Connect with us

Genel

AİLE HEKİMLERİ ARTIK HASTANELERDEN TETKİK İSTEYEBİLECEK

Published

on

Birinci basamak sağlık hizmetleri ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasındaki dijital entegrasyon çalışmaları tamamlandı. 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla tüm illerde uygulanmaya başlanacak olan bu entegrasyon çerçevesinde, aile hekimlikleri ve sağlıklı hayat merkezleri, hastanelerle dijital olarak entegre olacak. Bu sistem sayesinde aile hekimleri; INR, röntgen, mamografi, yenidoğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri doğrudan talep edebilecek. Hastalar, hastaneye gidip herhangi bir poliklinik kaydı yaptırmadan tetkiklerini çektirebilecek; sonuçlar ise aile hekimlerinin ekranlarında görüntülenebilecek.

Konuyla ilgili vatandaşları bilgilendiren Sağlık Bakanlığı, şu bilgilere yer verdi: “Aile hekimlerinin, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden kendilerine kayıtlı hastaları için hastanelerden alabildiği muayene randevularına ek olarak yalnızca kendi hastalarına özel kullanılabilecek kontenjanlar oluşturulmuştur. Bu hastaların ikinci ve üçüncü basamak muayenelerinde MHRS’den randevu alan hastaya uygulanan işlem basamakları uygulanacaktır.

Aile hekimleri, kendisine kayıtlı hastasını muayene veya değerlendirmesi sonucunda hastaneye yönlendirilmesine karar verdiğinde kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden sevk veya hekim notu oluşturabilecektir. Oluşturulan not bilgisi, hastanedeki hekimler tarafından görüntülenebilecektir.

İkinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki hekimler, aile hekimleri tarafından yönlendirilen hastaları veya doğrudan hastaneye başvuran hastaları değerlendirdikten sonra sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden aile hekimine geri bildirim notu yazabilecektir. Aile hekimleri ise bu geri bildirim notlarını kendi sağlık bilgi yönetim sistemi ekranları üzerinden görüntüleyebilecektir.

Sağlıkta dijital entegrasyon, güçlü hizmet

Aile hekimleri, laboratuvar tetkikleri için istem yaptıktan hemen sonra hastaya e-Nabız tarafından benzersiz, özel bir kod üretilecek olup aile hekimi bu kodu hastası ile paylaşacaktır. Bu işlem esnasında hastalar için hastanelerde ayrıca muayene girişi yapılmayacak, herhangi bir randevu sorgulanmayacak ve hastanedeki hekimler tarafından tekrar tetkik isteminde bulunulmayacaktır. Hasta, istem tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü (mamografi ve ultrason hariç) içinde hastaneye müracaat etmezse ilgili kod geçersiz olacaktır.

Aile hekimleri kendisine kayıtlı hastalar için görüntüleme tetkiklerini, kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi aracılığıyla doğrudan ikinci veya üçüncü basamak sağlık kuruluşlarından isteyebilecektir. Bu işlemlerden mamografi ile Gelişimsel Kalça Displazisi kapsamında uygun yaş grubundan (20 ile 100 günlük arası bebekler) istenilecek ultrason tetkiki için aile hekimleri kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden kişiye randevu oluşturabilecek olup randevu bilgilerini (hastane-gün-saat) hastası ile paylaşacaktır. Direkt grafi istemlerinde ise laboratuvar tetkiki ile ilgili yöntem uygulanacaktır.

Laboratuvar tetkiki ve/veya görüntüleme tetkikleri için ikinci veya üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına aile sağlığı merkezinden yönlendirilen hastalara, kendileri için planlanan “Hasta Kayıt Bankosu”nda kayıt işlemleri yapılarak kişi kan alma ve/veya radyoloji birimine yönlendirilecektir. Kan tetkikleri ve görüntüleme sonuçları aile hekimlerinin kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi ekranlarına uyarı olarak düşecektir.

Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki hekimler, uygun gördükleri hastalarına danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaları amacıyla Sağlıklı Hayat Merkezlerine MHRS üzerinden randevu oluşturabilecek, kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi ekranları üzerinden bilgi notu düzenleyerek yönlendirebilecektir. Yönlendirilen hastaya ilişkin bilgi notu Sağlıklı Hayat Merkezi personelinin (sorumlu hekim, diyetisyen, psikolog, sosyal çalışmacı, fizyoterapist, çocuk gelişimci vb.) kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden görüntülenebilecektir. Sağlıklı Hayat Merkezi personeli, kişiye verdiği danışmanlık faaliyetleri ile ilgili bilgi notunu, kullandığı sağlık bilgi yönetim sistemi ekranları üzerinden oluşturabilecektir. Oluşturulan bilgi notu, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki hekimler tarafından, kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden görüntülenebilecektir.

Hastalar için ayrıcalıklı hizmet

Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli personel, kullandığı sağlık bilgi yönetim sistemi ekranları üzerinden hastaya ait son üç hekim bilgi notunu görüntüleyebilecektir. Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde görevli sorumlu hekim ve diyetisyen, herhangi bir sağlık kuruluşunda 90 gün içerisinde yapılmış olan tahlil ve tetkik sonuçlarını, kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi ekranları üzerinden görüntüleyebilecektir. Vatandaşlar tüm sonuçlarını kendi e-Nabız profillerinde görüntüleyebilecektir.

Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin dijital entegrasyonu aracılığıyla yeni eklenecek hizmet türleri (tetkik, görüntüleme, danışmanlık vb.) sağlık bilgi yönetim sistemi vasıtasıyla sisteme otomatik entegre edilebilecek olup il sağlık müdürlükleri, hastaneler ve birinci basamak tesislerince bu güncellemeler takip edilerek hizmetlerin devamlılığı sağlanacaktır.”

Continue Reading
Click to comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Genel

SAADET PARTİSİ’NDE KOÇAK GÜVEN TAZELEDİ!

Published

on

By

Saadet Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği, “8. Olağan Kongre”ye tek listeyle giren mevcut İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, güven tazeleyerek, yeniden bu göreve layık görüldü. Kendisine güvenen ve destek veren tüm delegelere teşekkür eden İlçe Başkanı Koçak, “Yaşanabilir bir Karacabey ancak Saadet’le mümkün” diyerek, yeni dönemde siyasi hedefler doğrultusunda kaldıkları yerden çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Ergün Koç Kültür Merkezi’nde düzenlenen Saadet Partisi 8. Olağan Karacabey İlçe Kongresi’ne Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, İl Başkanı Ali Osman Karahan, il yöneticileri, çevre şehirlerden gelen ilçe başkanları, İYİ Parti, MHP, Yeniden Refah ve DEVA Partisi’nin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı muhtarlar ve delegeler katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardmcısı Av. İkram Akkaya üstlendi. Özellikle Gazze’de yaşanan katliama dikkat çeken Akkaya, İsrail tarafından Filistinlilere yapılan soykırıma son verilmesi gerektiğini söyledi. Akkaya, “Kahrolsun ABD, İsrail ve bunların işbirlikçileri” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Daha sonra oy birliğiyle kabul edilen faaliyet ve hesap raporlarının okunmasının ardından, eski yönetim ibra edildi.

Siyasi konuşmalar bölümünde ise ilk söz alan Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan, Karacabey İlçe Kongresi’nin hayırlı olmasını diledi. Karahan, “Zeynel başkanımıza bu zamana değin yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, yeni dönemde de kendisine başarılar diliyoruz. Önümüzdeki dönemde yaşanabilir bir Karacabey ve Bursa için çalışacağız. Yeni bir Türkiye hedefimiz için çalışacağız. Milli Görüş’ün iktidar olması için gece gündüz mücadele edeceğiz. Halkımızın refahı doğrultusunda elimizden geleni ortaya koyacağız. Biliyoruz ki Milli Görüş, halkımızın ruh kökünde var. Geçmişteki bu ruhu yeniden canlandıracağız.” dedi.

“AK Parti bu ülkeye ihanet ediyor”

Başta Suriye ve bölgesi olmak üzere, genel siyaset hakkında katılımcıları bilgilendiren Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, AK Parti iktidarını eleştirdi. AK Parti’nin halka ihanet ettiğini ve 22 yılda Müslümanlara yönelik hiçbir şey yapmadığını vurgulayan Atmaca, “İsterdik ki Türkiye yön veren ülke olsun ama gelinen nokta istediğimiz gibi olmadı. Suriye ve bölgesinde söz sahibi Siyonistler oldu. Onları çizdiği senaryonun bir parçasını görüyoruz. Siyonizm tehlikesi Türkiye’yi de kapsamaya başlayacak. Ama biz varız, emellerine ulaşamayacaklar. Zalim Esat’ı kim devirdi, ne için devirdi, işte bizi endişelendiren asıl konu budur. Çünkü bu işin içinde İsrail var. Suriye’yi işgal etmeye başladılar, hem de yürüyerek rahatça yapıyorlar. Artık Müslümanların aklı başına gelmelidir. Bu coğrafyadaki problemleri biz çözmeliyiz. Amerika ve İsrail söz sahibi oldukça kaos bitmeyecek.

Maalesef Suriye’deki gelişmelerden dolayı Gazze’de yaşananlar bizlere unutturulmak isteniyor. Orada çok büyük bir katliam var. Ama ‘dünya lideri’ hikayelerini bırakmak zorundayız. Çünkü 22 yılda gelinen noktaya baktığımızda Müslümanlar adına hiçbir şey yapmadılar. Daha çok Batı’ya yaranacak işler yaptılar. Siyonizm ve emperyalizmin yanında görüntü çiziyorlar. Şu asla unutulmasın ki Siyonizm’in tek karşısında olan Milli Görüş’tür.

Tüm mesele sistemin bozukluğudur. Tüm mesele hakkın ve gerçeğin konuşulmaması, gizlenmesidir. Örneğin bütçe görüşmelerinde ülkenin giderleri 14 milyar 700 milyon TL, yani % 36 artmış. Bu demek oluyor ki 2025 yılı çok daha sıkıntılı geçecek. Çünkü % 45 faiz artışı var ve bu para ödenecek. İşte bizi asıl sömüren sistem bu faiz düzenidir. 22 yıldır sürekli bütçe açık veriyor. Borçlanma adı altında rantiyecilere faiz ödeme sisteminden kurtulmalıyız.

Ben çok sert eleştiriler yapan biri değilim ama gerçekten bu ülkeye ihanet ediyorlar. Çünkü halkın hakkını rantiyeye peşkeş çekiyorlar. Şunu da belirtmek gerekir, algıyı da çok iyi yapıyorlar. O nedenle uyanık olmak zorundayız.

Toplumsal konulara gelince, örneğin gençliğimiz ahlaken bitmiş durumda. Ev gençliği diye bir şey ortaya çıktı. Kasıtlı olarak bir milletin neslini bitirmek istiyorlar. Okuyan işsiz üniversiteli gençlerimiz gelecekten umutsuz. Çoğu uyuşturucu batağına ya da maneviyattan yoksun akımlara yönelmiş durumdalar.

Bizler Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi olarak bir çatı parti kuracağız. Ve önümüzdeki seçimlerde yeni bir blok kurarak halkımızın karşısına çıkacağız. Ülkemize yeni bir yön, yeni bir alternatif sunmak istiyoruz. Umutsuz değiliz, umutsuzluğa yer yok. Oynanan ve oynanmak istenen oyunların da farkındayız ve bu oyunları bozacağız.

Kongrelerimizi yapıyoruz ve artık sokağa inip çalışmalıyız. Çünkü vatan elden gidiyor.” diye konuştu.

Siyasi konuşmaların ardından İlçe Seçim Müdürlüğü gözetiminde seçimlere geçildi. Tek listeyle kongreye giren mevcut İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, delegelerin tam desteğiyle yeniden bu göreve layık görüldü. Kendisine güvenen ve destek veren tüm delegelere teşekkür eden İlçe Başkanı Koçak, “Heyecanımıza destek olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Yaşanabilir bir Karacabey ancak Saadet’le mümkün. Bunu halkımıza anlatacağız. Yeni dönemde siyasi hedeflerimiz doğrultusunda kaldığımız yerden çalışmalara devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Zeynel Abidin Koçak başkanlığındaki yeni dönem Saadet Partisi İlçe Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı: Süleyman Bakar, İskender Kaydı, Ferruh Kurtay, Gürsoy Yıldız, Adil Çalık, Sait Ünlü, Engin Pakdemir, Oktay Ekren, Ramazan Kahveci, Mustafa Aygül, İsmail Akbay, Kadri Cesur, Salih Koçak, Halil İbrahim Yelkaya.

İl Kongre Delegeleri ise; Zeynel Abidin Koçak, Süleyman Bakar, İskender Kaydı, Ferruh Kurtay, Gürsoy Yıldız, Adil Çalık, Sait Ünlü, Engin Pakdemir, Oktay Ekren, Ramazan Kahveci, Mustafa Aygül, İsmail Akbay, Kadri Cesur, Salih Koçak, Halil İbrahim Yelkaya’dan oluştu.

Continue Reading

Genel

KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

Published

on

By

Karacabey Belediyesi’ndeki bazı müdürlüklerde değişime gidildi. Buna göre, Fen işleri Müdür Vekili Cannur Gerdan’ın Etüt Proje Birimi’nde tekniker olarak görevlendirildiği, yerine ise Destek Hizmetleri Müdür Vekili Samet Dedebaş’ın getirildiği öğrenildi. Yanı sıra, Destek Hizmetleri Müdür Vekili olarak ise Mehmet Ali Orman’ın atandığı kaydedildi.

Belediye Başkanı Fatih Karabatı, belediyedeki görev değişiminin hayırlı olmasını dileyerek, yeni göreve başlayan müdürlere başarılar diledi. Karabatı, “Yeni müdürlerimize vazifelerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Continue Reading

Bursa Bölge

DSİ’DEN KARACABEY VE MUSTAFAKEMALPAŞA’YA 28 MİLYONLUK YATIRIM

Published

on

By

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da bulunan 10 adet Taşkın ve Drenaj Pompası’nın bakım ve onarım işlerinin yaklaşık 28 milyonluk yatırımla yenileneceğini müjdeledi.

AK Parti İlçe Başkanı Saygısever , “Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yer alan 10 adet Taşkın ve Drenaj Pompasının kış mevsiminde taşkın sularının, yaz mevsiminde yağışların olmadığı zaman dilimlerinde ise ovanın drenaj sularının tahliyesi amacıyla kullanılabilmesi için sürekli çalışır vaziyette tutulmasına yönelik bakım ve onarım işleri yapılacak. Taşkın drenaj pompa istasyonları kapalı havza konumunda olan Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarındaki arazilerle yerleşim yerlerinin taşkınlardan korunması ve sulamadan dönen sularla yüzey sularının tahliye edilmesi için bu çalışmalar yapılacak. Yapılacak olan işlerin maliyeti yaklaşık 28 milyon TL.” dedi.

54 bin 518 hektar alanı kapsayan bir çalışma olacağını belirten Gültekin Saygısever, “Karacabey’de; Midilli Pompa İstasyonu 10146 hektar, Şahin Pompa İstasyonu 3155 hektar, Hanife Pompa İstasyonu 6537 hektar, B.Karadere Pompa İstasyonu 1750 hektar ve Tophisar Pompa İstasyonu tamamen taşkına yönelik olup 600 hektar korunmasında olmak üzere toplamda Karacabey Ovası’nda 22 bin 188 hektar alan korunacak. Mustafakemalpaşa’da ise Uluabat Pompa İstasyonu 2256 hektar,  Atabay Pompa İstasyonu 3936 hektar,  Demirelli Pompa İstasyonu 500 hektar, Karaoğlan Pompa İstasyonu 1200 hektar, Paşaçayırı Pompa İstasyonu 2550 hektar ve Mustafakemalpaşa Ovası’nda 10 bin 141 hektar olmak üzere toplamda 32 bin 330 hektar alan korunacak. Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da toplam 54 bin 518 hektar alan bu şekilde korunacak.” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’e desteklerinden dolayı teşekkür eden İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, “Baştan sona kadar bu konuda da olduğu gibi her zaman bize destek veren AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’e teşekkür ediyorum. Bölge çiftçimize hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.