Güncel
KARADENİZLİLER’İN KONUĞU YENİDEN REFAH PARTİSİ

Adem Tosun başkanlığındaki Yeniden Refah Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Haziran ayı başında Karacabey Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı’na seçilen H. Zeki Baştan ve yönetimine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. İlçe Başkanı Tosun, kendisinin daha önce Karacabey Kuzey Kafkasya Kültür Derneği başkanlığı yapmasından dolayı dernekçiliğin zor bir görev olduğunu belirterek kolaylıklar diledi.
Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Karacabey’de güzel faaliyetlere imza attığını dile getiren Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Adem Tosun, son olarak derneğin Yeniköy’de düzenlemiş olduğu festivale şahsı ve yönetim kurulu olarak katılım sağladıklarını, çok beğendiklerini, tekrarını da beklediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Adem Tosun başkanlığındaki Yeniden Refah Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Karadenizliler Dernek Başkanı H. Zeki Baştan, Aralık ayında yapmayı planladıkları Hamsi Festivali’ne davet etti. Başkan H. Zeki Baştan ayrıca, dernek faaliyetleri hakkında da genel bilgilendirmeler yaptı. Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.


Güncel
KARACABEY’DE ‘ÖYKÜ’ TADINDA KÜLTÜR VE SANAT RÜZGARI

Karacabey Belediyesi’nin 14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinliği, sanatseverlerden tam not aldı. Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen zengin içerikli programda Karacabeyli yazarların okuduğu öyküler katılımcıları büyüledi.
Karacabey Belediyesi’nin “14 Şubat Dünya Öykü Günü” kapsamında düzenlediği program, Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi’nin de katkılarıyla büyük beğeni topladı. Ergün Koç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, Karacabeyli yazarlar Süreyya Şişmanlar Aydınhan, Hayrettin Yazıcı, Galip Duman, Sema Erdem, Dilek Kobal Özyurt ve Güray Kırlı’nın okuduğu öyküler katılımcıları büyüledi. Ayrıca, Müzik Öğretmeni Erdoğan Irmak’ın bağlaması eşliğinde seslendirilen türküler geceye ayrı bir renk kattı.
Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Bora Akın, Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Kurucu Başkanı Şaban Önen, siyasiler ve öykü tutkunları katıldı. Belediye Kültür İşleri Müdürü ve aynı zamanda Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclis Başkanı Erhan Doğan’ın moderatörlüğündeki program, izleyicilere öykülerin büyülü dünyasında bir yolculuk sundu.

Moderatör Erhan Doğan açılış konuşmasında, öykünün yazılı edebiyatın en eski türlerinden biri olduğunu ve insanlık tarihinin derinliklerinden günümüze kadar önemli bir yer tuttuğunu belirtti. İlkel dönemlerde sözlü gelenekle başlayan öykülerin, toplumların kültürlerini, inançlarını, değerlerini ve deneyimlerini aktarmanın temel yollarından biri olduğunu vurgulayan Doğan, küçükken nine ve dedelerden dinlenen öykülerin hayal dünyasına kapılar açtığını ve yaşamın anlamını, değerlerini, insan olmanın derinliklerini aktardığını ifade etti.
Etkinlik boyunca yazarlar, katılımcılara kendi yaşam deneyimlerinden, halk kültüründen, geleneklerden ve masalsı öğelerle şekillenen öyküler sundular. Katılımcılar, kahramanların yaşadığı zorlukları, mücadeleleri ve zaferleri içlerinde hissederek öykülerin duygusal yolculuklarına ortak oldular.

İlçede ilk kez düzenlenen bu anlamlı etkinlik katılımcılar tarafından büyük ilgi ve beğeni ile izlendi. Program sonunda Belediye Kültür İşleri Müdürü ve Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclis Başkanı Erhan Doğan tarafından Karacabeyli yazarlar plaketle onurlandırıldı.








Yerel
AK PARTİ TEŞKİLATLARINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile Büyükşehir Meclis Üyesi Fuat Alparslan, hafta sonu AK Parti Karacabey İlçe teşkilatına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret, İlçe Başkanı Gültekin Saygısever önderliğinde İlçe Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatlarının buluştuğu geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Yenilenen kadrolarla güçlü bir AK Parti
Mustafa Varank, AK Parti’nin yerel teşkilatlarının güçlendiği ve yenilenen kadrolarla daha etkin bir şekilde hizmet vereceği mesajını verdi. Varank, “AK kadrolar her zaman milletin yanında olmuştur. Yenilenen kadrolarımızla daha güçlü bir şekilde sahada çalışacak, her alanda milletimize hizmet getirmek için gece gündüz demeden gayret göstereceğiz. Bu kadrolar, 2028 genel seçimlerinde ve sonrasındaki yerel seçimlerde büyük farkla seçimi kazanacak kadrolardır” şeklinde açıklamada bulundu.
Ziyaret sırasında, Mustafa Varank, yerel seçimlerde milletin verdiği mesajı doğru bir şekilde aldıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. “AK Parti’nin gücü, teşkilatlarımızın ve halkımızın desteğiyle daha da büyüyecek. Yerel seçimlerde alınan mesaj, bizlere sorumluluk yükledi. Bu sorumluluğu yerine getirerek, 2028’de ve sonrasındaki seçimlerde büyük zaferlere imza atacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin sahada artan gücü ve kararlılığı
Büyükşehir Meclis Üyesi Fuat Alparslan ise, AK Parti’nin her geçen gün daha güçlü ve daha dinamik bir yapıya büründüğünü belirterek, “Bugün burada teşkilatlarımızla bir araya gelerek, yeni dönemin heyecanını ve kararlılığını paylaşıyoruz. AK Parti’nin başarısı, sahadaki birlik ve dayanışmadan geliyor. Bu birlikteliği her zaman daha güçlü kılacağız. Şimdi daha fazla çalışarak, milletimizin güvenini kazanmaya devam edeceğiz” dedi.
Alparslan, partisinin her zaman halkın taleplerine duyarlı olduğunu ve teşkilatların, her kesime hitap eden çözümler sunma noktasında çok büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu ifade etti. “Yeni dönemde, AK Parti’nin teşkilatları sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman halkıyla iç içe olacak ve her an milletin yanında duracak” şeklinde konuştu.

Birlik ve dayanışma mesajı
Ziyaret sırasında, teşkilat üyeleriyle samimi bir ortamda sohbet eden Varank ve Alparslan, birlik ve dayanışmanın önemine de vurgu yaptı. Teşkilat üyelerinin, AK Parti’nin yerel ve genel seçimlerdeki başarılarının arkasındaki en önemli etkenlerden biri olduğunu belirten Varank, “Sahada daha fazla etkinlik gösterecek, halkla daha güçlü bir bağ kuracak olan kadrolarımızla birlikte AK Parti’nin bayrağını daha yukarıya taşıyacağız” dedi.
Bursa’nın farklı bölgelerindeki teşkilatlarla yapılan bu buluşma, partililer arasında büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Yeniden yapılanan kadrolarla, yerel ve genel seçimlerde büyük başarılar elde etmek için hedeflerine kilitlenen teşkilat üyeleri, Varank ve Alparslan’a teşekkür ederek, 2028 seçimlerine kadar çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerinin sözünü verdiler.
Gelecek için umut verici bir vizyon
Ziyaretin ardından yapılan açıklamalarda, AK Parti’nin Bursa’da ve Türkiye genelinde halkın güvenini kazandığına vurgu yapıldı. 2028’deki genel seçimler ve sonrasındaki yerel seçimlerde büyük bir zafer kazanmak için teşkilatların çok çalışacağına inanan Mustafa Varank, “Bu kadrolar, halkımızın güvenine layık olmak için çalışacak ve her zaman milletin yanında olacak. AK Parti, güçlenerek yoluna devam edecek” şeklinde sözlerini tamamladı.
Öte yandan Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever program sonunda söz alarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Saygısever, ayrıca teşkilat üyeleri hem ilçe bazında hem de genel olarak partinin daha güçlü bir şekilde ilerlemesi için birbirlerine destek olduklarını ve AK Parti’nin gücüne güç kattıklarını belirtti. Ziyaretin ardından, katılımcılar, başarılarla dolu bir dönemin başlangıcına imza atacaklarını vurgulayarak, yenilenen kadrolarla büyük başarılara ulaşacaklarına dair inançlarını yinelediler.

Güncel
KARACABEY BELEDİYESİ’NDEN SOSYALLEŞME ATAĞI KENT CAFE AÇILIYOR

Karacabey Belediyesi, sosyal ve kültürel hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Belediye, 18 Şubat 2025 tarihinde saat 14.00’te Kent Cafe’nin açılışını gerçekleştirecek.
Karacabey Belediyesi, sosyal ve kültürel hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Belediye, 18 Şubat 2025 tarihinde Kent Cafe’nin açılışını gerçekleştirecek. Modern bir şekilde tasarlanan Kent Cafe, vatandaşların sosyalleşebileceği, dinlenebileceği ve çeşitli etkinliklere katılabileceği bir mekan olacak. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, açılış törenine tüm Karacabey halkının davetli olduğunu duyurdu. Başkan Karabatı, Kent Cafe’nin, uygun fiyat politikası ile hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin keyif alacağı bir buluşma noktası olmasını hedeflediklerini belirtti.
Kent Cafe’nin açılışı ile Karacabey’in sosyal hayatına yeni bir soluk getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Karabatı, belediye olarak halkın mutluluğu ve refahı için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Karabatı, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve sosyal etkinliklere daha fazla katılım sağlamak amacıyla bu tür projelere önem vereceklerini kaydetti.
Kent Cafe’nin açılış töreni saat 14.00’te başlayacak ve ikramlarla renklenecek. Karacabey Belediyesi, tüm ilçe halkını ve çevre ilçelerden gelen misafirleri bu coşkulu açılışa davet ediyor.



-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Genel1 ay ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge2 ay ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Bursa Bölge1 ay ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge2 ay ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
-
Bursa Bölge7 ay ago
NİLÜFER ÇAYI İÇİN İŞBİRLİĞİ
-
Bursa Bölge1 ay ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login