Karacabey Belediyespor ile Serik Belediyespor arasında 2. Lig’e yükselmek adına geçtiğimiz Çarşamba günü oynanan play off yarı final ikinci maçına çıkan olaylar damga vurmuştu. Karacabey Belediyespor’un 4-2 kaybederek elendiği maçın ardından bazı taraftarlar, taşkınlık çıkardığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınmışlardı. Ardından önceki gün mahkemeye sevk edilen 6 taraftardan B.E.’nin tutuklandığı, diğerlerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.
2.Lig hedefiyle yola çıkan Karacabey Belediyespor, play off maçlarında beklediğini bulamadı ve yarı finalde eşleştiği Antalya ekibi Serik Belediyespor’a iki maçta da yenilerek, umutlarını başka bahara bıraktı. Bu karşılaşmalara damga vuran ise, futboldan çok çıkan olaylar oldu. Özellikle Karacabey’de oynanan rövanş maçında bazı futbolcuların yanı sıra, bazı taraftarların da centilmenlikten uzak davranışlar sergilemesi üzücü bulundu. İddiaya göre, Karacabey’de oynanan Serik Belediyespor maçı sonrası bazı Karacabeyli taraftarlar, misafir takım otobüsünü taşlamak istedi. Ardından buna engel olmaya çalışan polisle karşı karşıya gelen taraftarlar, buna rağmen ellerindeki taşları polise attılar. Olay sonrası 6 polisin yaralandığı öğrenildi. Daha sonra olaylara karıştıkları ileri sürülen taraftarlardan 6’sı gözaltı alındı. Önceki gün de “görevli memura mukavemet (görevini yaptırmama)” suçundan mahkemeye sevkedilen 5 taraftardan biri tutuklanırken, diğerlerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları belirtildi.
Bu üzücü olayın ardından görüştüğümüz Karacabey Belediyespor Başkanı Uğur Koçak, taraftarları gözaltı sürelerinde ziyaret ettiklerini ancak kanunlar önünde yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Koçak, “Keşke bu tür olaylar hiç yaşanmasa ama oluyor. Bunlardan dersler çıkarmalıyız. Futbolda kazanmak da var kaybetmek de… Önemli olan kardeşliği ve centilmenliği elden bırakmamaktır.” dedi.