Ekonomi
KARACABEY’İN YÜKSELEN YILDIZI: RAMADA OTEL
- /home/u2093656/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 27
http://www.yoremgazete.com/wp-content/uploads/2024/12/Ramada-Otel-1.png&description=KARACABEY’İN YÜKSELEN YILDIZI: RAMADA OTEL', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
- Share
- Tweet /home/u2093656/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 72
http://www.yoremgazete.com/wp-content/uploads/2024/12/Ramada-Otel-1.png&description=KARACABEY’İN YÜKSELEN YILDIZI: RAMADA OTEL', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
Karacabey’de geçtiğimiz yılın Ocak ayında hizmete giren ve içinde 4 yıldızlı hotel, araçlar için elektrikli şarj istasyonu ile düğün salonunun da yer aldığı ‘Ramada’ kompleksi, geçen 1 yıllık sürede ilçenin parlayan yıldızı oldu. Yatırımcı Savaş Kapar ve genç girişimci Batuhan Kapar öncülüğünde Karacabey’e ayrı bir vizyon katan Ramada By Wyndham; düğün, toplantı ve etkinlik alanlarının yanı sıra, spor takımları için ideal konaklama ve yabancı gruplara yönelik sunduğu kolaylıklarla da farkını ortaya koyuyor.
Toplamda 7 bin 800 m2’lik bir alanda hizmet veren Ramada Otel, bin kişilik düğün salonu ve 82 odada 164 kişi kapasiteli konaklama imkanı sunuyor. 30 görevli personel ile hizmette oldukça iddialı olan Ramada Otel’de ayrıca 2 suit ve bir engelli odası da bulunuyor.
Karacabey’in tek 4 yıldızlı oteli olarak hizmette emin adımlarla ilerlediklerini belirten Ramada Otel Satış ve Pazarlama Sorumlusu Havva Çitrak, şu bilgilere yer verdi:
“Otelimizde yalnızca bireysel konuklara değil, aynı zamanda gruplara, takımlara ve yabancı misafirlerimize de ayrıcalıklar sağlanıyor. Karacabey’de, misafirlerine konforlu ve lüks bir konaklama deneyimi sunan Ramada Otel, özellikle spor takımları, organizasyon grupları ve yabancı misafirler için sunduğu özel hizmetlerle dikkat çekiyor. İlçedeki tek 4 yıldızlı otel olarak, grupların ihtiyaçlarına uygun imkanlarla donatılmış odaları, geniş ortak alanları ve profesyonel hizmet anlayışıyla, Ramada Otel, bu özel konuk gruplarının ilk tercihi oluyor.
Spor takımları için ideal konaklama
Spor takımları, bir otelde konaklarken yalnızca dinlenmekle kalmaz, aynı zamanda takımın moral ve motivasyonunu da yükseltmek ister. Ramada Otel, profesyonel sporcuların ihtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar düşünüyor. Takım odaları, özel antrenman alanları ve yemek düzenlemeleri ile her türlü organizasyonu kolayca yönetebiliyoruz. Ayrıca, otelimizdeki yemek menüleri, sporcuların beslenme ihtiyaçlarına göre hazırlanarak, sağlıklı ve dengeli seçenekler sunuyor.
Toplantı ve etkinlik alanları
Otelimiz, spor takımlarının yanı sıra kurumsal gruplara ve organizasyonlara da hitap eden geniş toplantı ve etkinlik alanlarına sahip. Takımlar, grup toplantıları ya da planlama seansları için özel toplantı salonlarımızda rahatça bir araya gelinebilir. Otelimizdeki toplantı odaları, modern teknoloji ve konforlu oturma düzeni ile ekiplerin verimli bir şekilde çalışmasına olanak tanıyor. Ayrıca, yemek servisi ve diğer ihtiyaçlar da ekiplerin taleplerine göre özelleştirilebiliyor.
Yabancı gruplara yönelik kolaylıklar
Ramada Karacabey Otel, yabancı grupların konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için bir dizi özel hizmet sunuyor. Otelimizin çok dilli personeli, farklı dil konuşan grupların rahatça iletişim kurmasını sağlıyor. Misafirlere, bölgedeki önemli turistik yerlere ve ulaşım noktalarına kolay erişim imkanı sağlamak için otelimizde rehberlik hizmetleri de mevcut. Yabancı gruplara yönelik kültürel turlar, şehri keşfetme fırsatları ve yemeklerde yöresel lezzetler de sunarak konuklarımıza özgün bir deneyim yaşatıyoruz.
Ulaşım ve transfer kolaylıkları
Takımlar ve büyük gruplar için ulaşım önemli bir konu olabilir. Ramada Karacabey Otel, grupların havaalanı veya şehir içi ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için profesyonel transfer hizmetleri sunuyor. Otelimiz, toplu taşıma araçlarına ve şehir merkezine yakın konumuyla grupların şehri keşfetmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca, otelimizde büyük araçlar ve otobüsler için geniş otopark alanları bulunuyor.
Büyük gruplar için konforlu alanlar
Ramada Karacabey’in büyük gruplar için sunduğu geniş ortak alanlar, dinlenme salonları ve yemek alanları, konuklarımızın birlikte vakit geçirmesine olanak tanıyor. Ayrıca, takım ruhunu pekiştirmek ve grupların bir arada vakit geçirmelerini sağlamak için sosyal etkinlikler ve grup aktiviteleri düzenliyoruz. Böylece, konaklama sadece bir yerleşim alanı olmanın ötesine geçiyor ve unutulmaz bir deneyime dönüşüyor. Sonuç olarak Ramada Karacabey Otel, Karacabey’in tek 4 yıldızlı oteli unvanıylaözellikle takımlar ve yabancı gruplar için sunduğu yüksek kaliteli hizmetlerle öne çıkıyor. Sporcuların dinlenme ve beslenme ihtiyaçlarından, büyük grupların konforlu bir şekilde ağırlanmasına kadar her şey, misafirlerimizin memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak adına özenle düşünüldü. Hem sportif faaliyetler, hem de organizasyonel etkinlikler için ideal bir konaklama seçeneği sunan Ramada Karacabey Otel, tüm gruplar için mükemmel bir adres olmaya devam ediyor.”
Bursa Bölge
“AKP VE SARAY TÜRKİYE’NİN SOSYAL KISIRLIK SEBEBİDİR”
CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, iktidarın 2024 yılında üretimdeki açıkları ithalatla kapatmaya çalıştığını belirterek, tarım alalarının talana açıldığı, çiftçinin maliyetler altında ezildiği, küçük esnafın kepenk kapattığı bir ülkede refah içinde yaşayan bir halktan söz edilemeyeceğini söyledi. Sarıbal; “Bir ülkede faşizm varsa orada ekmek kavgası vardır. Çünkü faşizm, üretimin köklerini kurutur, sosyal adaleti yok eder. AKP ve Saray, bir halk sağlığı sorunudur diyorduk, AKP ve Saray bu ülkenin sosyal kısırlık sebebidir.” dedi.
CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, 2024 yılı tarımsal üretim ve ithalat verilerini değerlendirdi. AKP İktidarının tarımda uyguladığı politikalarla, üretmeyi ithal etmekten daha pahalı hale getirdiğini vurgulayan Milletvekili Sarıbal, ithalata bağımlılığın yalnızca gıda maddeleriyle sınırlı olmadığını; tohum, gübre, tarım ilaçları ve mazot gibi girdilerde de büyük ölçüde dışa bağımlılığın söz konusu olduğunu söyledi. Tarım alalarının talana açıldığı, çiftçinin maliyetler altında ezildiği, küçük esnafın kepenk kapattığı bir ülkede ne adil bir gelecekten ne de refah içinde yaşayan bir halktan söz edilebileceğini kaydeden Sarıbal, “Bir ülkede faşizm varsa orada hürriyet kavgası vardır, adalet kavgası vardır. Faşizm varsa orada ekmek kavgası vardır. Çünkü faşizm, üretimin köklerini kurutur, sosyal adaleti yok eder. Bir ülkenin toprağı, işçisi, üretimi özgür olmazsa ne emeğin bereketi kalır ne de ekmeğin tadı. Faşizm, yalnızca insanlar üzerinde baskı kurmaz; aynı zamanda tarladan sofraya uzanan üretim zincirini kırar, bereketi yok eder. 2025’i aile yılı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi 3 çocuk çıktı! Bugün Türkiye’de milyonlarca genç, bırakın çocuk sahibi olmayı, maddi yetersizlikler yüzünden evlenemiyor. Ülkemizin doğurganlık oranı neden 1,5’e düştü sanıyorsunuz? Sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklar, sosyal güvence eksikliği ve artan yoksulluk, gençlerin çocuk sahibi olmasını bir kenara bırakın, sağlıklı bir yaşam sürmesine bile engel oluyor. AKP ve Saray, bir halk sağlığı sorunudur diyorduk, AKP ve Saray bu ülkenin sosyal kısırlık sebebidir. Çözüm popülist müjdelerde değil, gerçekçi bir kalkınma ve sosyal adalet politikasındadır.” diye konuştu.
“İktidar 2024’te de üretimdeki açığı ithalatla kapattı”
Milletvekili Sarıbal, iklim değişikliği, maliyet artışları ve çiftçinin ekonomik durumunun bozulması nedeniyle buğday üretiminin 22 milyon tondan 20.8 milyon tona, arpa üretiminin 9.2 milyon tondan 8.1 milyon tona, mısır üretiminin 9 milyon tondan 8.1 milyon tona gerilediğini açıkladı. AKP’nin hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar öncelikli olacak şekilde yurt içi yeterlilik oranının yüzde 100’ün üzerinde tutulacağına dair vaadinin havada kaldığını belirten Sarıbal, “Yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi arpada yüzde 90, ekmeklik buğday, mısır ve kırmızı mercimekte yüzde 86, pirinçte 74, yeşil mercimekte yüzde 60, ayçiçeğinde yüzde 51, soyada ise yüzde 5 civarında. Hububat üretimi 3.2 milyon ton geriledi. 2024 yılında da üretimdeki açıklar ithalatla kapatılmaya çalışıldı. Patates üretimi bir önceki yıla göre yüzde 21.1, kuru baklagiller yüzde 2.8, yağlı tohumlar ise yüzde 2.6 oranında arttı. Buna karşılık şeker pancarı üretimi 25.3 milyon tondan 23 milyon tona düştü. 2023 yılında narenciyede üretim bir önceki yıla göre ortalama yüzde 67 oranında artarak 4.7 milyon tondan 7.9 milyon tona yükselmiş; artış oranı portakalda yüzde 75’i, limonda ise yüzde 76’yı bulmuştu. Özellikle erkenci limon ve mandalinada yaşanan pazarlama sorunları bu ürünlerin üçte birinin dalda kalmasına, hatta ağaçların sökülmesine yol açmıştı. Bu yıl üretim mandalinada yüzde 32.7, portakalda yüzde 30.3, limonda yüzde 25.6 oranında azaldı. Üretimi azalan bir başka meyve olan şeftali ise 1.1 milyon tondan 822 bin tona geriledi. 2024 zeytinde var yılı; üretim 1.5 milyon tondan 3.7 milyon tona yükseldi. Ancak önceki yıl narenciyede olduğu gibi bu yıl da zeytinde pazarlama sorunları öne çıkacak. Tariş henüz yağlık zeytin alım fiyatını açıklamadı. Marmarabirlik ise enflasyonun yüzde 50’leri bulduğu bir dönemde sofralık zeytine en fazla yüzde 13.6 zam vererek üreticileri mağdur etti.” ifadelerini kullandı.
Hububat ve yağlı tohum türevleri ithalatı 7.5 milyar dolar
2024 yılında buğday ve yağlı tohumlar türevleri için ödenen bedelin 7.5 milyar dolara ulaştığını kaydeden Sarıbal, 2023 yılında 11.9 milyon ton gibi çok yüksek bir buğday ithalatı yapılınca, 2024 yılında ithalat yasakları ile buğday ithalatının neredeyse yarı yarıya düştüğünü hatırlattı.
Milletvekili Sarıbal, “İç fındık ihracatında yüzde 56.7’lik bir artış yaşandı. Toplam ihracat geliri 1.3 milyar doları aştı. Ekmeklik buğday ithalatında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle buğday unu ihracatı yüzde 20 oranında azaldı. Toplam ihracat geliri 1 milyar dolar oldu. Ayçiçeği yağı ihracatında da yüzde 6.7’lik bir düşüş yaşandı. Toplam ihracat geliri 813 milyon dolar olarak kaydedildi. Bu veriler, Türkiye’nin tarım ve gıda ürünleri ihracatında hem fırsatlar hem de bazı ürünlerdeki zorlukları yansıtıyor. Buna karşılık en fazla ithal edilen ürünlerden soya fasulyesi 1.6 milyar dolar, pamuk 1.4 milyar dolar, buğday 1.3 milyar dolar ve ayçiçeği yağı 1.2 milyar dolar olarak sıralandı. 2024 yılında da uluslararası piyasalarda tarım ürünleri fiyatlarının gerilemeye devam etmesi, gümrük vergilerinin düşürülmesi veya sıfırlanması ve alım fiyatlarının düşük tutulması nedeniyle ürünlerini değerinde satamayan çiftçiler giderek yoksullaşıp tarımı terk etmeye devam etti. Bunun gıda güvencesi ve gıda enflasyonu açısından büyük bir tehlike yarattığı Saray iktidarının umurunda değil.” diye konuştu.
Bursa Bölge
KADIN KOOPERATİFLERİ İÇİN 2025 İŞ PLANI HAZIRLANDI
Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sürüyor. Bilindiği üzere, 30 Ekim 2018 tarihinde üç bakanlık arasında, “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü” imzalanmıştı. Protokol 12.07.2021 tarihinde iki yıl, 06.09.2023 tarihinde ise beş yıl süreyle yenilenmişti.
Protokol çerçevesinde bugüne değin düzenlenen çalışmalar, eğitimler, bilgilendirme toplantıları ve kooperatif ziyaretleri ile kadın işbirliklerinin karşılaştığı süreçler çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirilmiş, üretimden pazarlamaya kadar birçok alanda faaliyet yürütüldü.
Kadın Kooperatifleri için 2025 yılına yön verilecek toplantı
Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta kalmaları, daha güçlü bir yer edinmeleri için yürütülen çalışmalar kapsamında, geçtiğimiz hafta Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, kadın kooperatiflerinin üretim kapasitelerinin geliştirilmesi, teknik bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, pazar imkanlarının genişletilmesi ve kadın emeğinin daha etkin değerlendirilmesine yönelik hedefler belirlendi. Eğitim programları, teknik projeler ve katma üretim modelleri gibi konular ele alındığı toplantıda, bu alanlarla ilgili kurumlarla işbirliği yapılmasının gerekliliği vurgulandı.
Kadın emeğiyle güçlü bir gelecek
Oluşturulan 2025 İş Planı, kadın kooperatiflerinin sürdürülebilirliğini arttırmayı ve onların ekonomik kalkınmadaki rollerini güçlendirmeyi sağlıyor. Bu potansiyel doğrultusunda, kadın emeğini merkeze alan, projeleriyle üretimden pazarlamaya kadar her aşamada etkin çözümlerin geliştirilmesi hedeflenmekte. Kadınların kooperatifler yoluyla güçlenmesine katkı sunan bu toplantının, hem bölgesel hem de ulusal kalkınma için önemli bir adım olduğu belirtildi.
Bursa Bölge
“BAĞKURLU ALMADIĞI HİZMETİN BEDELİNİ CEZALI ÖDÜYOR”
Sosyal güvenlik prim borcu olan çok sayıda esnaf ve sanatkarın sağlık alanında almadığı muayene ve almadığı ilacın bedelini cezalı ödediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İki aydan fazla süreyle sigorta prim borcunu geciktiren esnafımız hem hastaneye gidip muayene olamıyor hem de tedavi için gereken ilaçları eczaneden alamıyor. Bu hizmeti sadece esnaf alamamakla kalmıyor bakmakla yükümlü ailesi de aynı şekilde yararlanamıyor. Aynı zamanda ödemeyi yatırmakta zorluk çekip geciktirdiği zaman olmadığı muayenenin ve almadığı ilacın bedelini faiziyle geri ödemek zorunda kalıyor. Sn. Cumhurbaşkanımız yapılandırmaya ve sürenin uzatılmasına imkan sağlıyordu fakat yeni yıl itibariyle artık uzatma yapılmıyor. Bizim ricamız bu sürenin 1 yıl daha uzatılması ve önemli bir mesele olan 7 bin 200 prim günü dolduran esnafımızın sağlıktan yararlanmasına imkan sağlanmalı. Esnafımızın ve ailelerinin mağdur olmaması için sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanmanın önü açılmalı.” dedi.
Esnaf ve sanatkârların birikmiş prim borcunu ödeyebilmesi için yeni bir yapılandırma talebinde bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Prim borcu olan esnaf ve sanatkarlarımız yeni yıl itibariyle sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Mevcut ekonomik koşullarda artan maliyetler karşısında ayakta kalmaya çalışan esnafımız sigorta primini geciktirebiliyor. Zaten sigorta primini ödemeyenlerin özel hastaneye gidecek ya da pahalı ilaçları alacak durumu yok. Esnafımızın ve ailesinin mağdur olmaması için sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmesinin önü açılmalı. Bunun için de yeni bir yapılandırma kanunu çıkarılarak esnafımızın gecikmiş prim borcunu sıfır faizli ya da düşük faizli kredi ile ödeme imkanı verilmeli.” şeklinde konuştu.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge2 hafta ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge3 hafta ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Genel2 hafta ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge2 hafta ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
-
Bursa Bölge1 yıl ago
“BÜYÜK BİR SİSMİK TEHLİKE ALTINDAYIZ!”
-
Bursa Bölge3 hafta ago
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BURSA’DAN SESLENDİ: ASGARİ ÜCRETİN ARKASINDA DURDU BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login