Connect with us

Bursa Bölge

HATİCE BAŞAR KIVANÇ BEBEK İÇİN TEK BAŞINA SEFERBER OLDU!

Bandırma’nın Yeniyenice Mahallesi’nden Gaye ve Mehmet Sönmez çiftinin ikinci çocukları SMA Tip-1 hastası Kıvanç Karan için yardım seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Minik Kıvanç’ın durumuna üzülen ve örnek bir mücadele başlatan Karacabeyli Hatice Başar isimli bir vatandaş, kısa süre içinde ilçede çalmadık kapı bırakmadı. Kendisi de bir anne olan ve Karacabey’de atık toplayıcılığı işi yapan Hatice Başar, yardım kampanyasının duyurulmasına önemli katkı sağlıyor.

Henüz 18 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konulan minik Kıvanç’ın hastalığı ile dünyaları başlarına yıkılan baba Mehmet Sönmez (fabrikada işçi) ile anne Gaye Sönmez (ev hanımı), evlatlarının bir an önce sağlığına kavuşması için Karacabeyliler ile tüm hayırseverlerin desteklerini bekliyor. Sağlıklı 4 yaşlarında bir de kızları olan Gaye ve Mehmet Sönmez çifti, şuan 3 aylık olan evlatları Kıvanç’ın SMA tedavisinin yurt dışında yapılması ve maliyetin yüksek olması sebebiyle zor duruma düştü. İkinci evlatları minik Kıvanç’ın 1 milyon 819 bin 500 dolar (yaklaşık 60 milyon TL) olan tedavisinin kendi imkânları ile karşılayamayacak kadar yüksek olması sebebiyle Balıkesir Valiliği’ne başvurarak yardım kampanyası başlatan acılı anne baba, çocuklarını kaybetmek istemiyor ve bu nedenle yardımseverlerden destek bekliyor. Gaye ve Mehmet Sönmez çifti, yaşadıkları zorlu süreçte, Valilik izniyle başlatılan kampanyada herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Kampanyanın başlamasıyla birlikte Bandırma ve Karacabey başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde Kıvanç için adeta seferberlik başlatıldı. Bu kapsamda Karacabey’de Salı günleri kermes, köy mevlitleri, konser ve diğer etkinliklerde stant kurularak ve kumbara dağıtımı yapılarak Kıvanç bebeğin tedavisi için para toplanıyor.

Ancak bir vatandaş var ki, Kıvanç bebeğin iyileşmesi için tek başına mücadele ederek kampanyaya takdire şayan fayda sağlıyor. SMA hastası Minik Kıvanç’ın durumuna üzülen ve örnek bir mücadele başlatan Karacabeyli Hatice Başar isimli vatandaş, kısa süre içinde ilçede çalmadık kapı bırakmadı. Kendisi de bir anne olan ve Karacabey’de atık toplayıcılığıyla uğraşan Hatice Başar, mahalle mahalle gezerek yardım kampanyasında farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Hatice Başar, esnafları da ziyaret ederek kumbara teklif ediyor, yanı sıra broşür ve afiş dağıtarak Kıvanç bebek için destek çağrısında bulunuyor.

Duyarlı davranışı sebebiyle Karacabeyli Hatice Başar’a teşekkür eden ve duygularını paylaşan anne Gaye Sönmez ve baba Mehmet Sönmez, “Oğlumuz küçücük bedeniyle çok büyük savaşlar veriyor. Kıvanç’ın hastane odasındaki çığlıklarını duymak bir anne baba için çok zor. Oğlumuz iki yaşına gelene kadar ilaçlarını alamazsa hayatını kaybedecek. Bunu bilmek inanın çok acı. Açıkçası Hatice ablamız gibi duyarlı ve yardımsever halkımızı görünce umudumuz artıyor. Çok insanın azar azar da maddi desteğine ihtiyacımız var. Lütfen oğlumuzun elinden tutun. O da sizlerin çocukları gibi yürüyerek, koşarak büyümek istiyor. İnanıyoruz ki tüm Karacabeyliler, Mustafakemalpaşalılar, Bursalılar ve hayırseverler sesimize kulak verecek, evladımıza sahip çıkacak. Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Bir anne ve baba olarak çaresizlik içerisindeyiz.” diyerek kampanyadan haberdar olan herkesten yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Bursa Bölge

BURSA İTFAİYESİ’NDEN OCAK AYINDA 1234 OLAYA MÜDAHALE

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ekip, ekipman, yeni araç ve binalarla sürekli destekleyerek güçlendirdiği itfaiye teşkilatı, Ocak ayında toplam 1234 olaya müdahale etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından hayati önem taşıyan İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ekip, ekipman, hizmet binaları ve yeni araçlarla güçlendirmeye devam ederken, itfaiye personeli de gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bursa’da 31 istasyonda 693 personel, 140 araçla hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Ocak ayında da birçok olaya müdahale etti. Ekipler, Ocak ayında 612 yangın, 594 kurtarma ve 28 diğer itfaiye hizmetleri olmak üzere 1234 olaya müdahale etti. Ayrıca 2319 kişiye eğitim verilirken, olaylarla alakalı 201 itfaiye raporu hazırlandı ve 58 denetim gerçekleştirildi.

Vatandaşları başta yangın olmak üzere her türlü olumsuz duruma karşı tedbirli ve dikkatli olmaya davet eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, itfaiye grubunu güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Geçtiğimiz haftalarda 7 adet tam donanımlı itfaiye aracı alımı yapıldığını ifade eden Başkan Bozbey, “Son zamanlarda orman, fabrika ve benzeri alanlarda çıkan yangınların artması üzerine itfaiye grubumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Hem ekipman hem de çalışan arkadaşlarımızın sayısını artırıyoruz. İtfaiye teşkilatımız gece gündüz demeden çalışırken, halkımızın da özellikle yangınlara karşı daha dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

Continue Reading

Bursa Bölge

SİGARAYI BIRAKTI 8 ARKADAŞINA ÖRNEK OLDU

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü UMKE sorumlusu Oğuzhan Alakoca, eşinin yönlendirmesiyle Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurarak 27 yıllık sigara bağımlılığından kurtuldu. Alakoca’nın sigarayı bıraktığını gören 8 mesai arkadaşı da merkeze başvurarak sigara bağımlılığından kurtulmayı başardı.

Sigara bağımlılığından kurtulma sürecini aktaran 45 yaşındaki Alakoca, 27 yıldır günde 2 pakete yakın sigara içtiğini belirtti. Sigarayı bırakmasına eşinin vesile olduğunu ve kendisinin haberi olmadan Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurduğunu dile getiren Alakoca, “Sigara bırakma polikliniğinde Doktor Deniz Hanımla tanıştım. Kendisiyle bir sürece başladık, ilaç verdi. 15-20 günlük ilaç kullanımının ardından sigarayı bıraktım. Benimle beraber 8 çalışma arkadaşım da benden örnek alarak sigarayı bıraktı. Onlar için bir rol model olduk. Halen daha benim sigarayı bıraktığıma ikna olmayıp ‘O yaptıysa ben de yapabilirim’ diyen arkadaşlarım var. Kısmet olursa onları da buraya sigara bırakma polikliniğine yönlendireceğim” dedi.

Alışkanlıklarından vazgeçti

Sigara bırakmak isteyen insanlara tavsiyeler veren Alakoca, “Ben eşimi iş yerine yada bir yere bırakacağım zaman arabada sigara içiyordum artık o yolu bile tercih etmiyorum. Balkonda çok sigara içiyordum artık balkona çok çıkmıyorum. İş yerinde sigara içilen alanda bulunmuyorum. Meyve tüketiyorum. Aslında ben alışkanlıklarımdan vazgeçtim, şimdi yeni kazanımlar elde ettim. Daha güzel kokuyorum, çocuklarıma daha rahat sarılabiliyorum. Örneğin yakından bir arkadaşım geçerken onunla daha rahat sosyal temas kurabiliyorum.  Bunlar da beni mutlu ediyor. Birçok arkadaşıma da her zaman tavsiye ediyorum, bu güzelliklerden faydalanın diye. İnşallah bir daha başlamayacağım. Benim için bu olay bitmiştir. Her şeyin kafada bittiğini, her şeyin psikolojik olduğunu insanlara isterlerse bırakabileceklerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Kişiye uygun tedavi

Sigara bırakma polikliniğinde bağımlılık durumunu ölçen testlerden sonra kişilere poliklinik hizmeti verildiğine dikkat çeken Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Elif Soyer ise, “Gerek psikososyal düzeyini incelediğimiz gerekse fiziksel bağımlılığını sorguladığımız testler sonucunda kişilere uygun tedaviyi belirlemekteyiz. Şu an Bakanlığımızın sağladığı ücretsiz bir tedavi olan sigarayı bırakma tedavisini uygulamaktayız. Bu tedavi sonrasında danışanlarımızı mutlaka haftalık, aylık kontrollerine çağırmakta onları senelik aramalarla desteklemekteyiz. Sigara bırakma süreci tamamlanan danışanlarımızı çeşitli toplantılarla motivasyonlarını arttırmak üzere etkinlikler düzenlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Continue Reading

Bursa Bölge

BİK BÖLGE MÜDÜRÜ BAŞEĞMEZ’DEN KARABATI’YA ZİYARET

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Basın İlan Kurumu (BİK) Bölge Müdürü Osman Başeğmez’i belediye binasında ağırladı.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Basın İlan Kurumu (BİK) Bölge Müdürü Osman Başeğmez’i belediye binasında ağırladı. Bu görüşmenin, yerel yönetim ve medya kurumları arasındaki verimli işbirliğinin bir göstergesi olarak, yerel gazeteciliğin güçlendirilmesi ve kamuoyuna etkili iletişim sağlanması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Görüşmenin ana gündemi, basın sektörünün gelişimi ve yerel basının güçlendirilmesi oldu. Belediye Başkanı Fatih Karabatı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Osman Başeğmez’i belediyemizde görmekten büyük mutluluk duyduk. Kendisiyle Basın İlan Kurumu’nun yürüttüğü çalışmalar, yerel basının geleceği ve güçlendirilmesine yönelik projeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Yerel basının güçlendirilmesine yönelik projeler

Görüşmenin ardından Başkan Karabatı, Osman Başeğmez’in nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, BİK’in yerel basının gelişimine katkı sağlayacak projelerdeki desteklerini takdir ettiklerini belirtti.

Ziyaret sırasında, basının önemli bir kamu görevi üstlendiği ve yerel basının güçlendirilmesinin halkla doğru ve hızlı iletişim kurabilmenin temel unsurlarından biri olduğu vurgulandı. Görüşmenin ardından, Başkan Karabatı ve BİK Bölge Müdürü Osman Başeğmez, gelecekte yapılacak işbirliklerine dair olumlu mesajlar verdi.

Continue Reading

Trending