Güncel
ABİDİN BALCI ÖĞRETMEN ve NAZMİ KARATAŞ
- /home/u2093656/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 27
http://www.yoremgazete.com/wp-content/uploads/ismail-hakki-ozsari-1.jpg&description=ABİDİN BALCI ÖĞRETMEN ve NAZMİ KARATAŞ', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
- Share
- Tweet /home/u2093656/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 72
http://www.yoremgazete.com/wp-content/uploads/ismail-hakki-ozsari-1.jpg&description=ABİDİN BALCI ÖĞRETMEN ve NAZMİ KARATAŞ', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
İsmail Hakkı Özsarı
Sevgili okurlarım, Sizlerle bir şiir paylaşmak istiyorum.
‘BEN SADECE BİR ÖĞRETMENİM’
Sadece elini değil, onun geleceğini tutuyorsun
Yalnız aklına öğretmiyorsun kalbine de dokunuyorsun
Sadece gözlerinin yaşını silmiyorsun ruhunu da besliyorsun
Onların ne olacağında senin payın çok büyük
* * *
Onlarla bir dakika geçirmiyorsun ömür boyu sürecek bir anı oluşturuyorsun
Sen gittikten sonra onlarda yaşayacaksın
Ne muhteşem bir gücün olduğunu aklın hiç bilmeyecek
Bu dünyada etkin hiç bitmeden sürecek, sürecek.
* * *
‘Ben sadece bir öğretmenim’ demek mümkün değil,
Sen sözlerin anlatamayacağı kadar büyüksün
Öğrencinin sana bakışından kim olduğunu,
Öğrencinin sana gülümseyişinden ne ifade ettiği anla
* * *
Sadece elini değil ‘O’nun geleceğini tutuyorsun
Sadece aklına öğretmiyorsun kalbine de dokunuyorsun
Sadece gözlerinin yaşlarını silmiyorsun, içimdeki ruhu da besliyorsun
Onların ne olacağında senin payın çok büyük.’
(Alıntı)
Bu şiirin bana katkılarını şöyle özetleyebilirim.
– EĞİTİMİN ÖZNESİ ÖĞRETMENDİR.
– ÖĞRETMEN OLMAKLA ÖĞRETMENLİK YAPMAK FARKLI ŞEYLERDİR.
– BENİM GÖZÜMDE ÖĞRETMEN, ERGEN EVLADIMI GÖZÜM KAPALI TESLİM EDECEĞİM KİŞİDİR.
Neyse liste uzar gider.
Şiirde de vurgulandığı gibi öğretmenler öğrencileri aracılığı ile geleceğe ulaşırlar.
Abidin Balcı Öğretmenim an itibariyle aramızda değil. Ama duygularda, yüreklerde, beyinlerde yaşıyor. Çünkü ‘O’ öğrencilerini öyle sevdi, öyle sevdi ki, kendisini onlara öylesine adadı ki ölümsüzleşti.
Sevgili okurlarım,
Her öğrenciye Abidin Balcı gibi bir öğretmende okumak kısmet olmaz.
Yine her öğretmene de Nazmi Karataş gibi bir öğrencinin öğretmeni olmak nasip olmaz. Nazmi Karataş’ı yakından tanıma fırsatı buldum. Üretken, ürettiklerini paylaşan ve sevgi dolu bir yürek taşıyan kardeşim. Ayrıca vefa duygusunun doruğa çıktığı bir kişilik…
Abidin Balcı Öğretmenim hakkında çok şey söylemeyeceğim. Merak edenler Nazmi Karataş’ın Abidin Bey hakkında yazdığı kitabı okumalıdır. Nazmi Karataş kırk sekiz kişinin görüş belirttiği kitaba çok da güzel bir ad vermiş.
‘ABİDİN BALCI / Cumhuriyet Öğretmeni / Kimsesizlerin Kimsesi’
Sevgili kardeşim Nazmi bir Bigalı olarak seni kutluyorum. Yolun açık olsun.
Spor
BAŞANTRANÖR CENGİZ: “ANA HEDEFİMİZ 1.LİG’E YÜKSELMEK”
Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden temsilcimiz lider Karacabey Belediyespor’umuzun Başantranörü Mustafa Cengiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Yörem’i ziyaret etti.
Yörem Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sercan Can’la bir araya gelen Cengiz, gazetecilerin bu özel gününü kutlarken, takım hakkında da bilgiler verdi. Yapılan haberlerle Yörem’in büyük katkısını gördüklerini ve ilçede voleybola olan ilginin arttığını belirten Başantranör Cengiz, voleybol takımının bu sezonki performansını ve gelecek hedeflerini aktardı.
Mustafa Cengiz, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın büyük desteğinin takımı olumlu anlamda motive ettiğini vurgulayarak, bu doğrultuda oyuncularının da büyük bir özveri ile çalıştığını ve bu sezon 2. ligde başarılı bir performans sergilediklerini belirtti. Cengiz ayrıca, voleybolun gençler arasında yaygınlaştırılması ve yetenekli sporcuların kazandırılması adına çalışma içinde olduklarını söyledi.
Başantranör Mustafa Cengiz, Karacabey Belediyespor Voleybol takımının sezon boyunca gösterdiği performanstan memnun olduğunu ve daha yüksek hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Cengiz, takımın ana hedeflerinin başında, 1. Lig’e yükselmek olduğunu sözlerine ekledi.
Eğitim
YARIYIL TATİLİ BAŞLADI
9 Eylül 2024 tarihinde start alan 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında, Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen geçtiğimiz Cuma günü 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Sömestr tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü (bugün) itibari ile başladı ve 31 Ocak 2025 Cuma gününe kadar devam edecek. İkinci dönem ise, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak.
Bursa’da da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve il protokolü, Lütfi Banuşoğlu İlkokulu öğrencilerinin karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemi boyunca öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliklerin sergilendiği alanı ziyaret eden Vali Ayyıldız ve beraberindeki protokol, özel eğitim sınıfı öğrencileri ile ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim etti ve iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.
Öte yandan, İkinci dönem ara tatili 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.
Sağlık
DEVLET HASTANESİ’NDE ENTEGRASYON TOPLANTISI
Karacabey Devlet Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin entegrasyonu kapsamında önemli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Karacabey Devlet Hastanesi yöneticileri, uzman hekimler ve ilçemizdeki Aile Sağlığı Merkezi’nin hekimleri katılım sağladı. Toplantının ana gündem maddeleri; hastaların sevki ve detaylı incelemeleri ile ilgili genel değerlendirmeler, aile hekimlerinin sahadaki sorunlarını paylaşmaları ve hastane ile olan iş birliğinin geliştirilmesi oldu.
Toplantıda, hasta yönlendirmelerinde yaşanan sorunlar detaylı bir şekilde ele alındı. Aile hekimleri, karşılaştıkları zorlukları ve sahadan aktardıkları sorunları dile getirirken, Karacabey Devlet Hastanesi yöneticileri ve uzman hekimler çözüm önerilerini tartıştı. Bu fikir alışverişi, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulabilmesi için önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Sağlık Bakanlığı’nın entegrasyon ağını güçlendirmesi ve her üç basamaktaki sağlık hizmeti sağlayıcılarının iş birliğini artırması, hasta memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Karacabey Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen bu toplantı da bu hedef doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olarak kaydedilmiş oldu.
-
Bursa Bölge5 yıl ago
“Türkiye, Doğu Türkistan’a sahip çıkmalıdır”
-
Ekonomi5 yıl ago
Sütaş’tan “Tereyağı” açıklaması
-
Bursa Bölge2 hafta ago
İŞİTME HASTALARI İÇİN YENİ HİZMET DEVREYE GİRDİ
-
Bursa Bölge3 hafta ago
KARACABEY AK PARTİ BURSA’DA YER BULAMADI
-
Genel2 hafta ago
KARACABEY BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ
-
Bursa Bölge2 hafta ago
BÜYÜKŞEHİR’DEN YILIN SON VE İLK BEBEKLERİNE ZİYARET
-
Bursa Bölge1 yıl ago
“BÜYÜK BİR SİSMİK TEHLİKE ALTINDAYIZ!”
-
Güncel2 yıl ago
“KELEBEKLERİN ONURLU DİRENİŞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u2093656/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
You must be logged in to post a comment Login