Connect with us

Bursa Bölge

İYİ PARTİLİ TÜRKOĞLU’NDAN “TARİKAT” ÇIKIŞI!

“Başhekim ve Hastane Müdürünü tarikat şeyhi mi koruyor?”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun, Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde yaptığı çıkış ve gösterdiği bir cemaatle ilgili fotoğraf ortalığı karıştırdı. Bursa Şehir Hastanesi’ndeki 400 milyon TL’lik yolsuzluğa değinen Türkoğlu, “Sn. Bakan, Bursa Şehir Hastanesi yaklaşık 6-7 yıldır soyuluyor. 400 milyon TL’ye yakın hırsızlık var. Yöneticiler hiçbir şey olmamış gibi yerinde oturuyor. Acaba Başhekim ile Hastane Müdürü, bir cemaat şeyhinin dizinin dibinde oturuyor diye mi dokunmuyorsunuz?” diye sordu.

Elindeki fotoğrafı da gösterip Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun masasına koyan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, konu ile ilgili olarak şu konuşmayı yaptı: “Sn. Bakan, Bursa Şehir Hastanesi’nde meydana gelen, yargıya da yansıyan yolsuzlukları sağır sultan bile duydu, siz duymadınız mı! Duyduysanız, soruşturmanın selameti açısından Başhekim başta olmak üzere idareciler koltuklarında hiçbir şey olmamış gibi neden oturmaya devam ediyorlar?

Bursa Şehir Hastanesi yaklaşık 6-7 yıldır soyuluyor. 400 milyon TL’ye yakın hırsızlık var. Yöneticiler hiçbir şey olmamış gibi yerinde oturuyor. Acaba Başhekim ile Hastane Müdürü bir cemaat şeyhinin dizinin dibinde oturuyor diye mi dokunmuyorsunuz?

Mesela Teftiş Kurulunuz gelmiş, müfettişleriniz bu hastanenin Başhekimine ceza da vermişler. İşte bu teftiş kurulu raporunu bir türlü açıklamıyorsunuz, cezayı da tebliğ etmiyorsunuz. Neden? Bunda, Başhekiminizin ve Hastane Müdürünüzün bir cemaate mensup olmasının etkisi var mı Sn. Bakan?

Bakın işte bu da belgesi! Sağda Başhekiminiz Dursun Topal, solda hastane müdürünüz Ahmet Boz, ortada tarikat şeyhiyle bir güzel poz da vermişler!

Sn. Bakan; böyle ‘tarikatli, cemaatli, şeyhli’ karelere girince ‘dokunulmazlık’ mı kazanılıyor? O yüzden mi görevden alamıyorsunuz?

Buradan Adalet Bakanına da sesleniyorum; Hayırdır Sn. Bakan!

Tarikat mensubu olanın, cemaatle iltisakı olanın, herhangi bir şeyhin elini öpenin, bu ülkede suç işleme özgürlüğü mü var!

Evet Sn. Bakanlar!

Bu hastanede tıbbi malzemeler ‘‘kullanıldı gibi’’ gösterilerek zimmete geçirildi ve sonrasında üçüncü şahıslara satılarak tahminlere göre 400 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildi. ‘Ekip işi’ olduğu çok aşikar olan bu olayda sadece bir kişi tutuklu. Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz?”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BURSA İTFAİYESİ’NDEN OCAK AYINDA 1234 OLAYA MÜDAHALE

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ekip, ekipman, yeni araç ve binalarla sürekli destekleyerek güçlendirdiği itfaiye teşkilatı, Ocak ayında toplam 1234 olaya müdahale etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından hayati önem taşıyan İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ekip, ekipman, hizmet binaları ve yeni araçlarla güçlendirmeye devam ederken, itfaiye personeli de gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bursa’da 31 istasyonda 693 personel, 140 araçla hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Ocak ayında da birçok olaya müdahale etti. Ekipler, Ocak ayında 612 yangın, 594 kurtarma ve 28 diğer itfaiye hizmetleri olmak üzere 1234 olaya müdahale etti. Ayrıca 2319 kişiye eğitim verilirken, olaylarla alakalı 201 itfaiye raporu hazırlandı ve 58 denetim gerçekleştirildi.

Vatandaşları başta yangın olmak üzere her türlü olumsuz duruma karşı tedbirli ve dikkatli olmaya davet eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, itfaiye grubunu güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Geçtiğimiz haftalarda 7 adet tam donanımlı itfaiye aracı alımı yapıldığını ifade eden Başkan Bozbey, “Son zamanlarda orman, fabrika ve benzeri alanlarda çıkan yangınların artması üzerine itfaiye grubumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Hem ekipman hem de çalışan arkadaşlarımızın sayısını artırıyoruz. İtfaiye teşkilatımız gece gündüz demeden çalışırken, halkımızın da özellikle yangınlara karşı daha dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

Continue Reading

Bursa Bölge

SİGARAYI BIRAKTI 8 ARKADAŞINA ÖRNEK OLDU

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü UMKE sorumlusu Oğuzhan Alakoca, eşinin yönlendirmesiyle Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurarak 27 yıllık sigara bağımlılığından kurtuldu. Alakoca’nın sigarayı bıraktığını gören 8 mesai arkadaşı da merkeze başvurarak sigara bağımlılığından kurtulmayı başardı.

Sigara bağımlılığından kurtulma sürecini aktaran 45 yaşındaki Alakoca, 27 yıldır günde 2 pakete yakın sigara içtiğini belirtti. Sigarayı bırakmasına eşinin vesile olduğunu ve kendisinin haberi olmadan Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurduğunu dile getiren Alakoca, “Sigara bırakma polikliniğinde Doktor Deniz Hanımla tanıştım. Kendisiyle bir sürece başladık, ilaç verdi. 15-20 günlük ilaç kullanımının ardından sigarayı bıraktım. Benimle beraber 8 çalışma arkadaşım da benden örnek alarak sigarayı bıraktı. Onlar için bir rol model olduk. Halen daha benim sigarayı bıraktığıma ikna olmayıp ‘O yaptıysa ben de yapabilirim’ diyen arkadaşlarım var. Kısmet olursa onları da buraya sigara bırakma polikliniğine yönlendireceğim” dedi.

Alışkanlıklarından vazgeçti

Sigara bırakmak isteyen insanlara tavsiyeler veren Alakoca, “Ben eşimi iş yerine yada bir yere bırakacağım zaman arabada sigara içiyordum artık o yolu bile tercih etmiyorum. Balkonda çok sigara içiyordum artık balkona çok çıkmıyorum. İş yerinde sigara içilen alanda bulunmuyorum. Meyve tüketiyorum. Aslında ben alışkanlıklarımdan vazgeçtim, şimdi yeni kazanımlar elde ettim. Daha güzel kokuyorum, çocuklarıma daha rahat sarılabiliyorum. Örneğin yakından bir arkadaşım geçerken onunla daha rahat sosyal temas kurabiliyorum.  Bunlar da beni mutlu ediyor. Birçok arkadaşıma da her zaman tavsiye ediyorum, bu güzelliklerden faydalanın diye. İnşallah bir daha başlamayacağım. Benim için bu olay bitmiştir. Her şeyin kafada bittiğini, her şeyin psikolojik olduğunu insanlara isterlerse bırakabileceklerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Kişiye uygun tedavi

Sigara bırakma polikliniğinde bağımlılık durumunu ölçen testlerden sonra kişilere poliklinik hizmeti verildiğine dikkat çeken Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Elif Soyer ise, “Gerek psikososyal düzeyini incelediğimiz gerekse fiziksel bağımlılığını sorguladığımız testler sonucunda kişilere uygun tedaviyi belirlemekteyiz. Şu an Bakanlığımızın sağladığı ücretsiz bir tedavi olan sigarayı bırakma tedavisini uygulamaktayız. Bu tedavi sonrasında danışanlarımızı mutlaka haftalık, aylık kontrollerine çağırmakta onları senelik aramalarla desteklemekteyiz. Sigara bırakma süreci tamamlanan danışanlarımızı çeşitli toplantılarla motivasyonlarını arttırmak üzere etkinlikler düzenlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Continue Reading

Bursa Bölge

BİK BÖLGE MÜDÜRÜ BAŞEĞMEZ’DEN KARABATI’YA ZİYARET

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Basın İlan Kurumu (BİK) Bölge Müdürü Osman Başeğmez’i belediye binasında ağırladı.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Basın İlan Kurumu (BİK) Bölge Müdürü Osman Başeğmez’i belediye binasında ağırladı. Bu görüşmenin, yerel yönetim ve medya kurumları arasındaki verimli işbirliğinin bir göstergesi olarak, yerel gazeteciliğin güçlendirilmesi ve kamuoyuna etkili iletişim sağlanması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Görüşmenin ana gündemi, basın sektörünün gelişimi ve yerel basının güçlendirilmesi oldu. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Osman Başeğmez’i belediyemizde görmekten büyük mutluluk duyduk. Kendisiyle Basın İlan Kurumu’nun yürüttüğü çalışmalar, yerel basının geleceği ve güçlendirilmesine yönelik projeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Yerel basının güçlendirilmesine yönelik projeler

Görüşmenin ardından Başkan Karabatı, Osman Başeğmez’in nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, BİK’in yerel basının gelişimine katkı sağlayacak projelerdeki desteklerini takdir ettiklerini belirtti.

Ziyaret sırasında, basının önemli bir kamu görevi üstlendiği ve yerel basının güçlendirilmesinin halkla doğru ve hızlı iletişim kurabilmenin temel unsurlarından biri olduğu vurgulandı. Görüşmenin ardından, Başkan Karabatı ve BİK Bölge Müdürü Osman Başeğmez, gelecekte yapılacak işbirliklerine dair olumlu mesajlar verdi.

Continue Reading

Trending