17 Eylül 2018 tarihinde start alan 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında, Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 17 milyon 535 bin 236 öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen dün 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. İkinci eğitim ve öğretim dönemi ise, 4 Şubat 2019 tarihinde başlayacak.
Birinci dönem dün itibariyle sona erdi. Öğrenciler böylelikle 15 gün ‘sömestr’ diğer adıyla 15 tatile girecek. Yarıyıl tatili 21 Ocak 2019 – 1 Şubat 2019 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem 4 Şubat 2019 tarihinde start alacak ve 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. Bu tarihten itibaren öğrenciler 3 aylık yaz tatili yapacak. Ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılının birinci kanaat dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Başarılı, kazasız, belasız bir kanaat dönemi geçirmemizdeki en büyük katkı hiç şüphesiz ki öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve saygıdeğer velilerimiz ile öğrencilerimize aittir. Bununla birlikte yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi bir vatandaş, ahlaklı bir birey, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan, millet, bayrak ve devlet sevdalısı olarak yetiştirilmesinde, bizim bu sevdamıza ortak olup bizlere yol arkadaşlığı yapan hayırseverlerimize, tüm özel ve resmi okul ve kurumlarımız ile bize desteklerini esirgemeyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aynı zamanda basınımıza ve tüm sivil toplum örgütlerine de çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirten Dingin, “Kimileri emeğinin karşılığını alarak sevindi; kimileri alamadığını sanıp üzüldü. Ancak karne hiçbir zaman hayatın sonu değildir. Unutmayınız ki o karneler aynı zaman da hem ailelerinizin, hem de bizlerin karneleridir. Bu durumu birlikte başarmışızdır ya da birlikte başaramamışızdır. Sevgili öğrenciler, ancak şunu da belirtmek isterim ki, sizlere sizin kadar keşke bizler, öğretmenleriniz, anne babalarınız faydalı olabilsek. Sizlerin azim ve kararlılığınızın yanında bizlerin çabası her zaman daha anlamsız kalacaktır. Biz sizleri hayatımızın merkezine koyuyoruz ama önemli olan sizin kendi hayatınızı kendi merkezinize koyup, öyle düşünmeniz ve ona göre yaşamanızdır. Sizi gerçek başarıya bu düşünce ulaştıracaktır. Hayat kendi hayatınız, neticede hiç kimse başkasının hayatını yaşayamıyor. Geleceğiniz sizin ellerinizde şekillenecektir. Derslerinize ikinci kanaat döneminde daha çok çalışınız. Bu milletin, bu devletin, bu vatanın ve bu bayrağın sizlere ihtiyacı olduğunu hiçbir zaman unutmayınız!..” diye konuştu.
Öğretmenlere ve velilere de seslenen Emin Dingin, sözlerini şöyle noktaladı: “Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler; çocuklarımız yarınlarımızdır. Çocuklarımızı yarınlara hazırlarken çağın gereklerine göre, değişen dönüşen dünyayı okuyarak hareket etmek zorundayız. Bu değişim ve dönüşümü öğretmenler ve veliler başta olmak üzere önce biz görüp ve uygulamak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Gelinen nokta itibariyle Bakanlığımızın yaptığı her türlü sınavda artık öğrencilerimizin bilgileri değil becerileri ölçülmektedir. Bu yeni anlayışa uygun, yeni kaynaklara göre öğrencilerimizi yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız bizim toplumdaki en güzel resmimiz, yarınlara bırakabileceğimiz en güzel mirasımızdır. Gelin hep birlikte yarınlara güzel bir miras bırakalım. Onlara kızmak, kırmak yerine anlamaya çalışalım. Eksikliklerini görmekten ziyade göstermeye çalışalım, onlara nasihat etmek yerine örnek olalım. Öğrencilerimize, kendi çocuğumuza nasıl davranıyorsak ve onlara nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranalım. Mesleğimizdeki gerçek ölçünün bu olduğuna inanıyor ve hiçbir zaman anne baba olunca çocukluğumuzu, yaşlanınca gençliğimizi, öğretmen olunca öğrenciliğimizi de unutmamamız gerekiyor. Mutlu bir ara tatil dönemi diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
Bursa’da 570 bin öğrencinin karne heyecanı
Bursa’da 570 bin öğrenci ve 32 bin öğretmen yarı yıl tatiline girdi. Bu yıl birinci sınıfa başlayan 45 bini aşkın öğrenci ise ilk kez karne heyecanı yaşadı.
Bursa’da 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 570 bin öğrenci karnelerini aldı. Öğrencilerle beraber 32 bin öğretmen 15 günlük dinlenme fırsatı bulacak. Yıldırım ilçesinde bulunan Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokul’nda karne dağıtan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğrencileri mangala ve santraç takımı hediye etti.
Bu yıl ilk kez karne alma sevinci yaşayan 45 bini aşkın birinci sınıf öğrencisinin mutluluğu ise yüzlerinden okundu. İyi bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktıklarını belirten Canbolat, “Öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz. Çocuklarımızın aldığı notlar, onların kişilik gelişimini göstermektedir. Ailelerin kendi çocuklarıyla daha fazla ilgilenmeleri gerektiğini ortaya koymaktadır. Onların üzülmesini ve sinirlenmesini gerektiren belgeler değil. Bunlar hepimizin çocukları ve Türkiye’yi onlara emanet edeceğiz. Onlar ne kadar iyi yetiştirilir ve eğitim alırlarsa ülkemizin geleceği de o kad iyi olur. Ara tatil döneminde herhangi bir ders ve ödev verilmedi. Ara tatillerde eğlenmeleri, dinlenmeleri ve gezmelerini diliyoruz. İkinci dönem için iyi başlangıç yapmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Öğrencileri pırıl pırıl görmenin kendilerini ziyadesiyle sevindirdiğini belirten Aktaş ise, “Yaptığımız bütün çalışmalar ve yatırımlar geleceğimiz olan çocuklarımız içindir. 570 bin öğrenciyi ve gençliğe hizmet veren herkesi kutluyorum.” dedi.