeleriyle sınırlı olmadığını; tohum, gübre, tarım ilaçları ve mazot gibi girdilerde de büyük ölçüde dışa bağımlılığın söz konusu olduğunu söyledi. Tarım alalarının talana açıldığı, çiftçinin maliyetler altında ezildiği, küçük esnafın kepenk kapattığı bir ülkede ne adil bir gelecekten ne de refah içinde yaşayan bir halktan söz edilebileceğini kaydeden Sarıbal, “Bir ülkede faşizm varsa orada hürriyet kavgası vardır, adalet kavgası vardır. Faşizm varsa orada ekmek kavgası vardır. Çünkü faşizm, üretimin köklerini kurutur, sosyal adaleti yok eder. Bir ülkenin toprağı, işçisi, üretimi özgür olmazsa ne emeğin bereketi kalır ne de ekmeğin tadı. Faşizm, yalnızca insanlar üzerinde baskı kurmaz; aynı zamanda tarladan sofraya uzanan üretim zincirini kırar, bereketi yok eder. 2025’i aile yılı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi 3 çocuk çıktı! Bugün Türkiye’de milyonlarca genç, bırakın çocuk sahibi olmayı, maddi yetersizlikler yüzünden evlenemiyor. Ülkemizin doğurganlık oranı neden 1,5’e düştü sanıyorsunuz? Sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklar, sosyal güvence eksikliği ve artan yoksulluk, gençlerin çocuk sahibi olmasını bir kenara bırakın, sağlıklı bir yaşam sürmesine bile engel oluyor. AKP ve Saray, bir halk sağlığı sorunudur diyorduk, AKP ve Saray bu ülkenin sosyal kısırlık sebebidir. Çözüm popülist müjdelerde değil, gerçekçi bir kalkınma ve sosyal adalet politikasındadır.” diye konuştu.
“İktidar 2024’te de üretimdeki açığı ithalatla kapattı”
Milletvekili Sarıbal, iklim değişikliği, maliyet artışları ve çiftçinin ekonomik durumunun bozulması nedeniyle buğday üretiminin 22 milyon tondan 20.8 milyon tona, arpa üretiminin 9.2 milyon tondan 8.1 milyon tona, mısır üretiminin 9 milyon tondan 8.1 milyon tona gerilediğini açıkladı. AKP’nin hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar öncelikli olacak şekilde yurt içi yeterlilik oranının yüzde 100’ün üzerinde tutulacağına dair vaadinin havada kaldığını belirten Sarıbal, “Yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi arpada yüzde 90, ekmeklik buğday, mısır ve kırmızı mercimekte yüzde 86, pirinçte 74, yeşil mercimekte yüzde 60, ayçiçeğinde yüzde 51, soyada ise yüzde 5 civarında. Hububat üretimi 3.2 milyon ton geriledi. 2024 yılında da üretimdeki açıklar ithalatla kapatılmaya çalışıldı. Patates üretimi bir önceki yıla göre yüzde 21.1, kuru baklagiller yüzde 2.8, yağlı tohumlar ise yüzde 2.6 oranında arttı. Buna karşılık şeker pancarı üretimi 25.3 milyon tondan 23 milyon tona düştü. 2023 yılında narenciyede üretim bir önceki yıla göre ortalama yüzde 67 oranında artarak 4.7 milyon tondan 7.9 milyon tona yükselmiş; artış oranı portakalda yüzde 75’i, limonda ise yüzde 76’yı bulmuştu. Özellikle erkenci limon ve mandalinada yaşanan pazarlama sorunları bu ürünlerin üçte birinin dalda kalmasına, hatta ağaçların sökülmesine yol açmıştı. Bu yıl üretim mandalinada yüzde 32.7, portakalda yüzde 30.3, limonda yüzde 25.6 oranında azaldı. Üretimi azalan bir başka meyve olan şeftali ise 1.1 milyon tondan 822 bin tona geriledi. 2024 zeytinde var yılı; üretim 1.5 milyon tondan 3.7 milyon tona yükseldi. Ancak önceki yıl narenciyede olduğu gibi bu yıl da zeytinde pazarlama sorunları öne çıkacak. Tariş henüz yağlık zeytin alım fiyatını açıklamadı. Marmarabirlik ise enflasyonun yüzde 50’leri bulduğu bir dönemde sofralık zeytine en fazla yüzde 13.6 zam vererek üreticileri mağdur etti.” ifadelerini kullandı.
Hububat ve yağlı tohum türevleri ithalatı 7.5 milyar dolar
2024 yılında buğday ve yağlı tohumlar türevleri için ödenen bedelin 7.5 milyar dolara ulaştığını kaydeden Sarıbal, 2023 yılında 11.9 milyon ton gibi çok yüksek bir buğday ithalatı yapılınca, 2024 yılında ithalat yasakları ile buğday ithalatının neredeyse yarı yarıya düştüğünü hatırlattı.
Milletvekili Sarıbal, “İç fındık ihracatında yüzde 56.7’lik bir artış yaşandı. Toplam ihracat geliri 1.3 milyar doları aştı. Ekmeklik buğday ithalatında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle buğday unu ihracatı yüzde 20 oranında azaldı. Toplam ihracat geliri 1 milyar dolar oldu. Ayçiçeği yağı ihracatında da yüzde 6.7’lik bir düşüş yaşandı. Toplam ihracat geliri 813 milyon dolar olarak kaydedildi. Bu veriler, Türkiye’nin tarım ve gıda ürünleri ihracatında hem fırsatlar hem de bazı ürünlerdeki zorlukları yansıtıyor. Buna karşılık en fazla ithal edilen ürünlerden soya fasulyesi 1.6 milyar dolar, pamuk 1.4 milyar dolar, buğday 1.3 milyar dolar ve ayçiçeği yağı 1.2 milyar dolar olarak sıralandı. 2024 yılında da uluslararası piyasalarda tarım ürünleri fiyatlarının gerilemeye devam etmesi, gümrük vergilerinin düşürülmesi veya sıfırlanması ve alım fiyatlarının düşük tutulması nedeniyle ürünlerini değerinde satamayan çiftçiler giderek yoksullaşıp tarımı terk etmeye devam etti. Bunun gıda güvencesi ve gıda enflasyonu açısından büyük bir tehlike yarattığı Saray iktidarının umurunda değil.” diye konuştu.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge2 hafta ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge3 hafta ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Genel2 hafta ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge2 hafta ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
-
Bursa Bölge1 yıl ago
“BÜYÜK BİR SİSMİK TEHLİKE ALTINDAYIZ!”
-
Güncel2 yıl ago
“KELEBEKLERİN ONURLU DİRENİŞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login