Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, yaptığı basın açıklamasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2020 yılında yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle kepenklere kilit vurulduğunu dile getiren Koçak, “Bir devlet, esnafının dükkânını kapattırıyorsa kapatma kararından önce destek paketlerini açıklamak zorundadır. Şu anda esnafımız, kapalı olmasının yanında işçisinin ücretini ve vergi borçlarını da veremiyor. İktidar, esnafı yalnız bırakmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi İlçe Başkanı Koçak, gündemdeki ittifak tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, “Çok açık bir şekilde söylemek istiyoruz. İttifak konusu ancak seçim sath-ı mailine girildiği zaman konuşulacak bir konudur. Saadet Partisi şahısları değil, ilkeleri konuşur. İttifak konusunda da zamanı geldiğinde bu ilkeler çerçevesinde Genel Merkezimiz gerekli kararı verir.” dedi.
Sömestr tatili ile ilgili değerlendirme yapan Koçak, “Pandemi sürecinde fedakârca çalışan öğretmenlerimizi, zorlu bir süreç yaşayan öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili iktidar karar alırken, il ve ilçelerin yöneticilerinin sesine ve kararlarına kulak verilmeli. İsabetli adımlar atılmalı.” dedi.
İktidarın sık sık gündeme getirdiği yargı ve ekonomi reformu ile ilgili de açıklamalar yapan Zeynel Abidin Koçak, Türkiye’de adalet, ekonomi ve demokrasinin deforme olduğunu kaydetti. Koçak, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, iktidarın Türkiye’de reform yapabilecek moral ve motivasyonunu artık kaybettiğini düşünüyoruz. Elbette adalette reforma ihtiyaç var ama bu reform, kanunlarda değil, zihniyetlerde yapılmalı. Perişan olan ekonomide sil baştan bir reform yapılmalı. Tüketim, israf anlayışından vazgeçilip üretime dönülmeli. Bir diğer reform gereken konu ise demokrasidir. Türkiye, kontrol edilmeyen başkanlık sisteminden mutlaka kurtulmalıdır.” ifadesini kullandı.
2020 yılında yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle kepenklere kilit vurulduğunu dile getiren Başkan Koçak, “TOBB verilerine göre 2020 Ocak-Ekim döneminde kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı yüzde 16,61 artışla 15.745’e, kapanan şirket sayısı ise yüzde 12,67 artışla 11.223’e çıktı. Böylece 10 aylık dönemde 26.968 iş yeri kapandı. Kovid-19 ile alakalı eğer söz konusu turizm ise her türlü pandemi tedbirinden taviz verilebiliyor. Millete sokağa çıkma yasağı, turistlere ise her türlü serbestlik uygulanıyor. Bir devlet, esnafının dükkânını kapattırıyorsa kapatma kararından önce destek paketlerini açıklamak zorundadır. Şu anda esnafımız, kapalı olmasının yanında işçisinin ücretini ve vergi borçlarını da veremiyor. İktidar, esnafı yalnız bırakmamalıdır.” diye konuştu.
Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Koçak, yüksek faizin yanlış bir ekonomi politikasının neticesi olduğunu söyleyerek, “2002’de Türkiye’nin faize ödediği miktar 51 milyar TL iken, 2020 yılında rakam 121 milyar TL’yi buldu. Bu sene için tahmin edilen miktar ise 180 milyar TL. Bu rakamlar kazancımızın nasıl faiz lobisine aktarıldığının en büyük işareti ve göstergesi. Kâr eden şirketlere bakıyorsun, bir iki tane hariç geriye kalanların hepsi banka. Türkiye’nin kazandığı bankalara gidiyor. Yatırıma dönüşmüyor. Geleceğimiz ipotek altına alınıyor. İşte burada bir reforma ihtiyaç vardır.” şeklinde sözlerini noktaladı.